Візит судна ВМС Британії в Одесу триватиме до 22 грудня

Дружній візит команди гідрографічного корабля Echo Королівських військово-морських сил Великобританії, який в середу прибув до Одеси, триватиме до 22 грудня.

Про це повідомляє прес-служба Військово-морських сил ЗС України.

"Під час візиту заплановано проведення протокольної зустрічі делегації Командування Військово-Морських Сил ЗС України з делегацією Королівських військово-морських сил на чолі з командиром корабля капітаном 2 рангу Метью Уорреном і проведення футбольного матчу між екіпажами кораблів двох країн", - відзначили військові моряки.

Під час візиту заплановано проведення протокольної зустрічі делегації Командування Військово-Морських Сил ЗС України з делегацією Королівських військово-морських сил на чолі з командиром корабля капітаном 2 рангу Метью Уорреном і проведення футбольного матчу між екіпажами кораблів двох країн, - відзначили військові моряки

Візит британського корабля до Одеси триватиме до 22 грудня.

Читайте також: Британський військовий корабель-розвідник зайшов в порт Одеси

Як повідомлялося, домовленість про цей візит була досягнута 21 листопада 2018 року під час перебування в Лондоні міністра оборони України Степана Полторака. Тоді, висловлюючи підтримку Україні, держсекретар з питань оборони Великобританії Гевін Вільямсон оголосив, що в Чорне море буде відправлений корабель «для забезпечення свободи мореплавання в регіоні».

Головне призначення корабля Echo - проведення дослідницьких гідрографічних або геодезичних операцій (в тому числі в інтересах підводного флоту) і підтримка амфібійних операцій, також можливе використання в якості корабля управління, протимінного застосування, пошуку та ідентифікації підводних об'єктів.

Читайте також: Британія направить в Україну корабель ВМС і військових - ЗМІ

Корабель узятий на озброєння в березні 2003 року. Довжина - 91 метр, ширина - 17 метрів, осадка - 5,5 метра, водотоннажність - близько 4 тис. Тонн, швидкість - 15 вузлів. Для екіпажу в складі 72 осіб створені підвищені умови комфорту. Для виконання поставлених завдань HMS Echo оснащений найсучаснішими системами збору даних, в т.ч. сканерами бокового огляду, багатопроменевих ехолотом, обладнанням для досліджень проб води та ґрунту тощо.

Озброєння корабля складається з трьох шестиствольних 7,62-мм кулеметів M134 Minigun, двох 20-мм скорострільних зенітних гармат «Ерлікон» і чотирьох великокаліберних кулеметів.

Новости