Всі свої: Десять марок вуличного одягу - Look At Me

  1. Всі свої: Десять марок вуличного одягу Поняття «вулична одяг» (або інакше streetwear) зароділoсь...
  2. Як все починалося
  3. Supreme в моді і мистецтві
  4. Obey
  5. Як все починалося
  6. Obey в моді і мистецтві
  7. Stussy
  8. Як все починалося
  9. Stussy в моді і мистецтві
  10. Huf
  11. Як все починалося
  12. колаборації
  13. Vans
  14. Як все починалося
  15. Vans в моді і мистецтві
  16. A Bathing Ape
  17. Як все починалося
  18. A Bathing Ape в моді і мистецтві
  19. Mishka
  20. Як все починалося
  21. Mishka в моді і мистецтві
  22. Sixpack
  23. До ак все починалося
  24. Sixpack в моді і мистецтві
  25. The Hundreds
  26. Як все починалося
  27. The Hundreds в моді і мистецтві
  28. WeSC
  29. Як все починалося
  30. WeSC в моді і мистецтві
  31. Всі свої: Десять марок вуличного одягу
  32. Supreme
  33. Як все починалося
  34. Supreme в моді і мистецтві
  35. Obey
  36. Як все починалося
  37. Obey в моді і мистецтві
  38. Stussy
  39. Як все починалося
  40. Stussy в моді і мистецтві
  41. Huf
  42. Як все починалося
  43. колаборації
  44. Vans
  45. Як все починалося
  46. Vans в моді і мистецтві
  47. A Bathing Ape
  48. Як все починалося
  49. A Bathing Ape в моді і мистецтві
  50. Mishka
  51. Як все починалося
  52. Mishka в моді і мистецтві
  53. Sixpack
  54. До ак все починалося
  55. Sixpack в моді і мистецтві
  56. The Hundreds
  57. Як все починалося
  58. The Hundreds в моді і мистецтві
  59. WeSC
  60. Як все починалося
  61. WeSC в моді і мистецтві
  62. Всі свої: Десять марок вуличного одягу
  63. Supreme
  64. Як все починалося
  65. Supreme в моді і мистецтві
  66. Obey
  67. Як все починалося
  68. Obey в моді і мистецтві
  69. Stussy
  70. Як все починалося
  71. Stussy в моді і мистецтві
  72. Huf
  73. Як все починалося
  74. колаборації
  75. Vans
  76. Як все починалося
  77. Vans в моді і мистецтві
  78. A Bathing Ape
  79. Як все починалося
  80. A Bathing Ape в моді і мистецтві
  81. Mishka
  82. Як все починалося
  83. Mishka в моді і мистецтві
  84. Sixpack
  85. До ак все починалося
  86. Sixpack в моді і мистецтві
  87. The Hundreds
  88. Як все починалося
  89. The Hundreds в моді і мистецтві
  90. WeSC
  91. Як все починалося
  92. WeSC в моді і мистецтві
  93. Всі свої: Десять марок вуличного одягу
  94. Supreme
  95. Як все починалося
  96. Supreme в моді і мистецтві
  97. Obey
  98. Як все починалося
  99. Obey в моді і мистецтві
  100. Stussy
  101. Як все починалося
  102. Stussy в моді і мистецтві
  103. Huf
  104. Як все починалося
  105. колаборації
  106. Vans
  107. Як все починалося
  108. Vans в моді і мистецтві
  109. A Bathing Ape
  110. Як все починалося
  111. A Bathing Ape в моді і мистецтві
  112. Mishka
  113. Як все починалося
  114. Mishka в моді і мистецтві
  115. Sixpack
  116. До ак все починалося
  117. Sixpack в моді і мистецтві
  118. The Hundreds
  119. Як все починалося
  120. The Hundreds в моді і мистецтві
  121. WeSC
  122. Як все починалося
  123. WeSC в моді і мистецтві

Всі свої: Десять марок вуличного одягу

Поняття «вулична одяг» (або інакше streetwear) зароділoсь в 80-х роках, коли скейтери, графітчики, музиканти та інші мешканці вулиць не змогли знайти для себе відповідних речей і вирішили зайнятися їх створенням самі. Згодом стріт-марки все тісніше переплітались з модною індустрією, а зараз є гідних конкурентів іншим брендам: спортивна тенденція зберігається не перший сезон, а модники поєднують кепки Supreme і кеди Vans з колекціями прет-а-порте. Look At Me розповідає про Stussy, Huf, Obey і ще семи відомих брендах вуличного одягу.

Supreme

Можна без перебільшень сказати, що Supreme - одна з найбільш відомих стріт-марок, хоча б за рахунок знаменитого логотипу, яким вони таврують все підряд. Мова йде не тільки про одяг, кепках і скейтбордах, а й про дрібних дрібнички на зразок брелоків, гральних кісток, карт, откривашек або кухлів. Тому навіть людині, який почув про існування марки вперше, білі букви на червоному тлі здадуться знайомими. Тим більше з деяких пір марку носять не тільки в скейт-парках, а й поєднують з сукнями з останніх колекцій. Supreme долучилися до моди і за рахунок нових знайомств: Леді Гагу, Френка Оушена і Кейт Мосс для них знімав Террі Річардсон.

Як все починалося

Цього року Supreme виповнилося вісімнадцять років, а почалося все з першого магазину, відкритого в квітні 1994 року на Манхеттені. Його засновник Джеймс Джебб зізнався, що мало знав про культуру скейтерів та іншої вуличної молоді, його привернув швидше їх бунтарський дух. Для скейтерів Нью-Йорка цього було достатньо: вони стали не просто покупцями, а й співавторами, друзями і персоналом, поступово формуючи команду Supreme. Кілька років Supreme ріс разом з Нью-Йорком, просочувався духом американської молоді та розвивався разом з нею. Пізніше вони відкрили перші магазини за межами США: в Японії і Великобританії.

Supreme в моді і мистецтві

За свою історію Supreme встигли попрацювати з усіма: фотографами, художниками, спортивними і модними брендами. Причому випускають вони не тільки одяг, з написом Supreme виходило все: від велосипедів і боксерських рукавичок до ліхтариків і замків. Що стосується одягу, то принти для футболок марки знімав Террі Річардсон, художник Futura 2000 розмалював худі, а японці Neighborhood придумали футболку. Одна з найгучніших їх колаборацій - колекція з Comme des Garçons. Надихнув таким завзяттям Supreme проникнути в усі сфери виробництва, хтось навіть створив тумблог Supreme х Who c вигаданими колабораціями марки.

Obey

Марка Obey зародилася від тієї самої написи Obey зі злим обличчям, яку частенько можна зустріти на стінах будинку, а останнім часом і в стріт-стайл-блогах. Художник Шепард Фейрі створив її ще в молодості, і вона залишається популярною донині. Ідея створення марки прийшла Шепарда пізніше, але чоловічі та жіночі речі, рекомендовані вже відомим художником, стали швидко зникати з прилавків магазинів.

Як все починалося

Шепард Фейрі спочатку захоплювався скейт-рухом і пов'язував з ним свою творчість, а пізніше став навчатися ілюстрації професійно. Якось раз один вчив його правильно використовувати трафарет, а під руку для цього попалося зображення рестлера Андре Гіганта, відомого в 80-х роках. Другу картинка не сподобалася, а Шепард щось в ній знайшов. Напис, який він приставив до зображення борця, вперше була використана у фільмі «Чужі серед нас», де світ захопили прибульці і стали нав'язувати людям спосіб життя за допомогою реклами і телебачення. Цим можна пояснити і ідеологію бренду. Ну а в марку одягу Obey переродився в 2001 році.

Obey в моді і мистецтві

Колекції для Obey, крім друзів-художників Шепарда Фейрі, створювали Levi's, а Generic Surplus зробили кілька пар жіночого та чоловічого взуття. Цієї осені намічаються результати ще одного співпраці - колекція, створена спільно з фондом Кіта Харінга за мотивами малюнків і одягу авторства художника.

Stussy

Stussy - одна з найстаріших марок вуличного одягу і, можна сказати, законодавець цього стилю. Навіть незважаючи на те, що засновник компанії відійшов від справ і передав кермо влади в інші руки, Stussy продовжує успішно існувати вже кілька десятиліть, і купити її вироби можна не тільки в фірмових магазинах, але і в модних універмагах, наприклад у французькому Colette.

