Вітер часу вирішить ким він був на цих рядках. Як Денис Романцов роботу міняв

Рік, що минає в нікуди,

У виняткових саванах,

Чи не червоніє від сорому

Від своїх помилок дивних.

І історія поспішає

На справах розставити крапки

Вітер часу вирішить

Ким він був на цих рядках.

Світлана Югай "Рік, що минає в нікуди"

Може хтось пропустив, - днями вийшло ось це інтерв'ю Дениса Романцова, перше після його відходу з Спортс.

Може хтось пропустив, - днями вийшло ось це   інтерв'ю   Дениса Романцова, перше після його відходу з Спортс

В інтерв'ю, яке Вам варто прочитати, Романцов в числі іншого розповідає про свій шлях у журналістику, про підготовку матеріалів для свого блогу і багато іншого.

Взагалі треба зазначити, що догляд Романцова став досить резонансною подією кінця минулого року, вже принаймні в сфері спортивних медіа. "Золоте перо" покинуло рідний дім. А начебто нічого не віщувало: Денис був тут, м'яко кажучи, на хорошому рахунку. Його тексти користувалися великим попитом, його цінувало керівництво. Юрій Дудь навіть кинув на час свого 'Вдудя', щоб написати про те який Денис Романцов крутий . 10 років вмістили в себе шлях від звичайного новачка до справжнього хедлайнера. І раптом - догляд.

Але повернемося до вищезгаданого інтерв'ю. З нього ми дізнаємося деякі подробиці здійсненого події. Картинка складається, але з'являються і питання. По-перше, Денис розповідає про те, що з самого початку 'йшов в нікуди ". Ось просто прокинувся вранці і вирішив, що треба піти. У Вас же теж так в житті бувало, коли Ви просто йшли з роботи в нікуди ?! Тобто людина реально став зіркою на своєму місці роботи, його люблять і цінують ( 'конфлікт' як причина спочатку відкидається). При цьому в інтерв'ю він говорить про те, що ні відчував стелі, міг знаходити все нові і нові мотивації. І раптом все кидає, йдучи в нікуди. Ви можете в це повірити? Звичайно ж це оксюморон (не плутати з Оксіміроном).

Романцов явно щось не договорює. Припустимо він просто не хоче розповідати як все було, але чому? Чому не сказати, що мовляв "так, отримав більш цікава пропозиція і вирішив піти '? Відповідь на це питання криється в новому місці роботи екс-прими 'Sports.ru'. З'ясувалося, що з недавніх пір Денис Романцов є старшим редактором сайту 'Матч-ТВ ".

Якщо Ви недавно прокинулися я повторю цей факт ще раз: Денис Романцов є старшим редактором сайту 'Матч-ТВ ". Для закріплення у свідомості сенсу набору вищевказаних слів: один з головних співробітників 'Sports.ru' перейшов на 'Матч-ТВ' (не важливо, що на сайт - холдинг той же). Мова навіть не йде про якесь суміщення, немає це повноцінний повномасштабний перехід з одного місця роботи на інше. Щоб було зовсім просто: Романцов поміняв Навоша (Дудя) на Канделакі. Як чоловіка в даному виборі зрозуміти його зрозуміло можна, але як професіонала, кхм ...

Як чоловіка в даному виборі зрозуміти його зрозуміло можна, але як професіонала, кхм

І справа тут не в хейтерстве Тіни як керівника, яким грішать місцеві користувачі, а в історичному протистоянні двох спортивних медіа-машин. Практично весь минулий рік 'Sports.ru' і 'Матч-ТВ' вправлялися у взаємних звинуваченнях, взаємні претензії, іронічних коментарів. Всі ми уважно стежили за плагіаторскімі війнами, судами, дивилися Фільми .

Нагадаю коротко, що 'Sports.ru' викрив 'Матч-ТВ' в заімстоваваніі текстів і крадіжці слогана, у відповідь отримавши позов про порушення авторських прав. На телеканалі визнали незаконною трансляцію на сайті фрагментів двох матчів Футбольної національної ліги. У квітні 2017 го 'Матч ТВ' зажадав заблокувати 'Sports.ru' за піратський контент, але Роскомнадзор відмовився це зробити. Загалом відносини навіть натягнути не назвеш.

Виходить, що Романцов просто пішов до ворогів, називаючи речі своїми іменами. Забувши про будь-якої професійної етики, будучи зіркою і обличчям головної спортивної сайту країни, переметнувся до конкурентам, які намагалися знищити його колишній будинок.

Тільки лише це історія про 'пропозицію, яке буває раз в житті'? Про великі гроші, одна думка про яких змушує забути про попередні 10 роки життя?

З боку судити зрозуміло складно, але виникає відчуття, що це не тільки, а може бути і не стільки фіаско 'Sports.ru', що не зуміли втримати свого лідера, а й історія про людські якості. Про професійну журналістську етику. Про життєві принципи.

Про життєві принципи

У цій ситуації для мене дивно, що мовчить керівництво Спортс. Хотілося б дізнатися їхню думку з даного трансферу. В душі хочеться отримати якийсь спростування своїх думок. Наприклад, що 'війни' ніякої і не було, - це все фейк, інфошум для підняття рейтингів, банальний піар. Або, що Денис дійсно з якихось причин сам покинув сайт, який 'робить спорт краще', і дізнавшись про це благородна Тіна Гівіевна, забувши минулі образи і сварки, покликала істинного профі до себе. Але віриться в це мало.

Він дуже крутий (с), але в сухому залишку недвозначно пахне зрадою.

Розчарування.

У Вас же теж так в житті бувало, коли Ви просто йшли з роботи в нікуди ?
Ви можете в це повірити?
Припустимо він просто не хоче розповідати як все було, але чому?
Чому не сказати, що мовляв "так, отримав більш цікава пропозиція і вирішив піти '?
Тільки лише це історія про 'пропозицію, яке буває раз в житті'?
Про великі гроші, одна думка про яких змушує забути про попередні 10 роки життя?

Новости