Всесвітній день футболу

Всесвітній день футболу 4.3 з 5 на основі 48 оцінок.

Свято футболістів, уболівальників і всіх, хто має відношення до футболу, відзначають у всьому світі 10 грудня. Всім відома спортивна гра зародилася в глибокому минулому. Найпершим згадкою гри, подібної футболу, називають записи в літописі династії Хань. У ній говориться, що 2000 років тому в Стародавньому Китаї існувала забава, правила якої зводилися до штовхання якихось предметів ногою. Щось подібне було і у японців приблизно 1400 років тому.

Батьківщиною ж сучасного футболу звично вважати Англію. Ось там уже з'явилися ворота, розподіл на дві команди і позначений об'єкт пінанія - м'яч. Розважалися таким чином нижчі верстви населення, використавши в якості м'яча надутий свинячий міхур або навіть відрубані голови. Ще одна думка про прототип футболу полягає в тому, що їм вважають жорстоку забаву саксонців, які жили в Англії в VIII столітті. Вони любили штовхати відрубані голови своїх ворогів на поле битви.

Так як подібні ігрища були некеровані, монархи в XIV столітті їх кілька разів забороняли. Втім, це розвага не вмерло, а в XVI столітті в країні в футбол грали абсолютно відкрито. Правила гри, які дуже схожі з основами сучасного футболу, ввели в 1801 році - їх описав Джозеф Стратт в книзі "Спорт і інше проведення часу". У 1863 році правила футболу були офіційно прийняті, а в Англії з'явилася футбольна асоціація. Так і народився цей вид спорту. Що до Росії, то перший офіційно зареєстрований матч відбувся у нас 24 жовтня 1897 року. По-справжньому популярний футбол став за часів Радянського Союзу, а після Олімпіади в 1952 році наша збірна високо цінувалася в усьому світі.

Не дивно, що спорт з такою багатою історією удостоївся власного свята. Про всесвітньому дні футболу оголосила ООН, так світова гра номер один обзавелася особистим святом. Зараз футбол - не тільки спорт, але і величезний бізнес. Всім відомо, що він приносить небувалий дохід. Причина проста - любов уболівальників. Так що 10 грудня - це наше спільне свято, дорогі любителі футболу!

Автоматично-створене зображення на основі результатів пошуку Google за назвою свята
Автоматично-створене зображення на основі результатів пошуку Google за назвою свята.
Джерело зображення: https://images.google.ru/ (електронний ресурс)

привітати друзів

Новости