Воблери-вбивці щук - самі уловисті воблери на щуку навесні, влітку, восени (відео)

  1. Коротка класифікація щучих воблерів
  2. Воблери для весняної щуки
  3. Ловля щуки на воблери влітку
  4. Копії брендових воблерів з безкоштовною доставкою з Китаю
  5. Ловля щуки восени

Щука - бажаний видобуток усякого рибалки. Придумано багато способів для того, щоб зловити цю хижачку. Одним з найбільш захоплюючих і успішних є лов на воблер. Радує той факт, що воблерів багато. Але ускладнює становище щодо їх вибору. У цій фото- та відеоогляді ми розберемо по поличках рейтинг самих уловистих воблерів на щуку для лову навесні, влітку і восени. Ви дізнаєтеся як правильно вибрати форму і розмір воблера, а також яка проводка є найкращою.

Коротка класифікація щучих воблерів

Для зовсім новачків в спінінга ловлі воблерами пропонуємо розглянути повну класифікацію за типами і видам воблерів , Які воблери прекрасно підходять для поверхневої і глибоководної лову, розбір технік проводки воблеров різної будови.

Воблери для весняної щуки

Виловити весняну щуку - велика рідкість. У цю пору вона дуже активна. У короткий період від льодоходу до нересту вода ще холодна і щука намагається робити якомога менше рухів. Після нересту знесилена щука відпочиває до прогріву води. Виняток становлять лише молоді щучкі, що не досягли статевої зрілості. Спіймати щуку навесні на воблер можна на мілководді, де вона чекає білу рибу, яка готується до нересту.

Воблер Evergreen Sledge Escarda 70F для весняної та осінньої щуки. І варто доступно.

Щука - бажаний видобуток усякого рибалки

Список воблерів, найбільш добре показали себе навесні:

  1. EVERGREEN SLEDGE ESCARDA - суспендер (нейтральна плавучість). Розмір і вага: 72 мм, 10,2 гр. Заглиблюється на 1 м - 1.5 м. Хорошу гру дає при рівній проводці. Але краще з ним використовувати « твічінг »Тобто проводку ривками з короткими паузами і віддачею волосіні назад після кожного ривка. Оснащений огрузкой, що дозволяє робити далекі кидки.
  2. JACKALL SMASH MINNOW 110 - суспендер, 110 мм, 18,8 гр. Злегка сплющений з боків. Маленька лопать змушує заглиблюватися на 1 м. Кращу гру дає при ривках. Його можна назвати живчиком. Три трійника на його тілі не дають шансів сходу риби.
  3. MEGABASS FLAP SLAP. Так само нейтральний, 90 мм, 12 гр. Дуже схожий на карася. Заглиблення до 1.5 м. Кращий вид проводки для нього - рівномірний. Добре показує себе цілий рік. Навесні варто подовжити паузи при проводці.
  4. MEGABASS X120 12.5 гр - тіло походить на пічкура. Плавучість: повільно-спливає. Кращим прийомом є проводка «поодинокі ривки» при паузах не більше 2 секунд. Дальність закидання хороша.
  5. MEGABASS Х80 TRICK DARTER, в ес: 10 гр. Форма тіла: «ШЕД». Гра - нишпорити по горизонталі при будь-якій проводці. Довжина пауз підходить будь-яка.

Ловля щуки на воблери влітку

З настанням теплих днів щука активізується і займає свої звичні місця засідки. Це окремі корчі, водні зарості і затінені місця. Глибина проживання збільшується. Змінюються і воблери.

Рейтинг десяти найбільш уловистих літніх воблерів на щуку на думку редакції:

  • №10. ZIPBAITS RIGGE 70F, 70 мм, 4,7 гр. Представлений двома видами потопаючим і плаваючим. Робочий діапазон першого 1.5 м - 2 м. Кращі якості другого проявляються на глибині до метра. Кращий прийом гри - «твічінг».
  • №9. JACKALL SQUAD SHAD, 65 мм, 7 гр. Краща для роботи глибина - 2 м. Проводка змушує нишпорити вправо-вліво. Оснащений шумовим ефектом.
  • №8. MEGABASS LIVE X REVENGE, 95 мм, 12 гр. Придатний для лову на глибоких місцях. Добре працює при будь-якому прийомі проводки. Має відмінну дальність польоту.
  • №7. HALCYON SYSTEM MEHADA, 90 мм, 15 гр. Нагадує маленького подлещика. Грає тільки при проводці ривками. Рухи непередбачувані. Ефективні ривки виходять з віддачею назад.
  • №6. YO ZURI L MINNOW, 66 мм, 7 гр. Під час занурення розгойдується, ніж дуже приваблює хижака. Для успішного лову слід дати йому затонути і лише потім починати гру ривками.
  • №5. JACKALL SQUAD MINNOW, 9.5 см, 14 гр. Глибина до 1.5 м. Занурюється швидко. На заданій глибині тримається протягом всього часу проведення. Краще працює воблер, пофарбований нейтрально.
  • №4. ZIPBAITS RIGGE 90F, 9 см, 9.5 гр. Класика «мінно». Володіє відмінною дальністю польоту. Має два гачки. Кращий шифр вибору кольору (509R).
  • №3. RAPALA X RAP, 12 см, 22 гр. Придбав імідж «Щучий кілер». Рекомендується всім спінінгістам. Найкраще проявляє себе в ривку. Найпривабливіший колір (S).
  • №2. YO-ZURI L MINNOW 66, 66 см, 7 гр. На нього ловиться не тільки щука, але і белорибіца. При його наявності неможливо залишитися без улову. Твічінговая проводка вважається кращою. Колір (М37).
  • №1. ZIPBAITS ORBIT 110 SP, 11 см, 16.5 гр. Робоча глибина 0.8 м - 1.2 м. Вже довгий час вважається першим серед щучих воблерів. Колір забарвлення (830R).

ZipBaits Orbit 110 SP

ZipBaits Orbit 110 SP

Копії брендових воблерів з безкоштовною доставкою з Китаю

У найпопулярнішому російському відділенні китайського гіпермаркету AliExpress зараз розпродаж на деякі моделі воблерів. Поспішайте!

Глибока аналітика, огляд переваг та недоліків щучих воблерів на всі сезони риболовлі.

Глибока аналітика, огляд переваг та недоліків щучих воблерів на всі сезони риболовлі

Наш минулий рейтинг   кращих воблерів на щуку   , Не менше достовірний і більш аналітичний Наш минулий рейтинг кращих воблерів на щуку , Не менше достовірний і більш аналітичний.

Воблери на окуня - рейтинг кращих приманок на смугастого в нашому хіт-параді .

Ловля щуки восени

Восени щука стає особливо активною, можна навіть сказати агресивною. Їй потрібно зробити запас жиру на зиму і це змушує її кидатися на все, що пропливає повз. Золота пора застосування воблерів. Особливої ​​відзнаки між літніми та осінніми воблерами на щуку немає. Просто, враховуючи обставину підростання мальків, потрібно застосовувати воблери великих розмірів, віддаючи перевагу нейтральним і глибинним видам. І не забувати про колір. Для прозорої води краще застосовувати нейтральні кольори. Вода з каламуттю вимагає яскраві воблери. Відсутність сонця просить золотих відтінків. А щоб не втратити і видобутку і улюбленого воблера, поводок повинен бути зроблений з міцного матеріалу.

Так, що, мужики, економте на пиві і запасайтеся воблерами, щоб поиметь можливість, дивлячись на хижий оскал щуки, сказати їй - «Ага, попалася, красуня!»

Новости