Як все починалося

Все почалося в 1980 році з хлопця на ім'я Шон Стуссі, який жив на берегах сонячної Каліфорнії і дружив з серферами. Для них він робив дошки, на одній з яких написав маркером своє прізвище, придумавши таким чином логотип майбутньої компанії. Незабаром він став робити футболки, шорти і бейсболки і продавати їх з власної машини. Речі розліталися дуже швидко, тому в 1980 році Стуссі зі своїм другом Френком Сінатрою-молодшим (НЕ співаком і навіть не його сином) офіційно запустив бренд Stussy. У 90-х марка почала поширюватися по світу, і, коли Стуссі домігся свого, він передав справи компанії Ніколаса Боуера і Поля Міттельмана.

Stussy в моді і мистецтві

Сам Стуссі спілкувався з багатьма художниками і співпрацював з ними, до сих пір це залишається доброю традицією бренду (наприклад, недавно вони випустили колекцію футболок, для яких Уїлл Суїні намалював інопланетних музикантів). Але саме глобальне співробітництво у Stussy розгорнулося з Nike: в 2001 році вони вперше створили спільну колекцію і з тих пір щорічно випускають снікери.

Huf

Huf був створений людиною, який насилу знайшов собі ідеальне місто і не зміг закінчити коледж, але вчасно направив свій талант у правильне русло. Відкривши магазин для скейтерів, він і гадки не мав, що невдовзі у нього буде власна лінія одягу, що продається в усьому світі.

Як все починалося

Huf народився в Сан-Франциско, але спочатку як магазин. Його засновник, професійний скейтбордист Кіт Хафангель (назва бренду - його скорочена прізвище) в 1992 році переїхав туди з Нью-Йорка, а через десять років вирішив відкрити магазин з кращими марками одягу вуличного стилю. Там стали збиратися всі місцеві скейтери, справа пішла на лад, і в 2002 році Кіт запустив Huf як повноцінну марку одягу. Перший час речі зустрічалися тільки на жителях Сан-Франциско, але незабаром бренд перетік в інші міста CША, а незабаром дістався і до Східної Європи.

колаборації

Найвідоміші колаборації Huf - окуляри спільно з Ashbury , Снікери з New Balance, Adidas і Nike (Кіт Хафангель особливо пишався, запустивши лінію взуття), футболки з скейтером і фотографом Денисом МакГратом і годинник з розкладом дня з Skate Mental . Десятки інших плодів співпраці можна подивитися на сайті марки .

Vans

Vans - компанія, відома перш за все взуттям, але також випускає і одяг. Марка пережила дуже довгу історію, з 1966 року встигла збанкрутувати і знову встати на ноги, втрачала і набувала клієнтів, а почалося все з того, що мати Пола Ван Дорена відправила сина працювати на взуттєву фабрику, щоб він не байдикував.

Як все починалося

Коли Пол став заступником директора фабрики, підняв її з колін, а потім витягнув з боргової ями ще одну, йому прийшла ідея відкрити власну справу. У 1966 році він відкрив магазинчик, де робили взуття на замовлення. Незабаром з'явилися перші жіночі та дитячі моделі, а через півтора року фабрика Van Doren Rubber Company, саме так компанія називалася спочатку, мала більше п'ятдесяти магазинів. Здебільшого клієнтури марки були BMX-єри і скейтбордисти, але з незрозумілих причин Дорен вирішив почати випускати взуття для футболістів і баскетболістів, на чому прогорів, а незабаром і зовсім оголосив себе банкрутом. Однак до дев'яностих років знайшлися інвестори, які взялися відновити Vans. Марка знову набула популярності, стала спонсорувати ска-панк-тури і відбудовувати на свої гроші скейт-парки. А з запуском лінії Valut вона відновилася остаточно. Зараз Vans можна побачити в багатьох стріт-стайл-блогах, а модні редактори сміливо поєднують їх кеди з сукнями.

Vans в моді і мистецтві

Згідно сайту Vans, всього за останні п'ять років у них налічується сорок три колаборації, в основному їх партнери - художники, музиканти та фотографи, а також улюблені маркою групи на кшталт Sex Pistols, Iron Maiden і Kiss. У 2003 році компанія запустила свою найдорожчу, більше наближену до модної індустрії лінію Valut. Щороку для створення колекції запрошується модний дизайнер або художник, серед яких вже були Луелла Бартлі, Ребекка Тейлор, Донні Гіліс і інші. У квітні цього року Vans випустили кеди совместо в Kenzo, а це безперечно доводить, що марка стає ближче до моди.

A Bathing Ape

A Bathing Ape - це японської бренд з американською душею. Проіснувавши дев'ятнадцять років, Bape, як його частіше називають, встиг просочитися тільки в два міста за межами Японії - Лондон і Нью-Йорк. І справа не в тому, що справи у компанії йдуть погано. Зовсім навпаки, багато хто просто не можуть дістати речі марки, оскільки вони дуже хорошої якості і випускаються в обмеженій кількості, іноді навіть в єдиному екземплярі. Зате на реп-виконавців одяг і взуття можна зустріти часто: Bape носили Джей Зі, Ліл Уейн, Фаррелл Вільямс і багато інших. Модники люблять Bape насамперед за улюблений брендом камуфляж.

Як все починалося

У 1993 році Тамаокі Нагао, він же Ніго, який з дитинства фанатів від американської культури, запустив марку A Bathing Ape. Таку назву він вибрав не тільки тому, що дуже любив фільм «Планета мавп», а й як відсилання до японської приказці «Купання в теплій воді», яка позначає прагнення молоді менше працювати і більше слідувати модним течіям. Саме ця молодь і стала фокус-групою початківця бренду: свій перший магазин Ніго відкрив в модному районі Токіо Харадзюку. Марка швидко стала популярною, почасти тому, що дістати її було дуже складно, і незабаром другий магазин відкрився в Нью-Йорку, а в 2005 році ще один - в Лондоні. Як би не любив дизайнер Америку, Японія щосили видно в його колекціях за рахунок яскравих кольорів і матеріалів.

A Bathing Ape в моді і мистецтві

Скоро вийде в світ друга спільна колекція Bape і американської марки Undefeated, а Colette випустили з ними футболки. Крім того, цього літа вони використовували персонажа Marvel Людини-павука в якості принта для кепок, сумок, футболок і чохла для iPhone.

Mishka

Марка «Мишка», яка зазвичай кидається в очі прописаним кирилицею назвою, змішала в собі всі субкультури за останні тридцять років. Відома в першу чергу психоделічного принтами, вона встигла перетворитися з виробника футболок в повноцінну лінію одягу.

Як все починалося

Історія марки починається в 2003 році, коли Михайло Бортник, який переїхав з Росії в Нью-Йорк ще на два роки, разом зі своїм другом Грегом Ріверой вирішує створити марку. Назва «Мишка» - це і відсилання до його імені, і до логотипу марки - намальованому в стилі графіті злому ведмедю. Спочатку вони робили лише футболки, але популярність принтів привела до розширення виробництва, і в 2007 році вони почали випускати повноцінні колекції одягу. Зараз магазини Mishka розкидані по всьому світу, в тому числі є вони і в Росії.

Mishka в моді і мистецтві

Спільно з іншими марками одягу Mishka створювали по одній-кілька речей, а спеціально для другого сезону серіалу How to Make It in America вони випустили три футболки. Крім того, вони підтримали декількома речами музичний проект Check Your Ponytail.

Sixpack

Sixpack - перша в нашому списку європейська марка - почали чотирнадцять років тому і не дуже вдало. Їх перший магазин довелося закрити, і успіх прийшов з другої спроби. Суть Sixpack спочатку полягала не в побудові бізнесу, а в своєрідному способі поширення мистецтва, але це не завадило їм створити успішний бренд.

До ак все починалося

Історія Sixpack починається з французького ґрафітника Ліонеля Вівьє, який якийсь час працював в незалежному кінотеатрі, що вплинуло на його творчість. У 1998 році він вирішує відкрити свій магазин, але спроба виявляється невдалою. Через якийсь час він змінює концепцію і запускає абсолютно новий проект, залишаючи лише стара назва. Друзі-графітчики допомагали йому з принтами для футболок, а коли справи вдалося налагодити, він розширив лінійку, почавши випускати повсякденний одяг і книги. Ліонель зізнався, що надихається модними брендами на кшталт Filippa K, Maison Martin Margiela, Henrik Vibskov і Cacharel. У колекціях їх вплив непомітно, але гірше це фуболкі не робить.

