Влада домовилися відновити рейси між Ташкентом і Києвом

Державіаслужба України і Госавіанадзор Узбекистану на зустрічі 12 грудня в Ташкенті домовилися про відновлення прямих регулярних рейсів між Ташкентом і Києвом, повідомили avianews Державіаслужба України і Госавіанадзор Узбекистану на зустрічі 12 грудня в Ташкенті домовилися про відновлення прямих регулярних рейсів між Ташкентом і Києвом, повідомили avianews.com в Державіаслужбі України.

В ході переговорів сторони схвалили попередню квоту польотів два рази в тиждень для кожної зі сторін, яка застосовувалася до припинення авіасполучення в 2015 році.

Крім цього, підписаний документ передбачає укладення код-шерінгової угоди про спільну експлуатацію лінії між авіакомпаніями обох країн.

За даними посла України в Узбекистані Юрія Савчука, у зустрічі взяли участь представники авіакомпанії МАУ і «Узбецьких авіаліній».

Досягнуті домовленості в МАУ avianews.com пообіцяли прокоментувати в найближчі дні.

Пряме авіасполучення між Україною і Узбекистаном було перервано в 2015 році після того, як узбецька сторона зажадала скоротити квоту польотів для кожної зі сторін з двох до одного рейсу на тиждень, з чим не погодилися МАУ.

Український авіаперевізник назвав квоту в два рейси на тиждень мінімальної прийнятної нормою експлуатації маршруту Київ - Ташкент.

«В Узбекистан дозволено виконувати два рейси на тиждень з кожного боку на одному маршруті. [...] В розумінні узбецької сторони - кожен сезон перевізники повинні домовлятися про те, скільки рейсів в тиждень може виконуватися. І на сезон літо 2015 року узбецька сторона вирішила, що одного рейсу на тиждень з кожного боку буде досить, і не погоджувала МАУ розклад хоча б на два рейси на тиждень, що є, з точки зору МАУ, мінімальної прийнятної нормою експлуатації рейсу перевізником », - розповіла тоді avianews.com прес-секретар українського авіаперевізника Євгенія Сацька.

Вперше конфлікт навколо польотів з Києва до Ташкента виник в 2013 році, коли МАУ планувала почати польоти в Узбекистан, але не змогла отримати зручні слоти в Ташкенті. Тоді авіаперевізник звинуватив узбецьку сторону в спробі зберегти монополію «Узбецьких авіаліній» на лінії Київ - Ташкент, які залишалися єдиним перевізником на маршруті після відходу з ринку «АероСвіту».

В результаті в 2014 році на кілька місяців «Узбецькі авіалінії» припинили польоти в Київ, після чого конфлікт був тимчасово врегульовано - узбецька авіакомпанія відновила польоти в Україну, а МАУ змогла відкрити рейси Київ - Ташкент.

Версія для друку

Новости