Віза до Сінгапуру, візовий режим, митні правила

  1. Віза до Сінгапуру для громадян росіян і громадян СНД Для відвідування Сінгапуру з туристичними цілями...
  2. Термін дії візи і в Сінгапур і термін перебування
  3. Транзитний проїзд через Сінгапур
  4. Консульства, посольства Сінгапуру
  5. Консульський відділ РФ в Сінгапурі
  6. Митні правила Сінгапуру
  7. Ввезення вивезення валюти
  8. Ввезення домашніх тварин

Віза до Сінгапуру для громадян росіян і громадян СНД

Для відвідування Сінгапуру з туристичними цілями громадянам Росії і інших країн СНД необхідна віза в Сінгапур . Оформити візу необхідно заздалегідь, отримання візи по прибуттю не передбачено.

Оформлення туристичної візи (електронної e-visa) на території РФ здійснюється через акредитованих партнерів консульства республіки Сінгапур в РФ . Список партнерів в Москві, Санкт-Петербурзі та Києві (Україна) і контактні дані ви можете отримати тут www.mfa.gov.sg/content/ . Детальну інформацію про порядок оформлення візи ви можете отримати на сайтах партнерів. Крім перерахованих на зазначеному сайті партнерів є і інші фірми посередники, які надають можливість оформляти візу через Інтернет (навіть без візиту в фірму, що дуже зручно), але за свої послуги вони можуть брати додаткову комісію.

Як правило, при наданні всіх необхідних документів і правильно оформленої заявки на отримання візи йде один-два дня, але краще все ж зайнятися цим питанням заздалегідь на той випадок, якщо раптом виявиться, що щось неправильно заповнене або не ті документи надані. Все оформлення відбувається через Інтернет: ви відправляєте необхідні документи і заповнюєте заявку на сайті, оплачуєте візу (кредитною карткою або електронними грішми) і через пару днів отримуєте в електронну поштову скриньку файл з візою, який треба роздрукувати. Все гранично просто і надійно.

Для подачі заявки на отримання візи необхідно надати:

  • Дійсний закордонний паспорт з терміном закінчення дії не менше 6 місяців до моменту в'їзду в Сінгапур.
  • Правильно заповнену анкету зразка 14А (ви можете отримати їх в Посольстві, або завантажити на сайті www.mfa.gov.sg) з одного кольоровою фотографією.
  • Дійсний авіаквиток і підтвердження розміщення / проживання.
  • Запрошення від громадянина Сінгапуру, зареєстрованої сінгапурської компанії / туристичного агентства / особи, яка постійно проживає в Сінгапурі, або іноземного громадянина, що має дійсний документ, що підтверджує статус постійного жителя Сінгапуру.
  • Збір за оформлення і оплату самої візи.

Також не забудьте перевірити наявність у вас неоплачених штрафів та інших боргів, інакше вас можуть не випустити на кордоні з РФ навіть з оформленою візою.

Процес подачі документів на візу гранично простий і здійснюється на сайтах партнерів в електронному вигляді. За подачу документів в паперовому вигляді, що вважається додатковою послугою, вам доведеться додатково заплатити близько 1500 рублів.

Саму візу на руки не видають. Оформлена віза висилається на електронну адресу у вигляді листа, який слід роздрукувати на принтері, і пред'явити для перевірки на митниці. Не намагайтеся шахраювати роздруківкою неіснуючої візи. Якщо ви будете викриті в обмані, вас чекає серйозне покарання.

Для отримання запрошення, якщо ви прямуєте не по туристичній путівці, можете зв'язатися з готелем, в якому ви бронюєте проживання.

Вартість візи в Сінгапур

Консульський збір за оформлення візи становить 700 рублів, збір авторизованого партнера за оформлення візи - від 600 рублів. Таким чином віза вам обійдеться від 1300 рублів. Термін оформлення - 1-3 дні.

Термін дії візи і в Сінгапур і термін перебування

Термін дії видається візи, до 9 тижнів (це термін, протягом якого після видачі візи вона є дійсною, тобто ви зможете по ній в'їхати). При цьому видаються візи є багаторазовими, тобто ви можете відвідувати Сінгапур протягом терміну дії візи скільки завгодно раз.

Термін перебування в Сінгапурі за виданою візою після в'їзду зазвичай не перевищує 30 днів.

Транзитний проїзд через Сінгапур

Для проїзду транзитом через Сінгапур передбачено безвізове перебування для громадян СНД і громадян Грузії строком на 96 годин. В якості підтвердження транзитного перебування в паспорт ставиться штамп. Однак безвізовий транзит передбачений тільки при прибутті в аеропорт. При перетині кордону по суходолу у вас повинна бути заздалегідь оформлена туристична віза.

