ВНЖ Великобританії vs ВНЖ Швейцарії - порівнюємо країни і програми → Іммігрант Інвест

  1. Розташування та клімат
  2. Великобританія
  3. Швейцарія
  4. Економіка
  5. Великобританія
  6. Швейцарія
  7. Рівень життя Великобританії і Швейцарії в цифрах
  8. Легкість в отриманні посвідки на проживання
  9. ВНЖ в Швейцарії для інвесторів і фінансово незалежних осіб

Великобританія і Швейцарія відносяться до топ-країнам Європи та світу, відкритим для інвесторів. Інвестуючи кошти в економіку однієї з цих держав, ви маєте право в найкоротші терміни отримати посвідку на проживання і забезпечити свою сім'ю максимально високий рівень життя.

Сьогоднішній огляд присвячений тому, як британцям і швейцарцям вдається підтримувати в своїх країнах настільки вражаючі життєві показники.

Розташування та клімат

Розташування та клімат

Великобританія

Багато перед переїздом до Великобританії побоюються, що їм не підійде місцевий клімат. Найчастіше інвестори вважають за краще жити в Лондоні, тому дуже добре знають про лондонських дощах і туманах. Зауважимо, що в останні десятиліття на британських островах багато що змінилося, в тому числі і клімат, і багато розповідей про «туманному Альбіоні» набули статусу легенд.

До речі, знаменитий лондонський туман сам собою зник після того, як в міських будинках перестали топити вугіллям. І тепер здебільшого існує лише в книгах і фільмах. Зараз для того щоб створити туман для зйомок, наприклад, «Шерлока Холмса» туман створюють штучно.

Природні тумани бувають лише в січні і лютому і пов'язані із зіткненням теплих (південних) і холодних (північних) повітряних мас. Простіше кажучи, сніг тут не встигає випасти, тому що його прямо в повітрі розтоплює тепле повітря, утворюючи пар - той самий туман.

В цілому клімат Лондона підійде тим людям, хто не любить ні сильну спеку, ні тріскучі морози. Те й інше тут надзвичайна рідкість, як і сніг. Навіть ночами взимку температура рідко опускається нижче нуля.

Друга лондонська легенда - постійний дощ. Мегаполіс настільки великий, що тут давно виробився власний мікроклімат. І якщо в 20 км від Лондона може дійсно весь день накрапати дощик, то в центрі столиці - світить сонце і температура вище. До речі, Загальнорічне кількість опадів тут, за спостереженнями синоптиків, нижче, ніж в Римі.

Швейцарія

Швейцарія в плані клімату набагато сприятливішими, і для проживання тут можна рекомендувати будь-який регіон. До того ж рельєф країни різноманітний: вибирайте гори, альпійські луки, долини.

Тому одна з найпоширеніших жартів про Швейцарію говорить, що тут за 2 години можна потрапити з зими в літо. Крім того, як і в будь-який передгірській та гірській місцевості, погода тут може різко змінитися кілька разів за день - від дощової до сонячної і назад. Нудно точно не буде!

Швейцарський клімат можна назвати універсальним, так як він підійде практично для будь-якої людини. Тут також не буває сильної спеки та морозів, так як Альпи перешкоджають проникненню холодного північного повітря і жаркого південного. Влітку + 25-27, взимку -2-5 градусів - ідеальна температура! Втім, якщо вам хочеться відчути морози - їдьте в високогір'ї, там в грудні-лютому -10-15 градусів.

Природа Швейцарії надзвичайно різноманітна і красива. Навесні в горах ще лежить сніг, а на луках і полонинах цвіте неймовірна кількість квітів. Вважається, що тут рай для любителів лижного спорту через стабільної тримається мінусової температури і особливого пружного снігу.

Але з іншого боку, безліч міст тут стоять на рівнинах, де навіть взимку майже не буває морозів. Наприклад, в Женеві клімат м'який і підійде для теплолюбних людей.

Економіка

Економіка

Великобританія

Дані за 2015 рік свідчать, що британська економіка - 10-та у світі за обсягом ВВП. Держава відкрито для іноземних інвестицій, незважаючи на деякі економічні зміни , Які уряд планує провести в найближчі роки.

Найбільш сприятлива для інвестицій сфера послуг, яка становить 2/3 національного ВВП. В даному секторі економіки найбільш затребувані фінансові послуги міжнародним компаніям, а також банківські, страхові, брокерські, консалтингові послуги.

Не менш цікава для інвестування сфера туризму, адже щорічно Великобританію відвідує понад 20 млн. Туристів. Другий за обсягом вважається обробна промисловість, однак зараз уряд навряд чи зацікавлене в інвестиціях в цю сферу.

Швейцарія

Хоча економіка Швейцарії - не найбільша в світі, проте навряд чи хоча б одна країна зрівняється з нею в плані стабільності. Практично повністю вона будується на іноземні інвестиції, тому тут завжди зацікавлені в помірному припливі інвесторів. Однак слід розуміти, що інвестиції тут в переважній більшості випадків затребувані в фінансовому та банківському секторі - у вигляді депозитів, аккордного податку.

