Всеросійський фізкультурно-спортивний комплекс «Готовий до праці і оборони»

  1. 1. Реєстрація в автоматизованій інформаційній системі ГТО (АІС ГТО)
  2. 2. Отримання медичного допуску
  3. 3. Подача заявки на проходження випробувань
  4. 4. День виконання нормативів
  5. 5. Оформлення заявок на вручення і безпосереднє вручення відзнак комплексу ГТО, особам, успішно виконав...

Всеросійський фізкультурно-спортивний комплекс «Готовий до праці і оборони» (ГТО) - повноцінна програмна і нормативна основа фізичного виховання населення країни, націлена на розвиток масового спорту та оздоровлення нації

Всеросійський фізкультурно-спортивний комплекс «Готовий до праці і оборони» (ГТО) - повноцінна програмна і нормативна основа фізичного виховання населення країни, націлена на розвиток масового спорту та оздоровлення нації.
Комплекс ГТО передбачає підготовку до виконання і безпосереднє виконання населенням різних вікових груп (від 6 до 70 років і старше) встановлених нормативних вимог за трьома рівнями складності, відповідним золотому, срібному та бронзовому відзнак «Готовий до праці і оборони» (ГТО).

З питань термінів проведення випробувань ВФСК ГТО в АлтГУ звертатися в Спортивний клуб «Університет» .

Координатор Комплексу ГТО в АлтГУ - викладач кафедри фізичного виховання Труевцева Олена Анатоліївна.

Прості кроки до проходження випробувань Комплексу ГТО

1. Реєстрація в автоматизованій інформаційній системі ГТО (АІС ГТО)

Зайти на офіційний сайт комплексу ( www.gto.ru ). У правому верхньому кутку натиснути кнопку «Реєстрація». Далі заповнити анкету, слідуючи підказкам системи. За підсумками реєстрації вам буде привласнений персональний ідентифікаційний номер (ID-номер), який буде використовуватися вами при кожному проходженні випробувань Комплексу ГТО.

Звертаємо вашу увагу, що здійснити реєстрацію можна без доступу в інтернет, просто прийшовши в центр тестування і заповнивши аналогічну анкету на місці (адреси центрів тестування, а також контактні дані відповідальних співробітників наведені нижче), там же можна отримати необхідні консультації по порядку проходження випробувань.

2. Отримання медичного допуску

Після завершення реєстрації з'являється необхідно отримати медичний допуск до проходження випробувань комплексу, який видається за результатами медичного огляду, проведеного відповідно до наказу Міністерства охорони здоров'я і соціального розвитку Російської Федерації від 09.08.2010 р № 613н «Про затвердження порядку надання медичної допомоги під час проведення фізкультурних і спортивних заходів ».

У довідці необхідні такі відомості:

  • ПІБ;
  • дата народження;
  • запис: «Допущений до норм ГТО» або «Основна фізкультурна група»;
  • дата видачі довідки;
  • штамп медичної установи;
  • печатка лікаря.

Ті, що навчаються в АлтГУ можуть отримати медичний допуск в наступних медичних установах:

  • здравпункте АлтГУ;
  • міська поліклініка № 4;
  • за місцем проживання (терапевт).

3. Подача заявки на проходження випробувань

Після отримання медичного допуску з'являється можливість подати заявку для проходження випробувань Комплексу ГТО.

Щоб подати заявку на виконання випробувань Комплексу ГТО необхідно заповнити заявку та згоду на обробки персональних даних. Після здати пакет документів (заявка, згода на обробку персональних даних, довідку про медичне допуск) в спортивний клуб «Університет» або своєму викладачеві фізичної культури.

Після надання необхідних даних для центр тестування ви можете отримати відомості про майбутні тестуваннях в спортивному клубі «Університет».

4. День виконання нормативів

Після отримання медичного допуску та відповідної фізичної підготовки на заняттях фізичною культурою, відповідно до певною датою і місцем проведення випробувань громадянин прибуває до місця тестування в зазначений час. При собі необхідно мати документ, що засвідчує особу (паспорт або студентський квиток).

Звертаємо вашу увагу, що з метою виключення махінацій і справедливого виконання випробувань комплексу, громадянин, який прибув на місце випробувань, також буде проходити візуальну ідентифікацію та звірку з профілем в АІС ГТО.

Після ідентифікації особистості учасник приступає до проходження випробувань, відповідних його вікової ступені, керуючись підказками суддів центру тестування.

Результати виконання випробувань фіксуються в суддівських протоколах з видів спорту (для деяких центрів тестування допускається наявність облікової картки учасника, з метою виключення фальсифікації результатів).

Після проходження випробувань результати виконання нормативів фіксуються головним секретарем і вносяться до зведеного протокол.

5. Оформлення заявок на вручення і безпосереднє вручення відзнак комплексу ГТО, особам, успішно виконав нормативи

За підсумками декількох циклів роботи Центрів тестування, зазначених у схемі вище, деякі громадяни поступово виконають весь перелік нормативів, показавши його результати будуть відповідати бронзовому, срібному або золотому відзнаки всередині їх вікової щаблі. Далі центр тестування формує пакет документів на нагородження громадян відповідними відзнаками. Адміністратор центру тестування відправляє пакет документів регіональному оператору, який в свою чергу робить звід по регіону.

Процес нагородження громадян відповідними відзнаками може тривати до 4-х місяців.

Новости