VPS сервер і його можливості

  1. Що таке VPS сервер
  2. Можливості VPS сервера
  3. Параметри VPS сервера
  4. Переваги VPS перед хостингом
  5. Недоліки VPS сервера

Що таке VPS сервер, які його можливості, ніж він може бути корисний власникам сайтів і звичайним користувачам.

VPS в дослівному перекладі означає віртуальний приватний сервер (Virtual Private Server). Також його часто називають VDS, що розшифровується як віртуальний виділений сервер (Virtual Dedicated Server).

У деяких випадках слово сервер замінюють на хостинг, що народжує такі терміни як VPS і VDS хостинг. Насправді всі ці поняття абсолютно ідентичні і означають одне і теж.

Що таке VPS сервер

VPS сервер являє собою віртуальну машину, знайому багатьом досвідченим користувачам. По суті це програмна емуляція, що дозволяє за допомогою спеціального ПО створити на одній фізичній машині кілька віртуальних.

VPS відрізняється від звичайної віртуальної машини, встановленої на ПК користувача тим, що фізичний сервер знаходиться в дата центрі і доступ до нього можна отримати тільки через інтернет.

Можливості VPS сервера

На VPS сервер можна самостійно встановити будь-яку серверну операційну систему на основі Windows або Linus і найрізноманітніше програмне забезпечення.

Перше, що спадає на думку в плані використання VPS хостингу , Це розміщення на ньому своїх сайтів, але його можливості далеко виходять за ці рамки.

На орендований VPS сервер можна встановити будь-які програми, модулі та скрипти, аж до робота біржової платформи форекс, який буде цілодобово стежити за ринком, приносячи прибуток.

Підприємець або звичайний користувач може підняти на своєму сервері VPN, налаштувати на нього роутер і використовувати високо захищений канал для передачі конфіденційних даних, роботи з платіжними системами і обходу блокування різних сайтів.

Загалом можливості VPS досить широкі, він знаходить застосування не тільки в спеціалізованих мережевих технологіях, але і в житті простих користувачів.

Параметри VPS сервера

VPS сервер передбачає певний набір послуг. Часто можна вибрати в якій країні ви хочете орендувати сервер і версію встановленої операційної системи.

Користувач може самостійно вибрати які ресурси йому потрібні: кількість ядер процесора, обсяг оперативної пам'яті і дискового простору.

Або можна скористатися одним з готових тарифів.

В загальному VPS server можна гнучко підлаштувати під свої потреби і бюджет.

Переваги VPS перед хостингом

Для тих, хто займається створенням і розміщенням сайтів, VPS має ряд переваг перед звичайним хостингом. Будучи адміністратором сервера, ви можете змінювати будь-які його параметри, включаючи настройки всіх служб і DNS.

До переваг VPS сервера відносяться:

  • необмежену кількість сайтів
  • необмежену кількість баз даних
  • необмежену кількість поштових скриньок
  • більше обчислювальних ресурсів
  • більше дискового простору
  • індивідуальний IP-адреса
  • додаткові IP-адреси
  • повна свобода по налаштуванню сервера

На VPS сервері можна створити безліч ізольованих один від одного користувачів, кожен з яких матиме доступ тільки до свого сайту і бази даних, ніяк не зачіпаючи інших.

Крім того, VPS сервер не залежить від навантаження, яку надають на фізичну машину інші віртуальні сервера, так як вони повністю ізольовані один від одного, що забезпечує гарантовано високу продуктивність без просадок.

Само собою, є захист від DDOS атак і антивірусний захист, яку можна включити самостійно для всього сервера.

Недоліки VPS сервера

До недоліків VPS сервера можна віднести порівняно складну настройку, в порівнянні зі звичайним хостингом, куди часто потрібно просто закинути файли і зробити кілька найпростіших налаштувань типу створення бази даних і вказівки домена.

Але для настройки VPS не обов'язково бути дипломованим системним адміністратором. Завдяки простим інструкціям і допомоги служби підтримки, це цілком під силу досвідченому користувачеві. Один раз розібравшись і налаштувавши VPS ви отримаєте безліч переваг.

мережевий накопичувач Synology DS218play
мережевий накопичувач Synology DS118
мережевий накопичувач Synology DS115j

Новости