Вивіз собаки за кордон або як перевезти вихованця без втрат (правила поїздки)

Подорожуйте разом з домашніми улюбленцями!

Чи знаєте ви, що необхідно зробити, якщо ви збираєтеся організувати вивезення собаки за кордон? Насправді, для багатьох це стає нерозв'язною проблемою, і мрії про спільну подорож разом з чотириногим улюбленцем так і залишаються мріями. Щоб поїхати за кордон з собакою і успішно здійснити її перетин, необхідно отримати цілий ряд довідок від ветеринара, а також деякі інші документи. У нашому матеріалі ми детально розповімо про це.

Але, перш за все, хотілося б сказати ось про що. Подумайте як слід, наскільки доцільна далека перевезення пса в принципі, особливо в тому випадку, якщо ви відправляєтеся в країни з тропічним і субтропічним кліматом, які не можна назвати розвиненими. Така поїздка може спровокувати зараження тваринного будь-якої інфекцією , В тому числі, і екзотичною. Варто також переконатися в тому, що можливість отримання собакою теплового удару повністю виключена.

Пам'ятайте також про те, що зооіндустрії в доступній і повною мірою розвинена далеко не у всіх країнах. Це може привести до того, що, в разі виникнення необхідності, вам не вдасться знайти не те що ветеринарну клініку, а навіть звичайний магазин з товарами для тварин.

У той же час, в Європі спостерігається зовсім інше ставлення до домашніх тварин. Їх приймають у більшості готелей, з вихованцями можна відвідувати кафе та ресторани ...

Так що там говорити, в тій же Америці співробітникам багатьох фірм і компаній дозволено приводити з собою на роботу домашніх улюбленців! Для них встановлюються просторі вольєри, в яких щенята й кошенята весело граються і грають один з одним, поки їх господарі виконують свої службові обов'язки. Так, нам важко в це повірити, але це правда.

Ккак би там не було, у кожної держави є свої правила вивезення собак за кордон. Наприклад, при в'їзді до Фінляндії, ваш вихованець змушений буде здати тест на антитіла, а при поїзді на Кубу - пробути в карантині 4 тижні.

Щоб провезення собаки через кордон пройшов без проблем, перш за все, вам знадобиться спеціальний ветеринарний паспорт чинного зразка, в якому проставляються:

  1. позначки про спеціальні комплексних щеплення, зроблені не раніше, ніж за місяць (тридцять днів) і не пізніше, ніж за рік до поїздки,
  2. відмітка про зроблене щеплення проти сказу (терміни - аналогічні комплексним),
  3. відмітка про те, що собака отримала обробку антигельмінтними засобами (не пізніше, ніж за три місяці до поїздки).

У графі про всі щеплення проставляється печатка ветеринарної установи, інакше вакцинації не вважатимуться дійсними.

Будь-пес також повинен бути підданий чіпування. Чіпування - проста і швидка операція, яка коштує сьогодні приблизно 500 рублів. Тварині голкою, нерідко, за допомогою шприца, вводять в область передпліччя маленький чіп. У ветеринарному паспорті, який ви берете з собою, про це робиться відмітка, зазвичай, з допомогою наклейки.

Крім того, власникові видається "реєстраційне свідоцтво", в яке вписуються його дані і, звичайно ж, дані вихованця, зафіксовані російською та англійською мовами.

Після цього, не раніше, ніж за три дні до від'їзду за кордон, потрібно "відвідати" державну районну ветеринарну станцію. У ній потрібно взяти довідку про те, що ваша собака повністю здорова. Для отримання такого документа наявність тваринного обов'язково. Ця довідка є платною, а її середня ціна коливається від 500 до 1000 рублів. Потім її безкоштовно змінюють в прикордонному ветеринарному пункті на сертифікат міжнародного зразка. Термін, дії сертифіката - три місяці.

Також необхідно пам'ятати, що Російські прикордонники не зовсім послідовні у вимогах про довідку про племінної цінності собаки. Правоохоронцям кордону вона потрібна, то немає, але краще її все ж мати при собі. Її можна отримати в будь-якому звичайному кінологічному клубі РКФ, що має ліцензію.

Ціна такої довідки для росіян - 100 рублів. Присутність тварини при отриманні даної папірці необов'язково.

Так, збираючись у подорож, не забудьте обзавестися:

  • намордником,
  • нашийником ,
  • міцним повідцем для собаки великої породи.

А ось для дрібних порід, крім повідця, ошийника і намордника, може знадобитися ще й спеціальна "коробка" або "корзина", так зване переносне житло для вихованця. Незважаючи на те, що в правилах провезення собак через кордон немає подібних вимог, краще не ігнорувати дані рекомендації заради вашого ж зручності і спокою.

Отже, тепер ви знаєте, як перевезти собаку через кордон і не зіткнутися при її перетині з найпоширенішими проблемами, які очікували практично всіх непідготовлених мандрівників.

Всі матеріали розділу " Зміст і догляд ".

Дивіться також:
Як вимити той-тер'єра?
Привчання той-тер'єра до лотка
Як вибрати корм для собаки?

Меню сайту

Популярні статті

Чи знаєте ви, що необхідно зробити, якщо ви збираєтеся організувати вивезення собаки за кордон?

Новости