Також швейцарська економіка тримається на промисловості - машинобудуванні, фармацевтиці, текстильному, хімічному і харчовому виробництві, високих технологіях. Однак в цих сферах інвестиції потрібні досить рідко, так як промисловість Швейцарії - явище усталене. До допомоги іноземних інвесторів вдаються, в основному, для модернізації виробництв.

Величезний дохід в національну скарбницю (близько 1,5 млрд. Швейцарських франків) приносить і сфера туризму. Тут у іноземних інвесторів є можливості для створення свого підприємства.

Рівень життя Великобританії і Швейцарії в цифрах

Рівень життя Великобританії і Швейцарії в цифрах

  • 26 687 дол. США на рік становить в Великобританії чистий сімейний скоригований дохід (після сплати податків) на душу населення в середньому. Але є величезна різниця в доходах багатих і бідних. У Швейцарії цей же показник дорівнює 35 952 дол. США, при цьому добробут населення знаходиться на більш рівному рівні - різниця між доходами багатих і бідних значно менше
  • 41 659 дол. США на рік становить середня зарплата британців. Швейцарці заробляють в середньому 57 082 дол. США на рік.
  • 73% жителів Великобританії у віці від 15 до 64 років мають оплачувану роботу, в Швейцарії - 80%
  • 81 рік становить очікувана тривалість життя при народженні в Великобританії, в Швейцарії - 83 роки
  • 74% британців на питання «Як ваше здоров'я в цілому?» Відповіли, що у них хороше здоров'я. Відсоток швейцарців, які вважають, що вони відчувають себе добре, становить 81%
  • 87% населення в Великобританії задоволені якістю використовуваної ними води, в Швейцарії - 97%
  • 93% населення Великобританії вважають, що їм є на кого покластися в скрутну хвилину. Такий же відсоток населення Швейцарії вважає так само
  • 23% сукупного скоригованого доходу (після сплати податків) витрачають на оплату за житло сім'ї в середньому по Великобританії. У Швейцарії ті ж витрати становлять 22%

Про рівень життя в обох країнах можна судити за останнім рейтингом Індекс кращого життя. Експерти проаналізували безліч показників, що визначають задоволеність населення власним життям.

Показник (максимум 10 балів) Великобританія Швейцарія Житлові умови
Дохід
Робота
Освіта
Екологія
Громадянські права
здоров'я
задоволеність
Безпека 6,1
4,9
7,8
6,4
7,9
5,9
8,1
6,0
8,8 6,2
7,9
9,4
7,6
7,5
3,4
9,1
9,9
9,7

Як бачимо, за основними оцінками, крім цивільних прав, і за рівнем добробуту Швейцарія впевнено випереджає Великобританію.

Легкість в отриманні посвідки на проживання

ВНЖ в Великобританії для інвесторів

ВНЖ в Великобританії для інвесторів

  • Програма працює з 1994 року
  • Термін отримання - 8 тижнів
  • Оформлення ВНЖ Великобританії для всієї родини інвестора
  • Один із способів інвестування: 1) покупка урядових облігацій; 2) купівля пайових інвестиційних фондів; 3) купівля часток в компаніях або компаній-резидентів Великобританії
  • Інвестування тільки власних (не запозичувати) коштів
  • Немає необхідності доводити комерційний досвід, надавати план працевлаштування, проходити медичні тести та інтерв'ю
  • Протягом 3 місяців з подачі заяви інвестувати 2, 5 або 10 млн. Фунтів стерлінгів - в залежності від того, через який термін ви хочете отримати ПМЖ і громадянство

З перевагами та умовами інвестування та отримання громадянства Великобританії ви можете більш детально ознайомитися на нашому сайті.

ВНЖ в Швейцарії для інвесторів і фінансово незалежних осіб

ВНЖ в Швейцарії для інвесторів і фінансово незалежних осіб

  • Програма працює з 1996 року
  • Термін отримання - 3 місяці
  • Оформлення ВНЖ Швейцарії для всієї родини інвестора
  • Два варіанти інвестування: 1) активні інвестиції в бізнес від 1 млн. Євро; 2) пасивні інвестиції у вигляді сплати аккордного податку від 100 тис. швейцарських франків на рік
  • Немає необхідності складати іспити на знання мови та історії
  • При інвестуванні в бізнес необхідно узгодити бізнес-проект з владою
  • Інвестору на момент подачі заяви має бути не більше 55 років
  • Кошти мають залишатися в економіці на період проживання інвестора в Швейцарії
  • Джерело отримання коштів, що інвестуються повинен бути підтверджений офіційно

Більш докладно з перевагами та умовами оформлення ПМЖ і громадянства Швейцарії ознайомтеся на нашому сайті.

Ми продовжимо серію порівняльних статей, в яких пропонуємо читачам нашого блогу пари країн, схожих один з одним за величиною економіки, рівнем життя, показниками екологічної чистоти і т.д. Крім того, в цих країнах діють спеціальні міграційні програми для інвесторів, що дозволяють отримати посвідку на проживання за спрощеною процедурою.

При цьому ми говоримо не тільки про подібність порівнюваних держав, а й про принципові відмінності. Це ті важливі деталі, які можуть зіграти важливу роль при вашому виборі країни для отримання ВНЖ або громадянства з подальшим переїздом.

Новости