Вплив силового тренінгу на серце

Кардіотренінг для серця роками оспівувався медиками
Кардіотренінг для серця роками оспівувався медиками. Проте силовий тренінг вважається ними практично марним. Лікарі навіть радять сердечникам уникати підняття важких предметів. Якщо вірити такій рекомендації, то сучасна мода на фітнес і бодібілдінг непоправно шкодить здоров'ю тисячам людей. Само собою, на самому початку, серцеві захворювання ніяк не проявляються. Медики повідомляють про приховану, так званої, латентній фазі хвороби.

А якщо припустити, що тяжкості ведуть до поглиблення хвороби, переводячи її в більш важку форму? До того ж генетика говорить про спадкової схильності багатьох людей до серцевих захворювань. І такі захворювання не виявляють себе до тих пір, поки не виникне провокуючий фактор. І цим фактором може стати напруга при силовому тренуванні.
Шукаючи відповіді на ці питання, американськими вченими була проведена робота по обстеженню 44000 чоловіків.
Вченими було зроблено висновок, що чоловіки, які бігають від години в тиждень, таким чином, знижують ризик ішемічної хвороби серця десь на 42%. Чоловіки, які займаються силовим тренінгом, знижують його на 23%. Також силовий тренінг значно прискорює обмін речовин, скорочуючи тим самим рівень холестерину, присутнього в організмі.
Інше дослідження показало, що силовий тренінг також впливає на кров'яний тиск. Через 2 місяці силового тренінгу, здорові чоловіки знизили середньодобове тиск з 130/69 до 121/61. Визнання силового тренінгу засобом, виліковує серцеву недостатність, стало справжньою сенсацією. Це стало вагомою причиною купити тренажер для будинку і помірно тренувати серцево-судинну систему.

Слід нагадати, що це захворювання характеризується знижується силою скорочення серцевого м'яза. Це робить кровотік настільки слабким, що може привести до втрати свідомості і смерті. Помірні силові навантаження провокують серце на глибокі і потужні скорочення, тоді як екстремальні тренування наносять серцю шкоди.

А якщо припустити, що тяжкості ведуть до поглиблення хвороби, переводячи її в більш важку форму?

Новости