Все, що потрібно знати про кавоварках-еспресо та кавоварки

Проведіть в нашому суспільстві кілька корисних хвилин

Проведіть в нашому суспільстві кілька корисних хвилин. У своїй статті ми хочемо розкрити тему такого роду побутової техніки як кавоварки та кавоварки-еспресо.

Кожна людина при покупці кавомашини задається цілим рядом питань: у чому їх переваги, а в чому недоліки, яку кавоварку вибрати, як її правильно експлуатувати, щоб вона прослужила «вірою і правдою» жоден рік, і багато інших питань.

А почнемо ми з вами, звичайно ж, з покупки цієї диво-машини, що приносить стільки радості шанувальникам благородного напою.

І наш вам порада - при покупці віддавайте перевагу виробникам, які вже багато років спеціалізуються на випуску такої особливої техніки, і які існують на ринку кавоварок з моменту його появи!

Ніхто з нас не може поскаржитися на брак вибору. На сьогоднішній день виробники пропонують широкий асортимент кавоварок від побутових найпростіших, до моделей професійного рівня. Ви зможете вибрати таку модель, яка задовольнить всі Ваші побажання і потреби.
Хочемо звернути Вашу увагу на вартість даного виду техніки. Якщо Ви не справжній гурман, що стосовно справжнього смаку кави, то недорога кава-машина буде варити Вам прекрасний напій. Але людям, які знають смак справжнього еспрессо, такий апарат явно не підійде. Тут вже доведеться не поскупитися.
Ніхто з нас не може поскаржитися на брак вибору Що ж визначає різницю в ціні? Це такі фактори: ступінь автоматизації процесів, кількість присутніх у апарату корисних функцій, ну і звичайно ж виробник.
Автоматичні кавомашини дають можливість управляти процесом приготування натисканням пари кнопок - вибір напою і запуск процесу. Так само вони можуть регулювати безліч параметрів, що впливають на варіації одержуваного напою.

Багато автоматичні кавоварки «стежать» за кількістю води на одну порцію, за температурою розігріву, за товщиною помелу кавових бобів.
Багато автоматичні кавоварки «стежать» за кількістю води на одну порцію, за температурою розігріву, за товщиною помелу кавових бобів Якщо вести мову про невисоку вартість, слід згадати про комбінованих кавоварках-еспресо. Вони так само відносяться до найпростіших апаратів. Вам всього лише потрібно засипати мелену каву в ріжок. Через кави пропускається пар високого тиску. Саме так відбувається найбільш повне вилучення ароматичних речовин з кави. Моделі цього типу відрізняються матеріалом, з якого виготовлені корпус і ріжок. Ми радимо Вам купувати каву-машину з металевим ріжком. У ньому кави швидко прогрівається, володіючи при цьому насиченим смаком і пишною пінкою. Якщо Ваш кави водянистий і кислуватий на смак, знайте, що таким його робить пластиковий ріжок. І ще один дуже важливий момент - утрамбовка кави в ріжок! Дуже важливо робити це правильно! Занадто щільна трамбування, як і слабка, псують смак напою.
Отже, якщо Ви вибрали ріжкову кавоварку - не забудьте про кавомолці! Адже Вам потрібно буде попередньо змолоти зерна. Ну а далі за планом: засинаєте кави в ріжок, трамбуете його за всіма правилами і, надалі, насолоджуєтеся своїм улюбленим напоєм!
Якщо ж Ви ставитеся до справжнім поціновувачам «божественного» напою і любителям поекспериментувати, то ми Вам порадимо кавоварку комбінованого типу. Ця модель відрізняється від найпростіших і недорогих тим, що приготує Вам кави при мінімальному Вашу участь. На ринку популярністю користується техніка таких марок, як Bosch , Delonghi , Siemens , Saeco , Spidem , Jura , AEG , Krups . Цей агрегат вже оснащений кавомолкою. Ще до достоїнств комбінованої кавомашини слід віднести те, що її можна використовувати для звичайного кип'ятіння води. А бак такої кавомашини, зазвичай, має спеціальний фільтр для очищення питної води. Одні моделі припускають одночасне приготування декількох чашок, інші роблять це послідовно. І ще одне безперечне достоїнство - можливість приготування кави, як із зерен, так і з меленого (або пресованого) порошку. Ну, а якщо говорити про недостатьках - то тут все той же незмінний вміння правильно утрамбувати кави в ріжок.
Зручність використання комбінованих кавоварок вище, ніж звичайних. Вище і ціна, приблизно вдвічі.

