Внетелесних практики, усвідомлений сон - ВТП - для виходу з тіла | Центр самопізнання, оздоровлення та духовного розвитку Романа Лаврик "Синтез знань"

Роберт Монро (англ. Robert Allen Monroe, 30 жовтня 1915 Лексінгтон, Кентуккі, США - 17 марта 1995) - американський дослідник, автор книг про внетелесном досвіді.

Роберт Монро

біографія
Народився в сім'ї професора коледжу і лікаря; був третім з чотирьох дітей. Дитинство провів в Кентуккі та Індіані. Вступив до Державного Університет Огайо, отримав ступінь по інженерії в 1937 році. Працював режисером і сценаристом на двох радіостанціях. Через два роки Монро переїхав до Нью-Йорк, продовжив працювати в ЗМІ, випускаючи щотижневі передачі, і незабаром заснував власну радіокомпанію. Монро займав посаду віце-президента і члена ради директорів мережі Mutual Broadcasting System, потрапив в список «Хто є хто в США» і публікувався в журналах і газетах.

У 1956 році компанія зайнялася дослідженням ефектів звукових хвиль на людську свідомість, включаючи можливість навчання під час сну. Більшу частину тестувань Монро проводив на самому собі. У 1958 році, абсолютно несподівано, він випробував стан, в якому його свідомість було відокремлено від фізичного тіла. Монро застосував до цього стану, в деяких джерелах званому «астральної проекцією», термін «досвід поза тілом» (ВТП; англ. Out-of-body experience).

Займаючись успішним радіомовних бізнесом, Монро почав експериментувати над власною свідомістю. У 1971 році Монро опублікував першу книгу, присвячену ВТП - «Подорожі поза тілом» (англ. Journeys out of the Body). Книга привернула увагу наукових дослідників, медичних фахівців та багатьох інших.

Монро почав працювати над розробкою методів контролю і стимуляції виникнення нових станів свідомості в лабораторних умовах. Ці дослідження привели до розробки технології Hemi-Sync, заснованої на ідеї синхронізації частот роботи півкуль мозку за допомогою бінауральних ритмів. У 1974 році був заснований Інститут Монро, який працює і донині. Наступні двадцять років Монро продовжував свої дослідження. Він розробив цілий ряд методик аудіостімулірованія, призначених для концентрації уваги, зняття стресу, поліпшення сну і т. Д.

У 1985 році вийшла друга книга Р. Монро - «Далекі подорожі» (англ. Far Journeys), в якій описуються особисті переживання, випробувані автором поза фізичної реальності, і наведені дані, отримані в ході експериментів над добровольцями. За рік до своєї смерті Монро написав заключну частину своєї трилогії - «Остаточне подорож» (англ. Ultimate Journey), в якій підводиться підсумок його дослідницької діяльності.

Розпочате Робертом Монро справу продовжила його дочка Лорі Монро (англ. Laurie Monroe; 1951-2006), яка очолювала Інститут Монро з 1994 року. Сьогодні Інститут продовжує своє існування під керівництвом послідовників.

  • Бібліографія
    Монро Р. А. Подорожі поза тілом = Journeys out of the Body (1971): Пер. з англ. - М .: ТОВ Видавничий дім «Софія», 2007. - 320 с. - ISBN 5-220-00212-0.
  • Монро Р. А. Далекі подорожі = Far Journeys (1985): Пер. з англ. - М .: ТОВ Видавничий дім «Софія», 2005. - 352 с. - ISBN 5-9550-0142-5.
  • Монро Р. А. Остаточне подорож = Ultimate Journey (1994): Пер. з англ. - М .: ТОВ Видавничий дім «Софія», 2005. - 288 с. - ISBN 5-9550-0143-3.

Інститут Монро (ІМ) - є некомерційною організацією саморозвитку і дослідження людської свідомості. Протягом останніх трьох десятиліть багато людей брали участь в програмах інституту і / або використовували Hemi-Sync технологію для різних цілей, включаючи медитацію, усвідомлені сновидіння і дистанційне бачення.

Як стверджує сам інститут, програми навчання спрямовані на розвиток людини через мінімальне спотворення його сприйняття, і відмова від будь-яких переконань з боку релігії, політичної і соціальної політики.

ІМ був заснований Робертом Монро після того, як у нього почалися «виходи з тіла», відомі як Досвід поза тілом. Інститут складається з декількох будівель, розташованих на землі, що належить родині Монро в штаті Вірджинії. Діяльність інституту заснована на різних методах навчання, що базуються на Hemi-Sync, з метою розширення свідомості і визначення меж свідомості, які зазвичай не доступні в стані неспання.

