Все свердловські даішники шукають байкера, який збив інспектора мотопатрулі в Єкатеринбурзі

УГІБДД використовувало фото для демонстрації моделі мотоцикла і ні в якому разі не звинувачує даного громадянина в скоєнні правопорушення.

У неділю ввечері в Єкатеринбурзі збили інспектора мотопатрулі. Після завершення зміни він рухався в напрямку відділу ДАІ, але в цей час він помітив мотоцикліста, який їхав без номерів.

- Інспектором ДАІ було подано жест про зупинку транспортного засобу, проте мотоцикліст додав швидкості і почав переховуватися. Після десятихвилинної переслідування по Катеринбургу навпроти будинку № 78 по вулиці Куйбишева інспектор ДПС порівнявся з мотоциклістом, однак той прийняв різко вліво і ногою вдарив мотоцикл Державтоінспекції. В результаті удару мотоцикл інспектора впав, а сам інспектор отримав пошкодження. Водій мотоцикла втік з місця події, - описали інцидент в ГИБДД Свердловської області.

Імовірно, який утік водій керував мотоциклом марки Honda SV-1000 2006-2012 років випуску або Kawasaki Z750 2006-2012 років випуску. Державні реєстраційні знаки на транспортному засобі відсутні, водій був одягнений в чорну куртку і сині джинси.

- У зв'язку з вищевикладеним ГИБДД Свердловської області звертається до водія мотоцикла, який допустив подібну провину, самостійно звернутися до органів поліції, і настійно рекомендує не робити спроб сховатися в подальшому. Сьогодні на зустріч з керівництвом Державтоінспекції запрошені керівники та представники мотоклубів і мотоспільнота Єкатеринбурга, де буде обговорена подібна неприпустима ситуація, - розповіли в ДАІ.

Там уточнили, що мотоцикліст порушив кілька статей Кримінального кодексу, зокрема, застосував насильство по відношенню до представника влади.

Нагадаємо, що з цього сезону ГИБДД істотно активізувала боротьбу з мотонарушітелямі. Зараз на дорогах чергують кілька екіпажів на мотоциклах BMW . За останній місяць їм вдалося затримати декілька порушників. Наприклад, 18 травня поліцейський на мотоциклі кілька кілометрів гнався по центру Єкатеринбурга за байкером. Також екіпажі працюють не тільки в місті, але і на трасах . Нерідко під час погоні відбуваються ДТП за участю порушників.

Якщо ви знаєте мотоцикліста, який збив даішника, то напишіть про це в редакцію E1.RU на пошту [email protected] class = "_"> або телефонуйте за цілодобовим телефоном +7 (343) 34-555-34 class = " _ ">.

Текст: Сергій ПАНИН
Фото: ГИБДД Свердловської області

Новости