Візи. Документи - Висновок Браку в Великобританії

Архів.
З 9 Мая 2011 року в імміграційні правила Home Office внесені зміни - a certificate of approval або an entry clearance для укладення браkа в UK більш не потрібні.

03.10.07

Укладення шлюбу

31.07.10. Важливе доповнення. З 31 Июля 2010 року для подачі документів на
A CERTIFICATE OF APPROVAL FOR MARRIAGE OR CIVIL PARTNERSHIP IN THE UK (Сертифікат Схвалення для подачі заяви на укладення шлюбу)) слід користуватися новою формою COA, датованій 07/2010. Її можна взяти тут http://www.bia.homeoffice.gov.uk/sitecontent/applicationforms/coa/coa . Нічого нового там насправді немає, просто на формі повинна бути нова дата. Крім цього гарною новиною є те, що з 9 Апреля 2009 скасовані fees (плата), в даний час сертифікат видається безкоштовно.

ВІЗИ ВІЗИ.ЕММІГРАЦІЯ.

Дорогі жінки!

Отже, головний вибір зроблено - Ви знайшли потрібну людину. Ви знайшли свою любов і долю, людини, за якого збираєтеся вийти заміж. Це найважча частина, а решта, навіть така річ, як візи і різні еміграційні формальності, можна подолати. Навіть, якщо це часто клопітно, іноді довго і майже завжди дорого.

У цьому розділі я хочу зупинитися на найбільш важливих емміграціонних етапах Вашому житті в Великобританії. Але, не дивлячись на те, що ця стаття написана відповідно до нових - 2 Апреля 2007 року Правилами Home Office, Border & Immigration Agency, я все ж прошу розглядати це як довідкове керівництво, засноване на розумінні та особистому досвіді автора, а не як офіційну юридичну консультацію. Інформація буде регулярно оновлюватися, і необхідні зміни і доповнення будуть вноситися, як тільки вони будуть з'являтися на сайті Home Office.

Отже, про всяк випадок швиденько нагадаю, що Ваше основа основ, перед тим як Ви приїхали до Великобританії, - це Fiancée visa або Marriage Visitor Visa. Обидва види віз видають на 6 місяців, але між ними є істотна відмінність.

Перша - віза нареченої - для тих, хто збирається вийти заміж в Великобританії і залишитися тут жити. Вартість візи становить £ 515 і називається Settlement Visa.

Друга, яка буквально означає - відвідування Великобританії з метою вийти заміж - для тих, хто збирається тільки вийти заміж в Великобританії і потім покинути країну. Вартість візи £ 65 і називається, як я вже сказала, Marriage Visitor Visa.

Одне важливе доповнення, яке, як я з подивом виявила, навіть не всі чоловіки чомусь знають - вищезгадані візи не дають Вам права працювати.

До речі, ці правила застосовуються і до громадян тих країн, яким зазвичай не потрібна віза, ч т оби приїхати до Великобританії.

У зв'язку з тим, що останнім часом мені часто задавали питання - А чи можна вийти заміж за туристичною чи просто Visitor віза? Про всяк випадок відразу відповім - ні не можна.

Хоча, до недавнього часу, деяким це вдавалося. Але ... що ж виходило потім? Потім все одно таким людям було наказано повертатися в країну свого проживання за оформлення візи дружини (чоловіка, в деяких випадках). Деякі навіть намагалися судитися з Home Office, і декому навіть вдавалося виграти справу після кількох років судових тяжб.

Що ж відбувається зараз? А зараз Marriage Office (екввалент ЗАГС) навіть не приймає у Вас документи на отримання Notice to Marry (Ліцензія на шлюб) без Fiancée visa або Marriage Visitor Visa або Certificate of Approval.

Certificate of Approval, так званий Сертифікат Схвалення, який видається Home Office.

Цей сертифікат потрібен тим, хто не має двох вищезазначених віз для укладення шлюбу, але має якусь іншу візу терміном БІЛЬШЕ 6 місяців.

Щоб його отримати треба заповнити належну форму (COA), вона є на сайті Home Office. Нічого в ній ОСОБЛИВОГО немає, просто вся інформація про вас і Вашому нареченому плюс звичайний набір документів - паспорта, свідоцтва про розлучення (якщо є) і так далі. Сенс всього цього полягає в тому, що цей Certificate of Approval Вам не дадуть без однієї з вищезазначених віз. До 9 Апреля 2009 року потрібно було платити £ 295, в даний час плата скасована, правда невідомо чи надовго.