У 1978 році, армія США вирішила відправити кількох офіцерів для проходження тренінгу по СОТ в Інституті Монро. У 1983 було прийнято рішення відправити ще кількох офіцерів.

Hemi-Sync (хемісінк) - це запатентована торговельна марка технології, заснованої на ідеї синхронізації частот роботи півкуль мозку за допомогою звукових хвиль. В даний час на основі цієї технології випущений низку аудіозаписів.

У 1975 році Роберт Монро зареєстрував перший з кількох патентів, що стосуються аудіометодов, спрямованих на стимулювання функції головного мозку для синхронізації лівого і правого півкуль. Вони були засновані на ефекті, відомому як бінауральні ритми. Монро вважав, що його технологія може бути використана для «зміцнення" психічного благополуччя "» або викликати «змінені стани свідомості». В даний момент вона використовується при створенні серії продуктів, в таких сферах, як концентрація уваги, вміння справлятися зі стресами, розслаблення, оздоровлення сну, вміння справлятися з болем і багатьох інших.

Мозкові хвилі і різні стани свідомості

Наші мізки завжди генерують Бета, Альфа, Тета, Дельта і Гамма. Коли ми говоримо, що людина знаходиться в стані Бета, Альфа, Тета, Дельта або Гамма, це означає, що це найсильніший сигнал, виявлений в той час.

Протягом багатьох років процес Hemi-Sync® перетворився в складне багатошарове розподіл сигналів Hemi-Sync - «дизайнерські суміші» звукових частот, створених для оптимальної ефективності для цього додатка. Природно, продукти сну Hemi-Sync включають переважно частоти Delta; навчальні продукти переважно Бета, продукти релаксації переважно Альфа, а медитативні продукти переважно Тета. Однак ці дизайнерські суміші доповнюються спеціальними звуковими частотами, які дають бажаний результат. Це «ключ» до ефективності Hemi-Sync.

Бета-хвилі мозку - це швидкі частоти в діапазоні від 14 циклів в секунду до 38 циклів в секунду. Бета - це ваше нормальне мислення, ваша активна зовнішня усвідомлення і розумовий процес. Без бета ви не зможете функціонувати в зовнішньому світі.

Альфа-мозкові хвилі - це мозкові хвилі розслабленої відстороненої усвідомленості, візуалізації, сенсорних образів і легкої мрії. Радіус дії між 9 циклами в секунду і 14 циклами в секунду, Альфа є шлюзом для медитації і забезпечує міст між свідомим і підсвідомим розумом.

Тета-мозкові хвилі - це підсвідомість. Починаючи з 4 циклів в секунду до 8 циклів в секунду, Тета присутній уві сні і дає досвід глибокої медитації, коли ви медитуєте. Тета також містить сховище творчого натхнення і де ви часто маєте свій духовний зв'язок. Theta забезпечує «пік» в піковому досвіді.

Дельта-мозкові хвилі - це несвідомий розум, стан глибокого сну, в діапазоні від приблизно 4 циклів в секунду до 0,5 циклів в секунду. Коли він присутній в поєднанні з іншими хвилями в стані неспання, Дельта діє як форма пошуку радара - досягаючи розуміння на найглибшому несвідомому рівні речей, які ми не можемо зрозуміти в процесі мислення. Дельта забезпечує інтуїцію, чуйне співзвуччя і інстинктивне розуміння. Це також мозкова хвиля, найбільш часто пов'язана з лікуванням енергією.

Гамма-мозкові хвилі є найшвидшими з частот мозкової хвилі від 40 циклів в секунду до 70 циклів в секунду. Вони означають найвищий стан фокусування. Вони пов'язані з піковою концентрацією та оптимальною частотою мозку для когнітивного функціонування. Вони були пов'язані з великою пам'яттю, підвищеним сприйняттям реальності, природними почуттями щастя й співчуття. У стані Гамма ваш мозок працює на повну потужність.

Опис Фокусів (станів зміненої свідомості) які досягаються в процесі занять:

фокус 1 - стан безсонної свідомості, в тій частині просторів-часу, що іменується тут-і-тепер.

Фокус 3 - стан синхронізації лівого і правого півкулі головного мозку.