Sixpack в моді і мистецтві

В основному партнери Sixpack - це художники чи музиканти. Для особливих проектів у них існує блог Sixpack Projects . Також спільно з Жан-Баптистом де Лобье вони зняли тридцятихвилинний фільм It Was On Earth That I Knew Joy .

The Hundreds

Каліфорнійська марка The Hundreds відкрила свої двері менше десяти років тому, але вже ставиться в один ряд зі старшими братами по створенню вуличної одягу. Натхненні скейтбордінгом і серфінгом, їх речі не позбавлені почуття гумору - досить згадати відповіді на часто поставлені питання .

Як все починалося

The Hundreds отримав назву за прізвищем братів-засновників - Боба і Бена Хандредсов. У 2003 році в Лос-Анджелесі вони запустили марку і відразу розділили обов'язки: Боб займається продукцією, а Бен - бізнес-планом. Завдяки цьому брати за короткі терміни випередили своїх конкурентів і зараз продаються в чотирьох містах США. Також вони відомі своїм логотипом - намальованою бомбою на ім'я Адам. Новини та ідеї марки можна дізнатися в блозі братів.

The Hundreds в моді і мистецтві

На сайті The Hundreds розміщена переконливе прохання не пропонувати їм співпрацю, але кілька колаборацій у них є. Наприклад, годинник для Casio, принти від команди художників The Seventh Letter і Дона Пендельтона.

WeSC

Назва шведської марки WeSC в повному варіанті звучить як We Are the Superlative Conspiracy, тобто «Ми - найбільший таємна змова». Бути може, так і є, адже над колекціями компанії працює ціла команда невідомих дизайнерів. Звернути на них увагу варто хоча б тому, що вони випустили автомобіль і відправили його по столицях Європи.

Fall 2012 - Superlative Spaces! from WeSC on Vimeo .

Як все починалося

WeSC був створений Грегера Хайгеліном в Стокгольмі в 1998 році, але речі вони придумують, як уже було сказано, цілою командою скейтерів, художників, музикантів і акторів, яких називають Weactivists. Дійсно, трохи запам'ятовує змову. Проте за рахунок такої кількості зв'язків їм легше було поширюватися, і вже в кінці 90-х речі марки з'являлися на обкладинках журналів. Зараз WeSC продаються в усьому світі, в тому числі і в Росії, і крім одягу знамениті своїми навушниками. А ще у них є російськомовний твіттер .

WeSC в моді і мистецтві

У плані колаборацій WeSC досягли успіху більше за інших: крім принтів від різних художників-музикантів, вони випустили навушники з Fendi, снікери з Adidas і навіть маленький автомобіль Mercedes-Benz Smart. Також вони давно працюють з актором Джейсоном Лі, який відомий нам по багатьом фільмам і серіалу «Мене звуть Ерл». Для WeSC він знявся в лукбуке, придумав навушники і флешку.

Всі свої: Десять марок вуличного одягу

Поняття «вулична одяг» (або інакше streetwear) зароділoсь в 80-х роках, коли скейтери, графітчики, музиканти та інші мешканці вулиць не змогли знайти для себе відповідних речей і вирішили зайнятися їх створенням самі. Згодом стріт-марки все тісніше переплітались з модною індустрією, а зараз є гідних конкурентів іншим брендам: спортивна тенденція зберігається не перший сезон, а модники поєднують кепки Supreme і кеди Vans з колекціями прет-а-порте. Look At Me розповідає про Stussy, Huf, Obey і ще семи відомих брендах вуличного одягу.

Supreme

Можна без перебільшень сказати, що Supreme - одна з найбільш відомих стріт-марок, хоча б за рахунок знаменитого логотипу, яким вони таврують все підряд. Мова йде не тільки про одяг, кепках і скейтбордах, а й про дрібних дрібнички на зразок брелоків, гральних кісток, карт, откривашек або кухлів. Тому навіть людині, який почув про існування марки вперше, білі букви на червоному тлі здадуться знайомими. Тим більше з деяких пір марку носять не тільки в скейт-парках, а й поєднують з сукнями з останніх колекцій. Supreme долучилися до моди і за рахунок нових знайомств: Леді Гагу, Френка Оушена і Кейт Мосс для них знімав Террі Річардсон.

Як все починалося

Цього року Supreme виповнилося вісімнадцять років, а почалося все з першого магазину, відкритого в квітні 1994 року на Манхеттені. Його засновник Джеймс Джебб зізнався, що мало знав про культуру скейтерів та іншої вуличної молоді, його привернув швидше їх бунтарський дух. Для скейтерів Нью-Йорка цього було достатньо: вони стали не просто покупцями, а й співавторами, друзями і персоналом, поступово формуючи команду Supreme. Кілька років Supreme ріс разом з Нью-Йорком, просочувався духом американської молоді та розвивався разом з нею. Пізніше вони відкрили перші магазини за межами США: в Японії і Великобританії.

Supreme в моді і мистецтві

За свою історію Supreme встигли попрацювати з усіма: фотографами, художниками, спортивними і модними брендами. Причому випускають вони не тільки одяг, з написом Supreme виходило все: від велосипедів і боксерських рукавичок до ліхтариків і замків. Що стосується одягу, то принти для футболок марки знімав Террі Річардсон, художник Futura 2000 розмалював худі, а японці Neighborhood придумали футболку. Одна з найгучніших їх колаборацій - колекція з Comme des Garçons. Надихнув таким завзяттям Supreme проникнути в усі сфери виробництва, хтось навіть створив тумблог Supreme х Who c вигаданими колабораціями марки.

Obey

Марка Obey зародилася від тієї самої написи Obey зі злим обличчям, яку частенько можна зустріти на стінах будинку, а останнім часом і в стріт-стайл-блогах. Художник Шепард Фейрі створив її ще в молодості, і вона залишається популярною донині. Ідея створення марки прийшла Шепарда пізніше, але чоловічі та жіночі речі, рекомендовані вже відомим художником, стали швидко зникати з прилавків магазинів.

Як все починалося

Шепард Фейрі спочатку захоплювався скейт-рухом і пов'язував з ним свою творчість, а пізніше став навчатися ілюстрації професійно. Якось раз один вчив його правильно використовувати трафарет, а під руку для цього попалося зображення рестлера Андре Гіганта, відомого в 80-х роках. Другу картинка не сподобалася, а Шепард щось в ній знайшов. Напис, який він приставив до зображення борця, вперше була використана у фільмі «Чужі серед нас», де світ захопили прибульці і стали нав'язувати людям спосіб життя за допомогою реклами і телебачення. Цим можна пояснити і ідеологію бренду. Ну а в марку одягу Obey переродився в 2001 році.

Obey в моді і мистецтві

Колекції для Obey, крім друзів-художників Шепарда Фейрі, створювали Levi's, а Generic Surplus зробили кілька пар жіночого та чоловічого взуття. Цієї осені намічаються результати ще одного співпраці - колекція, створена спільно з фондом Кіта Харінга за мотивами малюнків і одягу авторства художника.

Stussy

Stussy - одна з найстаріших марок вуличного одягу і, можна сказати, законодавець цього стилю. Навіть незважаючи на те, що засновник компанії відійшов від справ і передав кермо влади в інші руки, Stussy продовжує успішно існувати вже кілька десятиліть, і купити її вироби можна не тільки в фірмових магазинах, але і в модних універмагах, наприклад у французькому Colette.

Як все починалося

Все почалося в 1980 році з хлопця на ім'я Шон Стуссі, який жив на берегах сонячної Каліфорнії і дружив з серферами. Для них він робив дошки, на одній з яких написав маркером своє прізвище, придумавши таким чином логотип майбутньої компанії. Незабаром він став робити футболки, шорти і бейсболки і продавати їх з власної машини. Речі розліталися дуже швидко, тому в 1980 році Стуссі зі своїм другом Френком Сінатрою-молодшим (НЕ співаком і навіть не його сином) офіційно запустив бренд Stussy. У 90-х марка почала поширюватися по світу, і, коли Стуссі домігся свого, він передав справи компанії Ніколаса Боуера і Поля Міттельмана.

Stussy в моді і мистецтві

Сам Стуссі спілкувався з багатьма художниками і співпрацював з ними, до сих пір це залишається доброю традицією бренду (наприклад, недавно вони випустили колекцію футболок, для яких Уїлл Суїні намалював інопланетних музикантів). Але саме глобальне співробітництво у Stussy розгорнулося з Nike: в 2001 році вони вперше створили спільну колекцію і з тих пір щорічно випускають снікери.

