Все, що потрібно знати про вибір соковижималки

  1. цитрусовий соковитискач
  2. відцентрова соковижималка
  3. Шнекова сокодавка
  4. потужність
  5. кількість швидкостей
  6. параметри чаші
  7. Приємні дрібниці
  8. Підіб'ємо підсумки - як вибрати соковижималку:

Щоб не розгубитися в різноманітті асортименту магазину, рекомендуємо попередньо ознайомитися з тим, які види соковижималок бувають і для чого кожна краще підходить. Залежно від конструкції прилад може відноситися до однієї з трьох основних груп: цитрусові, відцентрові або шнекові. Розглянемо всі групи докладніше, щоб зрозуміти можливості і особливості кожної.

цитрусовий соковитискач

розрахована відповідно на вижимання соку з апельсинів, лимонів та інших м'яких цитрусових. Не варто пробувати отримати сік з більш твердих і жорстких фруктів або овочів, то система приладу на це не розрахована і може зламатися. У цій групі можна знайти самі бюджетні варіанти, тому що вони поєднують малу потужність і механічне зусилля. Погодьтеся, щоб вичавити лимон не потрібно потужний мотор.

Принцип дії таких пристроїв найчастіше однаковий: половинка цитрусового поміщається на опуклу частину приладу, натискання запускає мотор і обертання насадки. Таким чином сік і м'якоть відокремлюються і потрапляють в резервуар. У більш просунутих моделей є також додатковий фільтр, що дозволяє настроїти, який рівень м'якоті в соку Ви вважаєте прийнятним. Соковижималка для цитрусових по конструкції досить проста і її деталі можна мити в посудомойке.

відцентрова соковижималка

впорається не тільки з м'якими фруктами, а й з більш твердими овочами. Ця група займає середній по можливостям і за ціною сегмент. На відміну від цитрусових моделей, ці пристрої повністю електричні і тому набагато могутніше і, відповідно, швидше. У різних джерелах під терміном "роторна соковижималка" мається на увазі саме ця група приладів, ми будемо використовувати більш коректний варіант - відцентрова соковижималка.

Сік виходить за рахунок обертання подрібнюючих лез всередині приладу і утворюється при цьому відцентрової сили, "видавлює" сік. З огляду на необхідну для цього потужність і швидкість ротації, ці соковижималки не можуть бути безшумними, зате завдяки швидкості Ваш сік буде готовий дуже швидко. Простота у використанні даних моделей привертає до них увагу любителів свіжовичавленого соку. Деякі моделі навіть допускають приміщення цілих овочів і фруктів, інші ж припускають попереднє подрібнення невеликими шматочками. Частка після використання зажадає трохи більше зусиль, ніж у цитрусових соковижималок за рахунок більш складної конструкції.

Купуючи відцентрову соковижималку, важливо пам'ятати що отриманий сік бажано випити протягом півгодини і не зберігати, так як при зіткненні з повітрям він буде окислюватися і втрачати свої корисні властивості. Спосіб отримання соку передбачає обертання деталей на високій швидкості, а це значить, що Ви не зможете використовувати прилад занадто довго без перерви, так як можливий нагрів деталей і нагрівання соку в процесі.

Шнекова сокодавка

дозволить реалізувати максимум того, що у людей асоціюється зі словом "соковижималка". З її допомогою сік можна отримати не тільки з овочів і фруктів, але навіть з ягід, насіння або трав. Це соковижималка холодного віджиму, а це значить, що 100% вітамінів і корисних речовин перейдуть з овочів і фруктів прямо в ваш ранковий сік. Важлива особливість, що при віджиманні сік не нагрівається і його можна зберігати в холодильнику до 48 годин після отримання.

Працює прилад за принципом м'ясорубки, шнек тисне м'якоть плодів і виходить сік. Весь процес відбувається з низьким рівнем шуму і непомітно для оточуючих. Багато моделей обладнані функцією самоочищення, а деякі мають ще й додатковий функціонал для приготування пюре або дитячої їжі.