Вище і ціна, приблизно вдвічі

Потрібно згадати і про капсульних кавоварка. Вони працюють з меленою кавою, розфасованим в спеціальні «капсули» - чалди (в просторіччі - таблетки). Хоча ці кавомашини прості в експлуатації, але вибір сортів кави в них обмежений асортиментом, який пропонує той чи інший виробник. Та й ціна чашки «капсульного» кави істотно вище.

А тепер давайте пограємо в гру питання-відповідь.

Який кави засипати в кавоварку - мелений або в зернах?
• У напівавтоматичних кавоварках еспресо використовується мелену каву (при цьому Ви вручну наповнюєте ріжок).
У побутових кавоварка-автоматах, навпаки, частіше застосовуються кавові зерна. Вони засипаються в спеціальний контейнер (відразу на кілька порцій), а вже воду машина-автомат набирає сама. А в деяких моделях навіть передбачено підключення до водопроводу (зрозуміло, з системою очищення). І пам'ятайте, що тривале зберігання в кавомашині зерен і води не піде їм на користь!
З якого матеріалу зроблена вбудована кавомолка?
Фірмовою відмінністю деяких кавоварок є кавомолка з керамічним жорно. Вона працює досить тихо, забезпечуючи високу якість помелу.
Скільки передбачено ступенів помелу?
• При покупці зверніть увагу на кількість ступенів помола- чим їх більше, тим більшої різноманітності фортеці і смакових відтінків напою можна домогтися.

Чи можна регулювати міцність напою?
• У базових моделях можна регулювати тільки кількість води. Чим більше води, тим менше міцність кави. Також, на фортецю впливає ступінь помелу - чим дрібніше помел, тим міцніше буде напій. Більш досконалі кавомашини регулюють кількість меленої кави на одну порцію, а в деяких випадках ще й температура води.
Міцність напою багато в чому залежать і від ступеня його обсмажування. У сильно обсмажених зернах кількість кофеїну знижено (при цьому в необсмажених зернах кофеїну немає).

І, під кінець, цікава інформація для тих, хто тільки збирається приєднатися до великого братерства любителів кави. Так що ж таке еспресо? Це особливий спосіб приготування кави. Щоб приготувати еспресо, Вам необхідні як мінімум три речі - кава, вода і кавоварка. І якби не міланський інженер Луїджі Беццера, який в 1901 році винайшов цю саму кавоварку, то не пробувати нам з вами кавового напою з гордим званням італійського еспресо. Кава претендуватиме на звання справжнього еспрессо тільки в тому випадку, якщо при його приготуванні буде створено певної величини тиск, з яким нагріта до 92 ° С вода проходить через спресований в таблетку мелену каву. А тиском зазвичай не менше 15 бар. Не можна не відзначити високу швидкість приготування порції такого напою. У сучасних кавоварок йде на весь цикл близько півхвилини. Ну чим Вам не "експрес»!

Але якщо Ви дійсно турбуєтесь про якість Вашого еспресо, то запам'ятайте і звертайте увагу на наступні три пункти:

  • робочий тиск помпи має становити щонайменше 15 бар
  • в заварювальному вузлі або в ріжку тиск води має бути в районі 8-10 бар
  • температура води в бойлері повинна бути в межах 87-95 градусів

Тепер, коли Ви отримали певне уявлення про принцип роботи і можливості цих апаратів, Вам легше буде приймати рішення при покупці. Сподіваємося, що після всіх наших порад Ви будете враховувати особливості і деталі конкретної моделі кавомашини, що значно полегшить і прискорить Ваш вибір.

І нескінченне Вам кількість приємних миттєвостей, проведених з чашкою цього воістину божественного напою!

Що ж визначає різницю в ціні?
Який кави засипати в кавоварку - мелений або в зернах?
З якого матеріалу зроблена вбудована кавомолка?
Скільки передбачено ступенів помелу?
Чи можна регулювати міцність напою?
Так що ж таке еспресо?

Новости