Huf

Huf був створений людиною, який насилу знайшов собі ідеальне місто і не зміг закінчити коледж, але вчасно направив свій талант у правильне русло. Відкривши магазин для скейтерів, він і гадки не мав, що невдовзі у нього буде власна лінія одягу, що продається в усьому світі.

Як все починалося

Huf народився в Сан-Франциско, але спочатку як магазин. Його засновник, професійний скейтбордист Кіт Хафангель (назва бренду - його скорочена прізвище) в 1992 році переїхав туди з Нью-Йорка, а через десять років вирішив відкрити магазин з кращими марками одягу вуличного стилю. Там стали збиратися всі місцеві скейтери, справа пішла на лад, і в 2002 році Кіт запустив Huf як повноцінну марку одягу. Перший час речі зустрічалися тільки на жителях Сан-Франциско, але незабаром бренд перетік в інші міста CША, а незабаром дістався і до Східної Європи.

колаборації

Найвідоміші колаборації Huf - окуляри спільно з Ashbury , Снікери з New Balance, Adidas і Nike (Кіт Хафангель особливо пишався, запустивши лінію взуття), футболки з скейтером і фотографом Денисом МакГратом і годинник з розкладом дня з Skate Mental . Десятки інших плодів співпраці можна подивитися на сайті марки .

Vans

Vans - компанія, відома перш за все взуттям, але також випускає і одяг. Марка пережила дуже довгу історію, з 1966 року встигла збанкрутувати і знову встати на ноги, втрачала і набувала клієнтів, а почалося все з того, що мати Пола Ван Дорена відправила сина працювати на взуттєву фабрику, щоб він не байдикував.

Як все починалося

Коли Пол став заступником директора фабрики, підняв її з колін, а потім витягнув з боргової ями ще одну, йому прийшла ідея відкрити власну справу. У 1966 році він відкрив магазинчик, де робили взуття на замовлення. Незабаром з'явилися перші жіночі та дитячі моделі, а через півтора року фабрика Van Doren Rubber Company, саме так компанія називалася спочатку, мала більше п'ятдесяти магазинів. Здебільшого клієнтури марки були BMX-єри і скейтбордисти, але з незрозумілих причин Дорен вирішив почати випускати взуття для футболістів і баскетболістів, на чому прогорів, а незабаром і зовсім оголосив себе банкрутом. Однак до дев'яностих років знайшлися інвестори, які взялися відновити Vans. Марка знову набула популярності, стала спонсорувати ска-панк-тури і відбудовувати на свої гроші скейт-парки. А з запуском лінії Valut вона відновилася остаточно. Зараз Vans можна побачити в багатьох стріт-стайл-блогах, а модні редактори сміливо поєднують їх кеди з сукнями.

Vans в моді і мистецтві

Згідно сайту Vans, всього за останні п'ять років у них налічується сорок три колаборації, в основному їх партнери - художники, музиканти та фотографи, а також улюблені маркою групи на кшталт Sex Pistols, Iron Maiden і Kiss. У 2003 році компанія запустила свою найдорожчу, більше наближену до модної індустрії лінію Valut. Щороку для створення колекції запрошується модний дизайнер або художник, серед яких вже були Луелла Бартлі, Ребекка Тейлор, Донні Гіліс і інші. У квітні цього року Vans випустили кеди совместо в Kenzo, а це безперечно доводить, що марка стає ближче до моди.

A Bathing Ape

A Bathing Ape - це японської бренд з американською душею. Проіснувавши дев'ятнадцять років, Bape, як його частіше називають, встиг просочитися тільки в два міста за межами Японії - Лондон і Нью-Йорк. І справа не в тому, що справи у компанії йдуть погано. Зовсім навпаки, багато хто просто не можуть дістати речі марки, оскільки вони дуже хорошої якості і випускаються в обмеженій кількості, іноді навіть в єдиному екземплярі. Зате на реп-виконавців одяг і взуття можна зустріти часто: Bape носили Джей Зі, Ліл Уейн, Фаррелл Вільямс і багато інших. Модники люблять Bape насамперед за улюблений брендом камуфляж.

Як все починалося

У 1993 році Тамаокі Нагао, він же Ніго, який з дитинства фанатів від американської культури, запустив марку A Bathing Ape. Таку назву він вибрав не тільки тому, що дуже любив фільм «Планета мавп», а й як відсилання до японської приказці «Купання в теплій воді», яка позначає прагнення молоді менше працювати і більше слідувати модним течіям. Саме ця молодь і стала фокус-групою початківця бренду: свій перший магазин Ніго відкрив в модному районі Токіо Харадзюку. Марка швидко стала популярною, почасти тому, що дістати її було дуже складно, і незабаром другий магазин відкрився в Нью-Йорку, а в 2005 році ще один - в Лондоні. Як би не любив дизайнер Америку, Японія щосили видно в його колекціях за рахунок яскравих кольорів і матеріалів.

A Bathing Ape в моді і мистецтві

Скоро вийде в світ друга спільна колекція Bape і американської марки Undefeated, а Colette випустили з ними футболки. Крім того, цього літа вони використовували персонажа Marvel Людини-павука в якості принта для кепок, сумок, футболок і чохла для iPhone.

Mishka

Марка «Мишка», яка зазвичай кидається в очі прописаним кирилицею назвою, змішала в собі всі субкультури за останні тридцять років. Відома в першу чергу психоделічного принтами, вона встигла перетворитися з виробника футболок в повноцінну лінію одягу.

Як все починалося

Історія марки починається в 2003 році, коли Михайло Бортник, який переїхав з Росії в Нью-Йорк ще на два роки, разом зі своїм другом Грегом Ріверой вирішує створити марку. Назва «Мишка» - це і відсилання до його імені, і до логотипу марки - намальованому в стилі графіті злому ведмедю. Спочатку вони робили лише футболки, але популярність принтів привела до розширення виробництва, і в 2007 році вони почали випускати повноцінні колекції одягу. Зараз магазини Mishka розкидані по всьому світу, в тому числі є вони і в Росії.

Mishka в моді і мистецтві

Спільно з іншими марками одягу Mishka створювали по одній-кілька речей, а спеціально для другого сезону серіалу How to Make It in America вони випустили три футболки. Крім того, вони підтримали декількома речами музичний проект Check Your Ponytail.

Sixpack

Sixpack - перша в нашому списку європейська марка - почали чотирнадцять років тому і не дуже вдало. Їх перший магазин довелося закрити, і успіх прийшов з другої спроби. Суть Sixpack спочатку полягала не в побудові бізнесу, а в своєрідному способі поширення мистецтва, але це не завадило їм створити успішний бренд.

До ак все починалося

Історія Sixpack починається з французького ґрафітника Ліонеля Вівьє, який якийсь час працював в незалежному кінотеатрі, що вплинуло на його творчість. У 1998 році він вирішує відкрити свій магазин, але спроба виявляється невдалою. Через якийсь час він змінює концепцію і запускає абсолютно новий проект, залишаючи лише стара назва. Друзі-графітчики допомагали йому з принтами для футболок, а коли справи вдалося налагодити, він розширив лінійку, почавши випускати повсякденний одяг і книги. Ліонель зізнався, що надихається модними брендами на кшталт Filippa K, Maison Martin Margiela, Henrik Vibskov і Cacharel. У колекціях їх вплив непомітно, але гірше це фуболкі не робить.

Sixpack в моді і мистецтві

В основному партнери Sixpack - це художники чи музиканти. Для особливих проектів у них існує блог Sixpack Projects . Також спільно з Жан-Баптистом де Лобье вони зняли тридцятихвилинний фільм It Was On Earth That I Knew Joy .

The Hundreds

Каліфорнійська марка The Hundreds відкрила свої двері менше десяти років тому, але вже ставиться в один ряд зі старшими братами по створенню вуличної одягу. Натхненні скейтбордінгом і серфінгом, їх речі не позбавлені почуття гумору - досить згадати відповіді на часто поставлені питання .

Як все починалося

The Hundreds отримав назву за прізвищем братів-засновників - Боба і Бена Хандредсов. У 2003 році в Лос-Анджелесі вони запустили марку і відразу розділили обов'язки: Боб займається продукцією, а Бен - бізнес-планом. Завдяки цьому брати за короткі терміни випередили своїх конкурентів і зараз продаються в чотирьох містах США. Також вони відомі своїм логотипом - намальованою бомбою на ім'я Адам. Новини та ідеї марки можна дізнатися в блозі братів.