Шнековая соковижималка є найбільш просунутою за можливостями і функціями, що не могло не відбитися на їх ціні. Однак корисно мати на увазі, що вони витягнуть максимум соку і Вам не доведеться викидати м'якоть, в якій ще є що віджимати. Для порівняння відцентрової соковижималці буде потрібно більше продуктів для отримання того ж кількості соку. Виходить, заплачені за покупку гроші, Ви повернете, економлячи на кількості продуктів для віджиму соку. Однак в соку з шнекових соковижималок може бути більше м'якоті ніж в соку, отриманому з відцентрових моделей. Щоб добитися бажаної консистенції може знадобитися пропустити сік через соковижималку повторно.

Сподіваємося, у вас вже з'явилося уявлення про те, як влаштована соковижималка і яка краще саме для Вас. Тепер розглянемо більш детальні критерії для вибору.

потужність

При більшій потужності прилад зможе працювати довше безперервно і зробити більше соку. Але не варто бездумно купувати пристрій з максимальним значенням, для домашнього використання вистачить малих і середніх потужностей, а висока потужність більш актуальна для комерційних цілей. Однак велика потужність також дозволяє обробляти більш міцні овочі і фрукти.

кількість швидкостей

Різні продукти слід обробляти з різною швидкістю приладу. Більш м'які плоди - з меншою швидкістю, а більш тверді овочі - з вищою. Якщо міняти швидкість для віджиму одного і того ж продукту, то в соку зміниться кількість м'якоті, низька швидкість - менше м'якоті, висока швидкість - більше м'якоті. Однак не у всіх соковижималок є вибір швидкостей, є моделі всього з однією швидкістю.

параметри чаші

Зверніть увагу на обсяг ємності для соку і ємності для м'якоті. Ємність для соку це чаша, куди стікає готовий сік. З її допомогою Ви можете визначати порції готового продукт, особливо якщо чаша має шкалу в мілілітрах. Ємність для м'якоті це колба, де збираються залишки фруктів і овочів, вироблені під час віджиму. Від цієї ємності залежить, як довго ви зможете віджимати сік без перерви на очистку. Також важливий діаметр завантажувального отвору, адже якщо він малий, то Вам буде потрібно відповідно подрібнювати продукти перед приміщенням в соковижималку.

Приємні дрібниці

У кожної окремо взятої моделі можуть бути додаткові зручні особливості. Наприклад, цитрусовий соковитискач може мати ручку-прес, яка утримує фрукт і натискає на нього. Відцентрова соковижималка може додатково мати штовхач для просування фруктів до ядра. Деякі моделі захищені від ковзання по столу за допомогою прогумованих ніжок або ніжок-присосок. Можливо, придивились Вами модель, передбачає в комплекті такі екстра, як глечик, щітка для чищення або буклет з рецептами. Головне, уважно вивчити продукт і зробити продуману покупку, яка буде Вас радувати не один рік.

Підіб'ємо підсумки - як вибрати соковижималку:

  1. Визначте, з яких овочів і фруктів Ви плануєте віджимати сік. Від цього багато в чому залежить який тип Вам краще підійде. Любителям цитрусового соку рекомендуємо не захоплюватися зайвим функціоналом і зупинити свій вибір на цитрусових соковижималках. Відцентрова соковижималка для фруктів і овочів підійде тим, хто любить пити сік відразу після його приготування. Прихильникам здорового способу життя, які планують віджимати сік не тільки з овочів і фруктів, але також з ягід, трав і насіння, ідеально підійде шнековая соковижималка.
  2. Обміркуйте або порадьтеся з продавцем-консультантом з приводу потужності приладу. Для віджимання 1-2 склянок соку пару раз в день достатньо і невеликої потужності, але для великої родини або комерційних цілей краще придивитися до більш потужним соковижималкам.
  3. Зверніть увагу на наявність і кількість швидкостей. Різні режими роботи дозволяють робити сік з різних продуктів, а також регулювати рівень м'якоті в соку.
  4. Оцініть ємність для соку і ємність для м'якоті. Ці дві чаші зумовлюють максимум вичавленого соку за один підхід і скільки таких підходів може бути без додаткової чистки самого приладу. У свою чергу діаметр завантажувального отвору дорівнює найбільшому розміру продукту, який Ви зможете помістити в соковижималку.

Вивчити докладніше асортимент соковижималок RD Electronics можна тут .

Новости