Для того щоб вийти з транзитної зони аеропорту Сінгапуру, вам необхідно пред'явити авіаквиток на рейс, що вилітає протягом найближчих 96 годин, закордонний паспорт і заповнену імміграційну картку. Дуже важливо, що транзит повинен неодмінно здійснюватися з однієї країни через Сінгапур в іншу. Тобто у вас не вийде відвідати Сінгапур на три дні і повернутися назад в ту ж країну, з якої ви прилетіли. Обов'язково повинна бути інша країна.

Формально існує також правило, за яким ви повинні підтвердити наявність достатньої кількості коштів для перебування в Сінгапурі, а також документи для в'їзду в країну, в яку прямуєте (віза, якщо вона там необхідна). Але дотримання даних умови важко перевірити і тому воно практично не перевіряється.

Іноді виникають проблеми з транзитним проїздом, коли авіакомпанії перевіряють наявність оформленої візи в Сінгапур ще при посадці в літак на рейси, що прямують до Сінгапур, і відмовляють у посадці на борт пасажирів без візи. В основному це стосується авіакомпаній азіатського регіону. Це абсолютно незаконно і відбувається через незнаний транзитного режиму Сінгапуру співробітниками авіакомпаній, оскільки якщо вас не впустять в Сінгапур, авіакомпанії доведеться за свій рахунок доставляти вас назад. Якщо всі описані вище умови виконані, то вас не мають права не пустити на борт. Заздалегідь роздрукуйте наведену нижче замітку і пред'явіть цю інформацію, якщо у вас виникнуть проблеми:


Nationals of the Commonwealth of Independent States and Georgia may be granted entry into Singapore without visas if they are on transit to or from a third country. However, they are required to fulfill the following conditions:

• They are in transit to or from a third country
• They hold -
- A valid passport
- A confirmed onward air-ticket
- Entry facilities (including visa) to the third country
- Sufficient funds for the period of stay in Singapore
• They continue their journey to the third country within the 96-hour visa free period granted
• They satisfy Singapore's entry requirements, as determined by the Immigration & Checkpoints Authority officers at the Singapore Checkpoints

Консульства, посольства Сінгапуру

Посольство Республіки Сінгапур в Російській Федерації

Адреса: 121099 Москва, Пер. Кам'яна Слобода, д. 5
Телефони: (499) 241-3702, 241-3913, 241-3914, 241-6428, 241-3902
Факс: (499) 241-7895, 241-7507 (Адміністрація і фінансовий відділ)
E-mail: [email protected]
Години роботи: понеділок - п'ятниця, 9.00 - 13.00 та 14.00 - 17.30
Години роботи візового відділу: понеділок - п'ятниця, 9.00 - 11.00 (прийом анкет) 11.00 -12.00 (видача віз)
сайт: http://www.mfa.gov.sg/content/mfa/overseasmission/moscow/ru.html
Посольство не працює по суботах, неділях і офіційним святковим дням.

Консульський відділ РФ в Сінгапурі

Адреса: 51, Nassim Road, Singapore 258439
Телефон: (8-10-65) 6737-0048, 6235-1834
Факс: (8-10-65) 6733-4780
Сайт: www.singapore.mid.ru

Митні правила Сінгапуру

Заборонено ввезення наркотиків, психотропних препаратів, петард, запальничок і іграшок у вигляді зброї, іграшкових монет і паперових банкнот, порнографічної літератури і відеокасет, м'яса і м'ясних продуктів. Як не дивно, заборонено ввезення жувальної гумки. Ввезення будь-яких наркотиків карається смертною карою.

Для вивозу з країни зброї, вибухових речовин, тварин, отрут, ліків, дорогоцінних каменів і ювелірних виробів (в кількостях, що перевищують особисті потреби) потрібен дозвіл.

Тютюнові вироби обов'язково пред'являються митним органам. За кожну ввезену пачку доведеться сплатити на митниці мито в 7,04 сінгапурських долара ($ 5), і потім зберігати митну квитанцію. З 1 січня 2009 року будь-яка перебуває в країні сигарета повинна мати спеціальне маркування SDPC (Singapore Duty-Paid Cigarettes) біля фільтра. Власники сигарет, які не мають такого маркування або квитанції про сплату мита, будуть штрафуватися в 500 сінгапурських доларів ($ 345) за пачку.

Ввезення вивезення валюти

Обмежень на ввіз і вивіз місцевої або іноземної валюти немає. Суми понад 30 тисяч сінгапурських доларів (в тому числі в тревелчеках і інших безготівкових платіжних засобах) повинні обов'язково декларуватися.

Ввезення домашніх тварин

Домашні тварини ввозяться тільки при наявності ветеринарного сертифіката міжнародного зразка (повинен бути оформлений як мінімум за 30 днів до перетину кордону) і дозволу Ветеринарного офісу Сінгапуру, отриманого не менше ніж за два тижні до перетину кордону. Всі кішки і собаки повинні мати обов'язкову довідку про щеплення від сказу.

Новости