The Hundreds в моді і мистецтві

На сайті The Hundreds розміщена переконливе прохання не пропонувати їм співпрацю, але кілька колаборацій у них є. Наприклад, годинник для Casio, принти від команди художників The Seventh Letter і Дона Пендельтона.

WeSC

Назва шведської марки WeSC в повному варіанті звучить як We Are the Superlative Conspiracy, тобто «Ми - найбільший таємна змова». Бути може, так і є, адже над колекціями компанії працює ціла команда невідомих дизайнерів. Звернути на них увагу варто хоча б тому, що вони випустили автомобіль і відправили його по столицях Європи.

Fall 2012 - Superlative Spaces! from WeSC on Vimeo .

Як все починалося

WeSC був створений Грегера Хайгеліном в Стокгольмі в 1998 році, але речі вони придумують, як уже було сказано, цілою командою скейтерів, художників, музикантів і акторів, яких називають Weactivists. Дійсно, трохи запам'ятовує змову. Проте за рахунок такої кількості зв'язків їм легше було поширюватися, і вже в кінці 90-х речі марки з'являлися на обкладинках журналів. Зараз WeSC продаються в усьому світі, в тому числі і в Росії, і крім одягу знамениті своїми навушниками. А ще у них є російськомовний твіттер .

WeSC в моді і мистецтві

У плані колаборацій WeSC досягли успіху більше за інших: крім принтів від різних художників-музикантів, вони випустили навушники з Fendi, снікери з Adidas і навіть маленький автомобіль Mercedes-Benz Smart. Також вони давно працюють з актором Джейсоном Лі, який відомий нам по багатьом фільмам і серіалу «Мене звуть Ерл». Для WeSC він знявся в лукбуке, придумав навушники і флешку.

Всі свої: Десять марок вуличного одягу

Поняття «вулична одяг» (або інакше streetwear) зароділoсь в 80-х роках, коли скейтери, графітчики, музиканти та інші мешканці вулиць не змогли знайти для себе відповідних речей і вирішили зайнятися їх створенням самі. Згодом стріт-марки все тісніше переплітались з модною індустрією, а зараз є гідних конкурентів іншим брендам: спортивна тенденція зберігається не перший сезон, а модники поєднують кепки Supreme і кеди Vans з колекціями прет-а-порте. Look At Me розповідає про Stussy, Huf, Obey і ще семи відомих брендах вуличного одягу.

Supreme

Можна без перебільшень сказати, що Supreme - одна з найбільш відомих стріт-марок, хоча б за рахунок знаменитого логотипу, яким вони таврують все підряд. Мова йде не тільки про одяг, кепках і скейтбордах, а й про дрібних дрібнички на зразок брелоків, гральних кісток, карт, откривашек або кухлів. Тому навіть людині, який почув про існування марки вперше, білі букви на червоному тлі здадуться знайомими. Тим більше з деяких пір марку носять не тільки в скейт-парках, а й поєднують з сукнями з останніх колекцій. Supreme долучилися до моди і за рахунок нових знайомств: Леді Гагу, Френка Оушена і Кейт Мосс для них знімав Террі Річардсон.

Як все починалося

Цього року Supreme виповнилося вісімнадцять років, а почалося все з першого магазину, відкритого в квітні 1994 року на Манхеттені. Його засновник Джеймс Джебб зізнався, що мало знав про культуру скейтерів та іншої вуличної молоді, його привернув швидше їх бунтарський дух. Для скейтерів Нью-Йорка цього було достатньо: вони стали не просто покупцями, а й співавторами, друзями і персоналом, поступово формуючи команду Supreme. Кілька років Supreme ріс разом з Нью-Йорком, просочувався духом американської молоді та розвивався разом з нею. Пізніше вони відкрили перші магазини за межами США: в Японії і Великобританії.

Supreme в моді і мистецтві

За свою історію Supreme встигли попрацювати з усіма: фотографами, художниками, спортивними і модними брендами. Причому випускають вони не тільки одяг, з написом Supreme виходило все: від велосипедів і боксерських рукавичок до ліхтариків і замків. Що стосується одягу, то принти для футболок марки знімав Террі Річардсон, художник Futura 2000 розмалював худі, а японці Neighborhood придумали футболку. Одна з найгучніших їх колаборацій - колекція з Comme des Garçons. Надихнув таким завзяттям Supreme проникнути в усі сфери виробництва, хтось навіть створив тумблог Supreme х Who c вигаданими колабораціями марки.

Obey

Марка Obey зародилася від тієї самої написи Obey зі злим обличчям, яку частенько можна зустріти на стінах будинку, а останнім часом і в стріт-стайл-блогах. Художник Шепард Фейрі створив її ще в молодості, і вона залишається популярною донині. Ідея створення марки прийшла Шепарда пізніше, але чоловічі та жіночі речі, рекомендовані вже відомим художником, стали швидко зникати з прилавків магазинів.

Як все починалося

Шепард Фейрі спочатку захоплювався скейт-рухом і пов'язував з ним свою творчість, а пізніше став навчатися ілюстрації професійно. Якось раз один вчив його правильно використовувати трафарет, а під руку для цього попалося зображення рестлера Андре Гіганта, відомого в 80-х роках. Другу картинка не сподобалася, а Шепард щось в ній знайшов. Напис, який він приставив до зображення борця, вперше була використана у фільмі «Чужі серед нас», де світ захопили прибульці і стали нав'язувати людям спосіб життя за допомогою реклами і телебачення. Цим можна пояснити і ідеологію бренду. Ну а в марку одягу Obey переродився в 2001 році.

Obey в моді і мистецтві

Колекції для Obey, крім друзів-художників Шепарда Фейрі, створювали Levi's, а Generic Surplus зробили кілька пар жіночого та чоловічого взуття. Цієї осені намічаються результати ще одного співпраці - колекція, створена спільно з фондом Кіта Харінга за мотивами малюнків і одягу авторства художника.

Stussy

Stussy - одна з найстаріших марок вуличного одягу і, можна сказати, законодавець цього стилю. Навіть незважаючи на те, що засновник компанії відійшов від справ і передав кермо влади в інші руки, Stussy продовжує успішно існувати вже кілька десятиліть, і купити її вироби можна не тільки в фірмових магазинах, але і в модних універмагах, наприклад у французькому Colette.

Як все починалося

Все почалося в 1980 році з хлопця на ім'я Шон Стуссі, який жив на берегах сонячної Каліфорнії і дружив з серферами. Для них він робив дошки, на одній з яких написав маркером своє прізвище, придумавши таким чином логотип майбутньої компанії. Незабаром він став робити футболки, шорти і бейсболки і продавати їх з власної машини. Речі розліталися дуже швидко, тому в 1980 році Стуссі зі своїм другом Френком Сінатрою-молодшим (НЕ співаком і навіть не його сином) офіційно запустив бренд Stussy. У 90-х марка почала поширюватися по світу, і, коли Стуссі домігся свого, він передав справи компанії Ніколаса Боуера і Поля Міттельмана.

Stussy в моді і мистецтві

Сам Стуссі спілкувався з багатьма художниками і співпрацював з ними, до сих пір це залишається доброю традицією бренду (наприклад, недавно вони випустили колекцію футболок, для яких Уїлл Суїні намалював інопланетних музикантів). Але саме глобальне співробітництво у Stussy розгорнулося з Nike: в 2001 році вони вперше створили спільну колекцію і з тих пір щорічно випускають снікери.

Huf

Huf був створений людиною, який насилу знайшов собі ідеальне місто і не зміг закінчити коледж, але вчасно направив свій талант у правильне русло. Відкривши магазин для скейтерів, він і гадки не мав, що невдовзі у нього буде власна лінія одягу, що продається в усьому світі.

Як все починалося

Huf народився в Сан-Франциско, але спочатку як магазин. Його засновник, професійний скейтбордист Кіт Хафангель (назва бренду - його скорочена прізвище) в 1992 році переїхав туди з Нью-Йорка, а через десять років вирішив відкрити магазин з кращими марками одягу вуличного стилю. Там стали збиратися всі місцеві скейтери, справа пішла на лад, і в 2002 році Кіт запустив Huf як повноцінну марку одягу. Перший час речі зустрічалися тільки на жителях Сан-Франциско, але незабаром бренд перетік в інші міста CША, а незабаром дістався і до Східної Європи.

