Всі атракціони Кременчука пройшли перевірку і визнані безпечними

Перед початком сезону роботи атракціонів в Придніпровському парку всі об'єкти пройшли відповідну перевірку   Всі атракціони Кременчука пройшли перевірку і отримали допуск до експлуатації, повідомили на засіданні ради з питань безпечної життєдіяльності населення Кременчука

Перед початком сезону роботи атракціонів в Придніпровському парку всі об'єкти пройшли відповідну перевірку

Всі атракціони Кременчука пройшли перевірку і отримали допуск до експлуатації, повідомили на засіданні ради з питань безпечної життєдіяльності населення Кременчука.


Як зазначив керівник управління культури і туризму Володимир Кондрашов, перед початком сезону роботи атракціонів в парку культури і відпочинку «Придніпровський», всі ці об'єкти, зокрема підвищеної небезпеки, пройшли відповідну перевірку і отримали дозвіл на експлуатацію. Оператори атракціонів після проходження навчальних курсів мають допуски до роботи.

За всіма ігровими та спортивними майданчиками, атракціонами Кременчука, повинні бути закріплені відповідальні особи. Кожен такий об'єкт або будь-яка конструкція, що входить до складу спортивного або розважально-ігрового обладнання, повинні мати технічні умови, паспорт від підприємства-виробника з докладною інструкцією по експлуатації. Все каруселі, гойдалки та інші спортивно-ігрові конструкції повинні закріплюватися за балансоутримувачем, що в свою чергу визначає відповідального за їх зміст.

Нагадаємо, що найстаріший атракціон Придніпровського парку - колесо огляду . Він побудований в 1992 році. У 2000 році закінчився його гарантійний термін, але кінцевого терміну експлуатації у колеса немає. Щороку воно проходить техогляд і буде катати кременчужан до тих пір, поки залишиться безпечним.

У червні 2005 року не дуже весело закінчилося свято молоді для 35 кременчужан, які вирішили покататися на колесі огляду і застрягли. Катання перетворилося для них в дійсно екстрим і затягнулося до глибокої ночі. Більш як півтори години, під зливою і вогнями феєрверку, вони провели в колисках зупиненого, через аварійне відключення електрики, атракціону .

У 2008 році більше півгодини на «чортовому» колесі просиділи двоє відвідувачів, про яких забув білетер. Чоловік з дівчиною, сіли в атракціон, доїхали до найвищої точки і зупинилися. Виявилося, що працівник атракціону відлучився з місця роботи, не подивившись попередньо, чи є на колесі відвідувачі.

У 2017 році кременчужанка Даша Котченко разом з «чуваком з її компашки» залізла на непрацююче колесо огляду . Свій екстремальний відпочинок 18-річна Даша знімала на відео.

Новости