Все дуже погано: Костя Цзю про крах російського боксу

Жодної золотої медалі на чемпіонатах світу за останній 18 років не заробили російські боксери. З кожним роком тенденція приймає все більш гнітючі обертів. Жодної золотої медалі на чемпіонатах світу за останній 18 років не заробили російські боксери

Як зазначив глава Олімпійського комітету Росії Олександр Жуков, ситуацію необхідно виправити до 2020 року, коли відбудуться літні Олімпійські ігри. "З боксом все дуже погано, все гірше і гірше з кожним роком, особливого просвіту не видно. Дуже тьмяні враження від боксу", - вважає Жуков, уточнюючи, що і в збірній давно не бачив перспективних спортсменів.

Чи справді ситуація в боксі досягла такого кризи, і як її виправити, "Правда.Ру" запитала боксера-професіонала, чемпіона світу з боксу Костю Цзю.

- Глава Олімпійського комітету Росії Олександр Жуков заявив, що з боксом в Росії все дуже погано. Чи справді в боксі криза, і як реанімувати цей один з найпопулярніших видів спорту в Росії?

- Так, проблема існує. Якщо немає золотих медалей на чемпіонаті світу, то, звичайно, очевидна криза. Як його вирішувати? Потрібно кардинально міняти систему підготовки спортсменів. Я знаю, що старший тренер був звільнений, і його замінили іншим людиною. Це те, що я знаю. І після цього бокс став гірше. Система підготовки повинна бути іншою.

Все потрібно робити інакше. Щоб знати проблему, потрібно в неї зануритися і подивитися. Повинні бути результати, а зараз результату немає. Значить, щось робиться не так. Потрібно поетапно шукати помилки, починаючи з мотивації боксерів, тренерського складу, збірної. Все повинно бути проаналізовано. Необхідно приймати програмні рішення. Хтось повинен взяти відповідальність за самого себе: "Я винен в цьому". Треба міняти тренувальний процес, змінити його, змінити ставлення хлопців до справи. І від цього відштовхуватися, і йти поетапно.

- Чи зможе Федерації боксу Росії виправити ситуацію до літніх Олімпійських ігор 2020 року? Як залучити в бокс молодих перспективних хлопців?

- Я недавно був в Краснодарі, там є команда "Краснодар" з футболу. Я зустрічався з її власником Сергієм Галицьким. Він поставив перед собою завдання зробити так, щоб в кожному дворі Краснодара був футбольний дитячий клуб, щоб була спадкоємність поколінь.

Те ж саме повинно бути в будь-якому іншому виді спорту. У всіх містах Росії необхідно відкривати дитячі спортивні секції, щоб можна було знайти талановитих хлопців. Тоді з тієї кількості хлопчиків і дівчаток, які прийдуть в зал, обов'язково виростуть чемпіони.

Я ще раз повторюся - це спадкоємність поколінь. Хлопці повинні з дитинства починати займатися боксом, щоб до міжнародних змагань вийти на високий спортивний рівень.

Розмовляла Лада КОРОТУН

Чи справді в боксі криза, і як реанімувати цей один з найпопулярніших видів спорту в Росії?
Як його вирішувати?
Чи зможе Федерації боксу Росії виправити ситуацію до літніх Олімпійських ігор 2020 року?
Як залучити в бокс молодих перспективних хлопців?

Новости