Після того як Ви заповнили форму, вклали туди всі документи по списку, фотографії та fee, Ви все це відсилає за вказаною адресою. На жаль, заяви на отримання Certificate of Approval приймаються тільки поштою, і при цьому треба враховувати, час очікування становить від 20 до 70 робочих днів.

Certificate of Approval дійсний протягом 3 місяців або до закінчення Вашої візи, якщо вона закінчується раніше.

Після того, як Ви благополучно отримали Certificate of Approval і всі Ваші документи назад, - можете збирати все це знову і нести в Marriage Office свого місця проживання для отримання Notice to Marry.

Процедура отримання Notice to Marry відноситься і до тих, що приїхав по Fiancée visa або Marriage Visitor Visa і кому Certificate of Approval не потрібен.

Правда бажано туди спочатку зателефонувати, так як в різних районах Marriage Office може працювати по різну систему - в одних жива черга, в інших - треба записуватися і час очікування може скласти від 1 го 2 тижнів. А заодно і уточнити необхідний перелік документів. Знову таки, не хвилюйтеся, все ці документи у Вас є! Нічого нового не запитають.

Fee для отримання Notice to Marry зараз складають £ 30 з кожного, тобто на двох £ 60. Під час інтерв'ю Вам і Вашій нареченому будуть задавати все ті ж питання, які задавали раніше. Деякі питання будуть відрізнятися за формою, наприклад, запитають, скільки Вам років і скільки років Вашому нареченому. Здається смішним, але багато губляться і починають вираховувати, тому що в пам'яті все звикли тримати дату народження, як питалося у всіх анкетах. З тих питань, які не задавали раніше буде тільки один - повне ім'я і професія Вашого батька, на пенсії або працює. Так що краще десь запишіть на листочку правильне написання, щоб довго не пояснювати. Це потім буде записано у Вашому Шлюбному Свідоцтві.

Час виготовлення Notice to Marry - 15 днів. Протягом цих 15 днів Ваші імена будуть вивішені на стінці в Marriage Office на загальний огляд, з тим що, якщо хтось заперечує проти Вашої шлюбу, могли висловити свої заперечення (природно, законно обгрунтовані).

Після того як отримано Notice to Marry - можна одружуватися в будь-який день, звичайно виходячи з можливостей даного конкретного Marriage Office. І між іншим, документів більше ніхто і не спитає.

До речі, дату Вашого весілля можна було призначити набагато і раніше, на будь-якому з вищеописаних етапів оформлення документів, але якщо документи до дня весілля не готові - то, на жаль, день весілля доведеться перенести.

Реєструвати шлюб можна в будь-якому Marriage Office країни, і не тільки в Marriage Office, а в багатьох інших приміщеннях. Це тільки Notice to Marry потрібно подавати по місця проживання. Детальніше на цьому я зупинюся в одній з моїх наступних статей "вес б а в Великобританії".

А зараз, коли Ви вийшли заміж - "Найкращі побажання щастя! Рада Вам так любов!", Весільні торжества закінчені і ... здогадайтеся що? Абсолютно вірно - назад до документів.

Ті, хто приїхав по Marriage Visitor Visa, тобто тільки вийти заміж, скоро від'їжджають додому, коли - неважливо, головне до закінчення візи.

А ті, хто приїхав з Fiancée Visa і збираються залишитися тут жити, повинні подбати про продовження своєї візи, або інакше кажучи - отримати такий вигляд візи, яка називається Spouse (e) Visa або між нами дівчатками називається віза дружини. Віза дружини видається на 2 роки.

Продовження следут.

Бажаю всім любові, щастя, радості і ніяких проблем з документами.

Лана Харрелл

Шановні Гості Журналу!

Надсилайте свої листи, історії, відгуки, питання, поради, одкровення та побажання за адресою [email protected]

У зв'язку з тим, що останнім часом мені часто задавали питання - А чи можна вийти заміж за туристичною чи просто Visitor віза?
О ж виходило потім?
Що ж відбувається зараз?
Здогадайтеся що?

Новости