Внутрипідложні конвектори: переваги експлуатації

  1. Конструкція і принцип дії внутріпольних конвекторів
  2. Види внутріпольних конвекторів
  3. Відеоогляд принципу роботи внутріпольних конвекторів
  4. Процес установки і загальні рекомендації

Більшість сучасного опалювального обладнання має різні технічні характеристики і різні ціни, але головним завданням будь-якого з них є якісне опалення приміщень Більшість сучасного опалювального обладнання має різні технічні характеристики і різні ціни, але головним завданням будь-якого з них є якісне опалення приміщень. Але є опалювальний прилад, який крім вищевказаних основних завдань виконує ще й функцію збереження естетики приміщення: це в середині конвектори.

загальні характеристики

Вбудовувані в підлогу конвектори є теплогенеруючим обладнанням, яке монтується в стяжку під підлогове покриття. Дана технологія реалізується шляхом установки в підлогу спеціальних радіаторів з теплообмінниками. При використанні конвекторів процес опалення базується на принципі конвекції - природної циркуляції повітря. Даний тип обладнання відмінно підходить як для житлових, так і офісних, комерційних приміщень. Їх можна використовувати в ролі основного або додаткового джерела тепла. Крім того, деякі види конвекторів (а саме водні) рекомендують використовувати в приміщеннях, де потрібно створити особливий мікроклімат - музеї, басейни, галереї, теплиці і т.п. У приміщеннях з підвищеною вологістю встановлюють конвектори з особливими функціями (з можливістю відведення конденсату).

Внутрипідложні конвектори призначені для створення «невидимої», але ефективної, системи опалення. Дане обладнання, по суті, є унікальним дизайнерським рішенням для тих, хто бажає приховати зайві технічні елементи. Особливо актуальним буде застосування внутріпольних конвекторів в кімнатах з панорамним склінням.

Якщо порівнювати це обладнання з іншими опалювальними приладами, можна побачити ряд істотних переваг:

- не займає багато місця, залишає вільне незахаращених простір і дає можливість реалізовувати найвибагливіші дизайнерські задумки.

- забезпечує рівномірний і швидкий прогрів всього приміщення за рахунок постійної циркуляції повітря.

- зручний процес управління при підключенні кімнатного термостата, який дає можливість програмувати температурні показники в приміщенні.

- оптимальне співвідношення ціни і якості.

Конструкція і принцип дії внутріпольних конвекторів

Устаткування має відносно просту конструкцію. Зазвичай водяний вбудовується конвектор - це короб, виготовлений з нержавіючої сталі, всередині якого розміщені мідно-алюмінієві теплообмінники у вигляді трубок. З'єднання функціонального теплообмінника з іншими опалювальними приладами відбувається за допомогою гофрованих нержавіючих трубок. Таке будова опалювального приладу, що працює за принципом природної конвекції. Дуже затребуваними є також і конвектори з примусовою конвекцією. Такі моделі мають вбудовані вентилятори зі спеціальними електромоторами. Саме цей функціональний елемент допомагає скоротити час на обігрів приміщення і підвищити тепловіддачу.

Для створення комфортних умов мікроклімату і управління ними служить програмований термостат. З його допомогою користувач може сам визначати комфортні температурні показники, а так само вибір між режимами роботи. Завершальним елементом системи є декоративна решітка, яка, до слова, представлена ​​в різних колірних варіаціях. До того ж, є її виготовлення, як з металу, так і з дерева. Решітка є цілком безпечною, оскільки вона не нагрівається більше ніж до 30 градусів. Всі елементи системи надійно захищені: електричні частини внутріпольних конвекторів якісно ізольовані.

Процес обігріву приміщення відбувається за таким принципом: холодне повітря, який за законами фізики знаходиться внизу, потрапляючи через решітку в конвектор, проходить через нагрівальні елементи і прогрітий повітряний потік природним чином піднімається вгору, виходячи з решіток конвектора і наповнюючи приміщення теплом. Варто відзначити, що в літній період часу деякі системи, можуть працювати в режимі охолодження.

Види внутріпольних конвекторів

Асортимент приладів включає в себе обладнання, призначене для роботи в сухий і вологому середовищі.

- конвектори для сухого середовища: монтують в приміщеннях житлового типу (котеджі, квартири, офісні приміщення тощо);

- конвектори для вологого середовища: зазвичай використовують в приміщеннях, де підвищений рівень вологості. Відмінно підійдуть для установки у ванних кімнатах, басейнах, санвузлах і т.п.

Так само водяні конвектори опалення розрізняють в залежності від способу установки:

- в середині підлоги - монтуються безпосередньо в стяжку.

- підлогові, які розміщують на поверхні підлоги;

Деякі підлогові конвектори використовують в якості настінних. Для цього застосовують спеціальне кріплення.

Відеоогляд принципу роботи внутріпольних конвекторів

Процес установки і загальні рекомендації


Якщо ви вирішили, що вбудовується конвектор опалення - це те, що вам потрібно, тоді бажано знати деякі особливості його установки.

Перш за все, необхідно пам'ятати, що монтаж системи відбувається на етапі заливки підлоги. Потім встановлюються конвектори, а після цього - підлогове покриття (ламінат, паркет, плитка, лінолеум і т.п.) Потенційному користувачеві не варто хвилюватися, що конвектори можуть негативно вплинути на стан покриття. Насправді, тепловий вплив опалювальної системи зосереджена лише в області розташування конвектора і направлено на обробку повітряного потоку. Перш за все, необхідно пам'ятати, що монтаж системи відбувається на етапі заливки підлоги

Для того щоб ваша система ефективно працювала, вам необхідно розрахувати потенційну площу обігріву, відповідно до цього підібрати конвектор необхідної потужності, визначитися з товщиною стяжки і, отже, глибиною конвектора, вибрати відповідну вам декоративну решітку, попутно вирішивши поздовжні або поперечні ламелі краще, так як це також впливає на конструкцію конвектора.

Новости