Фокус 10 - стан, в якому тіло розслаблене глибоко настільки, що сигнали, що надходять від органів почуттів, майже не сприймаються, але розум залишається бодрствующим.

Фокус 12 - сон тіла стає ще глибше, в той же час включаються нові канали сприйняття, зазвичай придушуються інформацією, що йде від фізичних органів почуттів. Тут приходить усвідомлення факту, що свідомість людини може надаватися незалежно від його фізичного тіла. Розширення свідомості.

Фокус 15 - тут виникає відчуття відсутності часу, в той час як почуття невідокремлення свідомості від тіла поглиблюється далі і нагадує стан глибоких стадій сну з тією лише різницею, що розум залишається не спати.

Фокус 21 - це межа людського сприйняття простору-часу, еквівалентна дуже глибокого сну, але розум знову-таки не спить. Стан повноцінного виходу з тіла.

Фокус 22 - перехідний стан між простором / часом і іншими, нефізичними станами буття. Зазвичай сприймається як невелика зміна в вібраціях.

Фокус 23 - стан людської свідомості відразу після фізичної смерті. Це дуже активна зона, наповнена екс-людськими сознаниями різного ступеня сплутаності і емоційності.

Фокус 24 - зона «нефізичної», як її називав Монро, активності, виробленої простими або примітивними системами релігійних уявлень, як минулого, так і сьогодення. Як і у всіх системах уявлень на «нефізичних» рівні, тут дуже убоге сприйняття, що нагадує отблік або тінь, якщо тільки подорожуючий не знайомий з відповідною системою.

Фокус 25 - вираз найбільш організованих релігійних систем недавньої і сучасної людської історії. Чітко можна розрізнити християнство, буддизм, індуіз, іудаїзм, іслам і інші релігії і їх відгалуження. Мандрівника притягнутий тільки ті з цих зон, які є істотною частиною його нинішньої «фізичної» життя. Решта будуть лише слабо нагадувати про себе, в залежності від знань, досвіду та інтересів індивідуума.

Фокус 26 - відповідає кільком вузьким областям посмертногно досвіду, що містить структури і знання дуже специфічних релігійних та інших уявлень, заснованих на безпосередньому переживанні своєї природи. У деяких з цих областей можна зустріти не більше двох-трьох «екс-фізичних» істот. Висока селективність є головним чинником як сприйняття, так і допуску в них. Тільки усвідомленість може стати відправною точкою в більшість з цих унікальних систем.

Фокус 27 - це область на кордоні можливостей людського сприйняття в його нинішньому стані. Це «кінцева станція», найдальша точка, в яку можна потрапити звичайній людині, не руйнуючи фізичного тіла. Багато з тих, хто пройшов через досвід клінічної смерті, описують цей світ як прекрасний парк, де відчувається неземний спокій і відпочинок, де ростуть прекрасні дерева, трави і квіти, течуть чисті струмки і співають птахи.

Важливо: Які навушники підходять для занять з використанням технології Hemi-Sync® інституту Монро?

Любий накладні навушники (охоплюють вухо) середньої цінової категорії добре зарекомендував бренду, що спеціалізується на виробництві навушників. Лідери у виробництві якісного звуку Sennheiser, Marshall, Bose і т.д. Головним показником при виборі навушників повинен стати показник відтворюваних частот (Приклад: Sennheiser HD 380 PRO - Частотний діапазон: від 8 - 27000 Гц або Sennheise HD205 II від 14 до 20000 Гц). Чим він ширший - тим краще. Для будь-якого меломана і цінителя хорошого звуку - цей показник, також є головним! Сучасні навушники відомих брендів таких, як Sony, JVC, JBL і т.д. - вони штучно завищують низькі чистоти для сучасного соціуму, так як народ любить «щоб ГУПАЛО по сильніше». Від дешевих і дорогих навушників, але із задертими низькими частотами - ефект буде, але він буде слабкіше і «трошки» не в тому напрямку в якому працює центр саморозвитку «Синтез знань». З цього їх використання - МИ НЕ РЕКОМЕНДУЄМО. Звук повинен відтворюється чітко, як задумано і прописано виконавцем, а не так як нам хочеться, не так як ми звикли, любимо, нам подобається або як хочеться виробнику навушників. Краще використовувати найдешевші навушники (разово), поки немає можливості купити те що потрібно. Вибір за вами !!!

Існуючі техніки Виходу з фізичного тіла

Важливо: Які навушники підходять для занять з використанням технології Hemi-Sync® інституту Монро?

Новости