Вся правда про онлайн-знайомствах. Блог австралійського психолога

У пошуках пари все більше і більше людей вдаються до нетрадиційних способів. Але в інтернеті варто бути готовим до всього і не втрачати здоровий глузд

Піраміда потреб Маслоу і загальна логіка говорить, що любов - одна з фундаментальних потреб людини Піраміда потреб Маслоу і загальна логіка говорить, що любов - одна з фундаментальних потреб людини. Багато зустрічають другу половинку в своїх соціальних колах - на роботі, навчанні. Але це досить вузьке коло. У пошуках пари все більше і більше людей вдаються до нетрадиційних способів.

Онлайн-знайомства дуже популярні, інтернет дуже популярний. Опитування 2013 року показав, що 77% людей вважають «дуже важливим», щоб смартфон був постійно з ними. В епоху таких додатків як Tinder засуджувати їх важко. Адже можна швидко перегорнути від 10 до 100 профайлів і вибрати, з ким ви хотіли б поспілкуватися.

Коли стали популярними такі сайти як eHarmony, match.com, OKcupid і тисячі подібних їм, ніша онлайн-знайомств істотно звузилася. Всі хочуть довірити особисте життя електронних таблиць і алгоритмам. За даними опитувань Pew Research Center, переважна більшість американців вважають, що онлайн-знайомства - хороший спосіб знаходити нових людей. Більше 15% дорослих кажуть, що використовували подібні додатки, як мінімум, один раз в житті. На сьогоднішній день сервіси онлайн-знайомств - другий за популярністю спосіб пошуку партнера.

Це пояснюється кількома факторами, але головний з них - час.

Перегляд фото в інтернеті займає не так багато часу і це не так складно, як особиста зустріч. Статистика говорить, що кожні п'яті відносини в сучасному світі починалися з онлайну. За оцінками, до 2040 року 70% людей в світі будуть знаходити другу половину в інтернеті.

Проблема з багатьма додатками з пошуку партнера в тому, що вони не працюють. Деякі просто витягують гроші з пристрастилися до них людей і зовсім не намагаються звести вас з потрібною людиною. Перш ніж забути про обережність і відкрити гаманець для оплати послуг одного з таких сайтів, ви повинні знати кілька речей.

1. Багато брешуть на сайтах знайомств

Навряд чи це стане великим відкриттям. Але так, люди хочуть виглядати привабливими. В цілому на сайтах знайомств тих, хто прибріхує в своїх профілях - більше, ніж говорять правду.

Дослідження тисячі профайлів з Британії і США, проведене агентством OpinionMatters, виявило дуже цікаву статистику. 53% учасників дослідження з США визнали, що вказали неправдиві відомості в своєму профайлі. Жінки брехали частіше, ніж чоловіки, і в основному про зовнішність. Більше 20% представниць прекрасної статі опублікували фото, на якому виглядали молодшими. Але чоловіки не набагато краще. В основному вони брехали про фінансове становище, зокрема, про свою роботу - що вона краще, ніж є насправді. Більше 40% чоловіків визнали, що робили це (серед жінок таких виявилося лише третина).

До 2040 року 70% людей в світі будуть знаходити другу половину в інтернеті

Серед учасників з Британії брехунів виявилося трохи менше - 44%. Як правило, люди старшого віку брешуть в своїх профілях менше, як в США, так і в Британії. Можливо тому, що вони більше зацікавлені в тому, щоб показати реальних себе, а не уявних або ідеалізованих.

2. Шукаєте відносин? Значить, все, що вам потрібно, - секс

Найбільшою проблемою для жінок є те, що багато хлопців на сайтах знайомств просто шукають секс (хоча є і чимало таких, які щиро хочуть відносин). Так, більшість погодяться з тим, що в цілому чоловіки більше хочуть сексу, ніж жінки, але чоловіки на сайтах знайомств, судячи з усього, вважають, що жінки, зареєстровані там, готові на секс з незнайомцями.

Так, сайти знайомств зручні тим, що дозволяють легко зустріти людей, з якими, в іншому випадку, ви і не познайомилися. Але жінки повинні бути готові до того, що будуть отримувати грубі / огидні повідомлення від чоловіків, пропозиції сексуального характеру, фото пенісів і іншої муті.

3. Спілкування з шахраями

Давайте чесно, інтернет - це просто суперскладний інструмент, покликаний відвернути увагу, поки ваші кишені спустошують сальні шахраї в дешевих костюмах, вірно? Добре, не зовсім, але він сповнений недобросовісних людей, охочих дістати ваші гроші будь-якими можливими способами.

Скільки існує інтернет, стільки ж існують і онлайн-шахраї. Звичайно, в кожній сфері життя є підводні камені, але в контексті онлайн-знайомств це може бути особливо актуально. Є буквально сотні (якщо не тисячі) онлайн-шахраїв. Я не збираюся тут говорити про це докладно, але будьте уважні, перш ніж давати свої банківські реквізити нігерійським принцам, що обіцяють золоті гори. Вам слід з обережністю ставитися до будь-якій людині, групі або організації, що запитують у вас будь-яку фінансову чи особисту інформацію. Доцільно дотримуватися наступних загальних принципів:

- створіть анонімну електронну пошту на популярному сервісі;

- ніколи не вказуйте свій номер телефону, адресу та особисту електронну пошту, якщо тільки не довіряєте реципієнту на всі 100%;

- вирушайте на побачення своїм ходом (вашому потенційному хлопцю / дівчині не обов'язково знати, де ви живете), стежте за їжею і напоями, оплатіть половину рахунку (вам ні до чого, щоб ця людина запросив відшкодування збитків).

Звичайно, є ще багато інших порад по онлайн-знайомств, але головна рекомендація - не забувати про здоровому глузді. Якщо щось вас бентежить, відступите. Не потрібно доходити до того, щоб «нікому не вірити і спати з одним відкритим оком», але в цілому в цій справі бажано володіти здоровим скепсисом.

4. нетривалого відносини

Більше третини людей, що користуються сайтами знайомств, ніколи не ходили на побачення з тими, кого там зустріли. А ті, хто все-таки якимось чином знаходять людини, з яким хочуть пов'язати своє життя, і хто відповідає їм взаємністю (а таких все менше і менше) стикаються з великими проблемами. Згідно з результатами дослідження Університету штату Мічиган, відносини, що починаються в мережі, на 28% більше схильні до того, щоб зруйнуватися в перший же рік. Більш того, пари, які зустрілися в мережі, приблизно в три рази частіше розлучаються, ніж ті, хто зустрівся в реальному житті.

Але все, звичайно, не так погано. Хоча переважна більшість романтичних відносин все ще починаються в реальному житті, 5% американців, які мають серйозні відносини або перебувають у шлюбі, визнають, що зустріли свою половинку онлайн.

5. Ви стаєте прискіпливими і суб'єктивними

Дуже легко перегорнути сторінку, коли у тебе купа інших варіантів. Американська психологічна асоціація виявила, що розглядання кількох кандидатів призводить до того, що люди більше схильні до засудження. Крім того, частіше відкидають не зовсім ідеального кандидата онлайн, ніж при особистій зустрічі.

Новий час володіє ексклюзивним правом на переклад і публікацію колонок Райана Андерсона. Републікація повної версії тексту заборонена

оригінал

більше блогів тут

2. Шукаєте відносин?

Новости