колаборації

Найвідоміші колаборації Huf - окуляри спільно з Ashbury , Снікери з New Balance, Adidas і Nike (Кіт Хафангель особливо пишався, запустивши лінію взуття), футболки з скейтером і фотографом Денисом МакГратом і годинник з розкладом дня з Skate Mental . Десятки інших плодів співпраці можна подивитися на сайті марки .

Vans

Vans - компанія, відома перш за все взуттям, але також випускає і одяг. Марка пережила дуже довгу історію, з 1966 року встигла збанкрутувати і знову встати на ноги, втрачала і набувала клієнтів, а почалося все з того, що мати Пола Ван Дорена відправила сина працювати на взуттєву фабрику, щоб він не байдикував.

Як все починалося

Коли Пол став заступником директора фабрики, підняв її з колін, а потім витягнув з боргової ями ще одну, йому прийшла ідея відкрити власну справу. У 1966 році він відкрив магазинчик, де робили взуття на замовлення. Незабаром з'явилися перші жіночі та дитячі моделі, а через півтора року фабрика Van Doren Rubber Company, саме так компанія називалася спочатку, мала більше п'ятдесяти магазинів. Здебільшого клієнтури марки були BMX-єри і скейтбордисти, але з незрозумілих причин Дорен вирішив почати випускати взуття для футболістів і баскетболістів, на чому прогорів, а незабаром і зовсім оголосив себе банкрутом. Однак до дев'яностих років знайшлися інвестори, які взялися відновити Vans. Марка знову набула популярності, стала спонсорувати ска-панк-тури і відбудовувати на свої гроші скейт-парки. А з запуском лінії Valut вона відновилася остаточно. Зараз Vans можна побачити в багатьох стріт-стайл-блогах, а модні редактори сміливо поєднують їх кеди з сукнями.

Vans в моді і мистецтві

Згідно сайту Vans, всього за останні п'ять років у них налічується сорок три колаборації, в основному їх партнери - художники, музиканти та фотографи, а також улюблені маркою групи на кшталт Sex Pistols, Iron Maiden і Kiss. У 2003 році компанія запустила свою найдорожчу, більше наближену до модної індустрії лінію Valut. Щороку для створення колекції запрошується модний дизайнер або художник, серед яких вже були Луелла Бартлі, Ребекка Тейлор, Донні Гіліс і інші. У квітні цього року Vans випустили кеди совместо в Kenzo, а це безперечно доводить, що марка стає ближче до моди.

A Bathing Ape

A Bathing Ape - це японської бренд з американською душею. Проіснувавши дев'ятнадцять років, Bape, як його частіше називають, встиг просочитися тільки в два міста за межами Японії - Лондон і Нью-Йорк. І справа не в тому, що справи у компанії йдуть погано. Зовсім навпаки, багато хто просто не можуть дістати речі марки, оскільки вони дуже хорошої якості і випускаються в обмеженій кількості, іноді навіть в єдиному екземплярі. Зате на реп-виконавців одяг і взуття можна зустріти часто: Bape носили Джей Зі, Ліл Уейн, Фаррелл Вільямс і багато інших. Модники люблять Bape насамперед за улюблений брендом камуфляж.

Як все починалося

У 1993 році Тамаокі Нагао, він же Ніго, який з дитинства фанатів від американської культури, запустив марку A Bathing Ape. Таку назву він вибрав не тільки тому, що дуже любив фільм «Планета мавп», а й як відсилання до японської приказці «Купання в теплій воді», яка позначає прагнення молоді менше працювати і більше слідувати модним течіям. Саме ця молодь і стала фокус-групою початківця бренду: свій перший магазин Ніго відкрив в модному районі Токіо Харадзюку. Марка швидко стала популярною, почасти тому, що дістати її було дуже складно, і незабаром другий магазин відкрився в Нью-Йорку, а в 2005 році ще один - в Лондоні. Як би не любив дизайнер Америку, Японія щосили видно в його колекціях за рахунок яскравих кольорів і матеріалів.

A Bathing Ape в моді і мистецтві

Скоро вийде в світ друга спільна колекція Bape і американської марки Undefeated, а Colette випустили з ними футболки. Крім того, цього літа вони використовували персонажа Marvel Людини-павука в якості принта для кепок, сумок, футболок і чохла для iPhone.

Mishka

Марка «Мишка», яка зазвичай кидається в очі прописаним кирилицею назвою, змішала в собі всі субкультури за останні тридцять років. Відома в першу чергу психоделічного принтами, вона встигла перетворитися з виробника футболок в повноцінну лінію одягу.

Як все починалося

Історія марки починається в 2003 році, коли Михайло Бортник, який переїхав з Росії в Нью-Йорк ще на два роки, разом зі своїм другом Грегом Ріверой вирішує створити марку. Назва «Мишка» - це і відсилання до його імені, і до логотипу марки - намальованому в стилі графіті злому ведмедю. Спочатку вони робили лише футболки, але популярність принтів привела до розширення виробництва, і в 2007 році вони почали випускати повноцінні колекції одягу. Зараз магазини Mishka розкидані по всьому світу, в тому числі є вони і в Росії.

Mishka в моді і мистецтві

Спільно з іншими марками одягу Mishka створювали по одній-кілька речей, а спеціально для другого сезону серіалу How to Make It in America вони випустили три футболки. Крім того, вони підтримали декількома речами музичний проект Check Your Ponytail.

Sixpack

Sixpack - перша в нашому списку європейська марка - почали чотирнадцять років тому і не дуже вдало. Їх перший магазин довелося закрити, і успіх прийшов з другої спроби. Суть Sixpack спочатку полягала не в побудові бізнесу, а в своєрідному способі поширення мистецтва, але це не завадило їм створити успішний бренд.

До ак все починалося

Історія Sixpack починається з французького ґрафітника Ліонеля Вівьє, який якийсь час працював в незалежному кінотеатрі, що вплинуло на його творчість. У 1998 році він вирішує відкрити свій магазин, але спроба виявляється невдалою. Через якийсь час він змінює концепцію і запускає абсолютно новий проект, залишаючи лише стара назва. Друзі-графітчики допомагали йому з принтами для футболок, а коли справи вдалося налагодити, він розширив лінійку, почавши випускати повсякденний одяг і книги. Ліонель зізнався, що надихається модними брендами на кшталт Filippa K, Maison Martin Margiela, Henrik Vibskov і Cacharel. У колекціях їх вплив непомітно, але гірше це фуболкі не робить.

Sixpack в моді і мистецтві

В основному партнери Sixpack - це художники чи музиканти. Для особливих проектів у них існує блог Sixpack Projects . Також спільно з Жан-Баптистом де Лобье вони зняли тридцятихвилинний фільм It Was On Earth That I Knew Joy .

The Hundreds

Каліфорнійська марка The Hundreds відкрила свої двері менше десяти років тому, але вже ставиться в один ряд зі старшими братами по створенню вуличної одягу. Натхненні скейтбордінгом і серфінгом, їх речі не позбавлені почуття гумору - досить згадати відповіді на часто поставлені питання .

Як все починалося

The Hundreds отримав назву за прізвищем братів-засновників - Боба і Бена Хандредсов. У 2003 році в Лос-Анджелесі вони запустили марку і відразу розділили обов'язки: Боб займається продукцією, а Бен - бізнес-планом. Завдяки цьому брати за короткі терміни випередили своїх конкурентів і зараз продаються в чотирьох містах США. Також вони відомі своїм логотипом - намальованою бомбою на ім'я Адам. Новини та ідеї марки можна дізнатися в блозі братів.

The Hundreds в моді і мистецтві

На сайті The Hundreds розміщена переконливе прохання не пропонувати їм співпрацю, але кілька колаборацій у них є. Наприклад, годинник для Casio, принти від команди художників The Seventh Letter і Дона Пендельтона.

WeSC

Назва шведської марки WeSC в повному варіанті звучить як We Are the Superlative Conspiracy, тобто «Ми - найбільший таємна змова». Бути може, так і є, адже над колекціями компанії працює ціла команда невідомих дизайнерів. Звернути на них увагу варто хоча б тому, що вони випустили автомобіль і відправили його по столицях Європи.

Fall 2012 - Superlative Spaces! from WeSC on Vimeo .

