Водійські окуляри покращують сприйняття дорожньої обстановки

У разі руху при недостатньому, або навпаки - надмірному освітленні, з метою максимально зменшити можливість виникнення аварійної ситуації необхідно застосування спеціальних окулярів, що поліпшують сприйняття дорожньої обстановки в несприятливих умовах, рекомендуємо інтернет магазин   Encanto У разі руху при недостатньому, або навпаки - надмірному освітленні, з метою максимально зменшити можливість виникнення аварійної ситуації необхідно застосування спеціальних окулярів, що поліпшують сприйняття дорожньої обстановки в несприятливих умовах, рекомендуємо інтернет магазин Encanto .

Розроблені з цією метою окуляри для водіїв відрізняються від більшості аналогічних виробів використанням лінз жовтого кольору з поляризаційним покриттям. Дане рішення забезпечує істотне підвищення якості сприйняття дорожньої обстановки по ряду причин.

Обмеження видимості створюється переважно в результаті наявності різних опадів - наприклад, дощу, снігу або туману. При цьому, внаслідок відображення сонячного світла від крапель води в повітрі, в сприйманому оком освітленні буде переважати синій колір, який передбачає погіршення стану сприйняття контурів об'єктів, а також оцінку відстані до них. Жовтий колір лінз водійських очок перешкоджає проходженню синього кольору, в результаті чого істотно поліпшується контрастність сприйняття об'єктів і дальність видимості.

Також певні складності в оцінці дорожньої обстановки виникають в результаті наявності надлишкової світла. В такому випадку спостерігається утворення на горизонтальних поверхнях різних предметів світлових відблисків, що ускладнюють оцінку їх габаритів і віддаленості. Крім того, в результаті попадання в очі водія світлових відблисків спостерігається істотне прискорення стомлення зору, що через певний час призводить до погіршення оцінки дорожньої обстановки і підвищення ймовірності виникнення позаштатної ситуації.

З метою зниження впливу зазначених світлових шумів на очі, окуляри водія мають покриття антивідблиску лінз. Завдяки поляризаційним властивостями такого покриття, крізь лінзи пропускаються тільки ті світлові хвилі, які формують візуальний образ даного об'єкту, а світлові шуми (відблиски) повністю відсікаються. В результаті цього досягається істотне поліпшення передачі обрисів об'єктів, а також зниження навантаження на очі.

Таким чином, застосування водійських очок в умовах недостатнього або надлишкового освітлення істотно покращує можливості очей по сприйняттю навколишніх об'єктів, а також знижує навантаження на зір під час тривалих поїздок на автомобілі.

Варто зауважити, що купувати подібні вироби необхідно виключно в спеціалізованих точках продажу оптики, так як в разі покупки неякісного виробу буде спостерігатися значне погіршення видимості, що може стати причиною аварії.

Зверніть увагу:

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:

Новости