Володимир Пресняков: «Коли народився син, мені приснився Висоцький»

Владмир Пресняков

У Московському обласному будинку мистецтв «Кузьминки» відбувся концерт-зйомка премії «Своя колія». Премія, до цього знімалася в студіях «Телецентру» в цьому році змінила прописку: художній керівник Московського обласного будинку мистецтв «Кузьминки» Сергій Безруков запросив знімальну групу до себе в театр і керівництво «Першого каналу» прийняло цю пропозицію.

Зірки з'їхалися в Кузьминки о шостій годині вечора, і поки на сцені налагоджували світло і звук, розповіли «7Дней.ru» про те, коли і як в їх житті з'явився Володимир Висоцький .

Сергій Безруков зізнався, що любов до пісень Висоцького у нього виникла ще в дитинстві: «Висоцький - це людина, на піснях якого я виріс. З піснями Володимира Семеновича я познайомився, коли мені було років 6-7. Пам'ятаю, дуже любив пісню «У жовтій спекотній Африці», особливо фінал: «Жираф великий, йому видніше!» Ясна річ, що Висоцький пропевал ці слова своїм неповторним голосом з хрипотою, я ж, дитина, співав їх своїм тонюсеньким голосом, і це виглядало дуже комічно. Я цю пісню не розумів, але виконував з великим захватом, тому що вона була дуже заводна. Потім я вже відкрив для себе пісні Висоцького військових років, пісні з фільму «Вертикаль».

Михайло Боярський, Володимир і Сергій Кристовські Михайло Боярський, Володимир і Сергій Кристовські

Володимир Пресняков , Який на цьогорічної премії виконав пісню «Скелелазка», розповів про містичному випадку, який пов'язаний у нього з ім'ям відомого виконавця.

«Двадцять три роки тому я з Христиною був в пологовому будинку, ми чекали появи на світ нашого сина Микити. Коли він народився, я поїхав додому і ліг на диван, задрімав, бо у нас була важка ніч без сну. У напівдрімоті до мене прийшов Висоцький, мене міцно обняв. Я прокинувся, вийшов на балкон і зустрів Аллу Борисівну. Розповів їй, що мені приснився тільки що Висоцький. Алла здивувалася: «Не повіриш - сказала вона, - мені теж тільки що приснився Висоцький». Ми з нею замовкли і кілька хвилин дивилися один одному в очі. Що це був за сигнал і до чого, я зрозуміти не можу. Але то що цей епізод був в моєму житті - підтверджую. Мені дуже дорогий Висоцький хоча б тим, що він мене весь час змушує бути на вершині, не дає мені розслаблятися. Людина, який не падав в яму, він навряд чи зрозуміє те, про що співає Висоцький », - повідав порталу« 7Дней.ru »співак.

Михайлу Боярському пощастило зустрітися з Висоцьким не у сні, а наяву: «Ми були знайомі з Висоцьким. Я, звичайно, бачив його на «Ленфільмі», коли він йшов в касу, зустрічав його в акторському відділі, але окрема зустріч і розмова у нас трапилася на «Мосфільмі». Я сидів в Тонстудія, чекаючи озвучування фільму «Сватання гусара» Світлани Дружиніної. Пам'ятаю, зайшов тоді в ту Тонстудія Висоцький і каже мені: «Здорово! Що робиш? Поїхали до мене! Народу будинку повно, а випити нема з ким ». Знав би я, що це наша остання зустріч, то, звичайно, не відмовився б. Але потім поговорили, я говорю, мовляв, незручно, пора йти, озвучування, Дружиніна Світлана Сергіївна чекає. Висоцький каже: «Я збираюся знімати« Зелену карету »в Одесі, давай попрацюємо разом». Я зрадів, ми потиснули один одному руки, і він пішов. Я був близький до того, що б встати перед ним на коліна - він мій кумир! »

Крім того, актор розповів про знайомство з творчістю Висоцького, яке відбулося на вулиці: «Тоді тільки-тільки з'явилися магнітофони, які молодь стала виносити на вулицю - включали в парадній в розетки всі ці« Астри »,« Комети »і на бобінах слухали« Бітлз »і Висоцького. Тому для мене соціальне і рідне - це був Висоцький, а романтичне і фатальне - були «Бітлз». Такий коктейль дивний. Я свідомо ніколи не копіював Висоцького, хоча одного разу, пам'ятаю, Володимир Семенович запитав у Юнгвальд-Хількевича: «Що це за м ... к, який співає моїм голосом?», Коли почув пісню з «Трьох мушкетерів». Він же повинен був грати Д 'Артаньяна ».

Що робиш?
К, який співає моїм голосом?

Новости