Як все починалося

WeSC був створений Грегера Хайгеліном в Стокгольмі в 1998 році, але речі вони придумують, як уже було сказано, цілою командою скейтерів, художників, музикантів і акторів, яких називають Weactivists. Дійсно, трохи запам'ятовує змову. Проте за рахунок такої кількості зв'язків їм легше було поширюватися, і вже в кінці 90-х речі марки з'являлися на обкладинках журналів. Зараз WeSC продаються в усьому світі, в тому числі і в Росії, і крім одягу знамениті своїми навушниками. А ще у них є російськомовний твіттер .

WeSC в моді і мистецтві

У плані колаборацій WeSC досягли успіху більше за інших: крім принтів від різних художників-музикантів, вони випустили навушники з Fendi, снікери з Adidas і навіть маленький автомобіль Mercedes-Benz Smart. Також вони давно працюють з актором Джейсоном Лі, який відомий нам по багатьом фільмам і серіалу «Мене звуть Ерл». Для WeSC він знявся в лукбуке, придумав навушники і флешку.

Всі свої: Десять марок вуличного одягу

Поняття «вулична одяг» (або інакше streetwear) зароділoсь в 80-х роках, коли скейтери, графітчики, музиканти та інші мешканці вулиць не змогли знайти для себе відповідних речей і вирішили зайнятися їх створенням самі. Згодом стріт-марки все тісніше переплітались з модною індустрією, а зараз є гідних конкурентів іншим брендам: спортивна тенденція зберігається не перший сезон, а модники поєднують кепки Supreme і кеди Vans з колекціями прет-а-порте. Look At Me розповідає про Stussy, Huf, Obey і ще семи відомих брендах вуличного одягу.

Supreme

Можна без перебільшень сказати, що Supreme - одна з найбільш відомих стріт-марок, хоча б за рахунок знаменитого логотипу, яким вони таврують все підряд. Мова йде не тільки про одяг, кепках і скейтбордах, а й про дрібних дрібнички на зразок брелоків, гральних кісток, карт, откривашек або кухлів. Тому навіть людині, який почув про існування марки вперше, білі букви на червоному тлі здадуться знайомими. Тим більше з деяких пір марку носять не тільки в скейт-парках, а й поєднують з сукнями з останніх колекцій. Supreme долучилися до моди і за рахунок нових знайомств: Леді Гагу, Френка Оушена і Кейт Мосс для них знімав Террі Річардсон.

Як все починалося

Цього року Supreme виповнилося вісімнадцять років, а почалося все з першого магазину, відкритого в квітні 1994 року на Манхеттені. Його засновник Джеймс Джебб зізнався, що мало знав про культуру скейтерів та іншої вуличної молоді, його привернув швидше їх бунтарський дух. Для скейтерів Нью-Йорка цього було достатньо: вони стали не просто покупцями, а й співавторами, друзями і персоналом, поступово формуючи команду Supreme. Кілька років Supreme ріс разом з Нью-Йорком, просочувався духом американської молоді та розвивався разом з нею. Пізніше вони відкрили перші магазини за межами США: в Японії і Великобританії.

Supreme в моді і мистецтві

За свою історію Supreme встигли попрацювати з усіма: фотографами, художниками, спортивними і модними брендами. Причому випускають вони не тільки одяг, з написом Supreme виходило все: від велосипедів і боксерських рукавичок до ліхтариків і замків. Що стосується одягу, то принти для футболок марки знімав Террі Річардсон, художник Futura 2000 розмалював худі, а японці Neighborhood придумали футболку. Одна з найгучніших їх колаборацій - колекція з Comme des Garçons. Надихнув таким завзяттям Supreme проникнути в усі сфери виробництва, хтось навіть створив тумблог Supreme х Who c вигаданими колабораціями марки.

Obey

Марка Obey зародилася від тієї самої написи Obey зі злим обличчям, яку частенько можна зустріти на стінах будинку, а останнім часом і в стріт-стайл-блогах. Художник Шепард Фейрі створив її ще в молодості, і вона залишається популярною донині. Ідея створення марки прийшла Шепарда пізніше, але чоловічі та жіночі речі, рекомендовані вже відомим художником, стали швидко зникати з прилавків магазинів.

Як все починалося

Шепард Фейрі спочатку захоплювався скейт-рухом і пов'язував з ним свою творчість, а пізніше став навчатися ілюстрації професійно. Якось раз один вчив його правильно використовувати трафарет, а під руку для цього попалося зображення рестлера Андре Гіганта, відомого в 80-х роках. Другу картинка не сподобалася, а Шепард щось в ній знайшов. Напис, який він приставив до зображення борця, вперше була використана у фільмі «Чужі серед нас», де світ захопили прибульці і стали нав'язувати людям спосіб життя за допомогою реклами і телебачення. Цим можна пояснити і ідеологію бренду. Ну а в марку одягу Obey переродився в 2001 році.

Obey в моді і мистецтві

Колекції для Obey, крім друзів-художників Шепарда Фейрі, створювали Levi's, а Generic Surplus зробили кілька пар жіночого та чоловічого взуття. Цієї осені намічаються результати ще одного співпраці - колекція, створена спільно з фондом Кіта Харінга за мотивами малюнків і одягу авторства художника.

Stussy

Stussy - одна з найстаріших марок вуличного одягу і, можна сказати, законодавець цього стилю. Навіть незважаючи на те, що засновник компанії відійшов від справ і передав кермо влади в інші руки, Stussy продовжує успішно існувати вже кілька десятиліть, і купити її вироби можна не тільки в фірмових магазинах, але і в модних універмагах, наприклад у французькому Colette.

Як все починалося

Все почалося в 1980 році з хлопця на ім'я Шон Стуссі, який жив на берегах сонячної Каліфорнії і дружив з серферами. Для них він робив дошки, на одній з яких написав маркером своє прізвище, придумавши таким чином логотип майбутньої компанії. Незабаром він став робити футболки, шорти і бейсболки і продавати їх з власної машини. Речі розліталися дуже швидко, тому в 1980 році Стуссі зі своїм другом Френком Сінатрою-молодшим (НЕ співаком і навіть не його сином) офіційно запустив бренд Stussy. У 90-х марка почала поширюватися по світу, і, коли Стуссі домігся свого, він передав справи компанії Ніколаса Боуера і Поля Міттельмана.

Stussy в моді і мистецтві

Сам Стуссі спілкувався з багатьма художниками і співпрацював з ними, до сих пір це залишається доброю традицією бренду (наприклад, недавно вони випустили колекцію футболок, для яких Уїлл Суїні намалював інопланетних музикантів). Але саме глобальне співробітництво у Stussy розгорнулося з Nike: в 2001 році вони вперше створили спільну колекцію і з тих пір щорічно випускають снікери.

Huf

Huf був створений людиною, який насилу знайшов собі ідеальне місто і не зміг закінчити коледж, але вчасно направив свій талант у правильне русло. Відкривши магазин для скейтерів, він і гадки не мав, що невдовзі у нього буде власна лінія одягу, що продається в усьому світі.

Як все починалося

Huf народився в Сан-Франциско, але спочатку як магазин. Його засновник, професійний скейтбордист Кіт Хафангель (назва бренду - його скорочена прізвище) в 1992 році переїхав туди з Нью-Йорка, а через десять років вирішив відкрити магазин з кращими марками одягу вуличного стилю. Там стали збиратися всі місцеві скейтери, справа пішла на лад, і в 2002 році Кіт запустив Huf як повноцінну марку одягу. Перший час речі зустрічалися тільки на жителях Сан-Франциско, але незабаром бренд перетік в інші міста CША, а незабаром дістався і до Східної Європи.

колаборації

Найвідоміші колаборації Huf - окуляри спільно з Ashbury , Снікери з New Balance, Adidas і Nike (Кіт Хафангель особливо пишався, запустивши лінію взуття), футболки з скейтером і фотографом Денисом МакГратом і годинник з розкладом дня з Skate Mental . Десятки інших плодів співпраці можна подивитися на сайті марки .

Vans

Vans - компанія, відома перш за все взуттям, але також випускає і одяг. Марка пережила дуже довгу історію, з 1966 року встигла збанкрутувати і знову встати на ноги, втрачала і набувала клієнтів, а почалося все з того, що мати Пола Ван Дорена відправила сина працювати на взуттєву фабрику, щоб він не байдикував.

Як все починалося

Коли Пол став заступником директора фабрики, підняв її з колін, а потім витягнув з боргової ями ще одну, йому прийшла ідея відкрити власну справу. У 1966 році він відкрив магазинчик, де робили взуття на замовлення. Незабаром з'явилися перші жіночі та дитячі моделі, а через півтора року фабрика Van Doren Rubber Company, саме так компанія називалася спочатку, мала більше п'ятдесяти магазинів. Здебільшого клієнтури марки були BMX-єри і скейтбордисти, але з незрозумілих причин Дорен вирішив почати випускати взуття для футболістів і баскетболістів, на чому прогорів, а незабаром і зовсім оголосив себе банкрутом. Однак до дев'яностих років знайшлися інвестори, які взялися відновити Vans. Марка знову набула популярності, стала спонсорувати ска-панк-тури і відбудовувати на свої гроші скейт-парки. А з запуском лінії Valut вона відновилася остаточно. Зараз Vans можна побачити в багатьох стріт-стайл-блогах, а модні редактори сміливо поєднують їх кеди з сукнями.

Vans в моді і мистецтві

Згідно сайту Vans, всього за останні п'ять років у них налічується сорок три колаборації, в основному їх партнери - художники, музиканти та фотографи, а також улюблені маркою групи на кшталт Sex Pistols, Iron Maiden і Kiss. У 2003 році компанія запустила свою найдорожчу, більше наближену до модної індустрії лінію Valut. Щороку для створення колекції запрошується модний дизайнер або художник, серед яких вже були Луелла Бартлі, Ребекка Тейлор, Донні Гіліс і інші. У квітні цього року Vans випустили кеди совместо в Kenzo, а це безперечно доводить, що марка стає ближче до моди.

A Bathing Ape

A Bathing Ape - це японської бренд з американською душею. Проіснувавши дев'ятнадцять років, Bape, як його частіше називають, встиг просочитися тільки в два міста за межами Японії - Лондон і Нью-Йорк. І справа не в тому, що справи у компанії йдуть погано. Зовсім навпаки, багато хто просто не можуть дістати речі марки, оскільки вони дуже хорошої якості і випускаються в обмеженій кількості, іноді навіть в єдиному екземплярі. Зате на реп-виконавців одяг і взуття можна зустріти часто: Bape носили Джей Зі, Ліл Уейн, Фаррелл Вільямс і багато інших. Модники люблять Bape насамперед за улюблений брендом камуфляж.

Як все починалося

У 1993 році Тамаокі Нагао, він же Ніго, який з дитинства фанатів від американської культури, запустив марку A Bathing Ape. Таку назву він вибрав не тільки тому, що дуже любив фільм «Планета мавп», а й як відсилання до японської приказці «Купання в теплій воді», яка позначає прагнення молоді менше працювати і більше слідувати модним течіям. Саме ця молодь і стала фокус-групою початківця бренду: свій перший магазин Ніго відкрив в модному районі Токіо Харадзюку. Марка швидко стала популярною, почасти тому, що дістати її було дуже складно, і незабаром другий магазин відкрився в Нью-Йорку, а в 2005 році ще один - в Лондоні. Як би не любив дизайнер Америку, Японія щосили видно в його колекціях за рахунок яскравих кольорів і матеріалів.

A Bathing Ape в моді і мистецтві

Скоро вийде в світ друга спільна колекція Bape і американської марки Undefeated, а Colette випустили з ними футболки. Крім того, цього літа вони використовували персонажа Marvel Людини-павука в якості принта для кепок, сумок, футболок і чохла для iPhone.

Mishka

Марка «Мишка», яка зазвичай кидається в очі прописаним кирилицею назвою, змішала в собі всі субкультури за останні тридцять років. Відома в першу чергу психоделічного принтами, вона встигла перетворитися з виробника футболок в повноцінну лінію одягу.

Як все починалося

Історія марки починається в 2003 році, коли Михайло Бортник, який переїхав з Росії в Нью-Йорк ще на два роки, разом зі своїм другом Грегом Ріверой вирішує створити марку. Назва «Мишка» - це і відсилання до його імені, і до логотипу марки - намальованому в стилі графіті злому ведмедю. Спочатку вони робили лише футболки, але популярність принтів привела до розширення виробництва, і в 2007 році вони почали випускати повноцінні колекції одягу. Зараз магазини Mishka розкидані по всьому світу, в тому числі є вони і в Росії.

Mishka в моді і мистецтві

Спільно з іншими марками одягу Mishka створювали по одній-кілька речей, а спеціально для другого сезону серіалу How to Make It in America вони випустили три футболки. Крім того, вони підтримали декількома речами музичний проект Check Your Ponytail.

Sixpack

Sixpack - перша в нашому списку європейська марка - почали чотирнадцять років тому і не дуже вдало. Їх перший магазин довелося закрити, і успіх прийшов з другої спроби. Суть Sixpack спочатку полягала не в побудові бізнесу, а в своєрідному способі поширення мистецтва, але це не завадило їм створити успішний бренд.

До ак все починалося

Історія Sixpack починається з французького ґрафітника Ліонеля Вівьє, який якийсь час працював в незалежному кінотеатрі, що вплинуло на його творчість. У 1998 році він вирішує відкрити свій магазин, але спроба виявляється невдалою. Через якийсь час він змінює концепцію і запускає абсолютно новий проект, залишаючи лише стара назва. Друзі-графітчики допомагали йому з принтами для футболок, а коли справи вдалося налагодити, він розширив лінійку, почавши випускати повсякденний одяг і книги. Ліонель зізнався, що надихається модними брендами на кшталт Filippa K, Maison Martin Margiela, Henrik Vibskov і Cacharel. У колекціях їх вплив непомітно, але гірше це фуболкі не робить.

Sixpack в моді і мистецтві

В основному партнери Sixpack - це художники чи музиканти. Для особливих проектів у них існує блог Sixpack Projects . Також спільно з Жан-Баптистом де Лобье вони зняли тридцятихвилинний фільм It Was On Earth That I Knew Joy .

The Hundreds

Каліфорнійська марка The Hundreds відкрила свої двері менше десяти років тому, але вже ставиться в один ряд зі старшими братами по створенню вуличної одягу. Натхненні скейтбордінгом і серфінгом, їх речі не позбавлені почуття гумору - досить згадати відповіді на часто поставлені питання .

Як все починалося

The Hundreds отримав назву за прізвищем братів-засновників - Боба і Бена Хандредсов. У 2003 році в Лос-Анджелесі вони запустили марку і відразу розділили обов'язки: Боб займається продукцією, а Бен - бізнес-планом. Завдяки цьому брати за короткі терміни випередили своїх конкурентів і зараз продаються в чотирьох містах США. Також вони відомі своїм логотипом - намальованою бомбою на ім'я Адам. Новини та ідеї марки можна дізнатися в блозі братів.

The Hundreds в моді і мистецтві

На сайті The Hundreds розміщена переконливе прохання не пропонувати їм співпрацю, але кілька колаборацій у них є. Наприклад, годинник для Casio, принти від команди художників The Seventh Letter і Дона Пендельтона.

WeSC

Назва шведської марки WeSC в повному варіанті звучить як We Are the Superlative Conspiracy, тобто «Ми - найбільший таємна змова». Бути може, так і є, адже над колекціями компанії працює ціла команда невідомих дизайнерів. Звернути на них увагу варто хоча б тому, що вони випустили автомобіль і відправили його по столицях Європи.

Fall 2012 - Superlative Spaces! from WeSC on Vimeo .

Як все починалося

WeSC був створений Грегера Хайгеліном в Стокгольмі в 1998 році, але речі вони придумують, як уже було сказано, цілою командою скейтерів, художників, музикантів і акторів, яких називають Weactivists. Дійсно, трохи запам'ятовує змову. Проте за рахунок такої кількості зв'язків їм легше було поширюватися, і вже в кінці 90-х речі марки з'являлися на обкладинках журналів. Зараз WeSC продаються в усьому світі, в тому числі і в Росії, і крім одягу знамениті своїми навушниками. А ще у них є російськомовний твіттер .

WeSC в моді і мистецтві

У плані колаборацій WeSC досягли успіху більше за інших: крім принтів від різних художників-музикантів, вони випустили навушники з Fendi, снікери з Adidas і навіть маленький автомобіль Mercedes-Benz Smart. Також вони давно працюють з актором Джейсоном Лі, який відомий нам по багатьом фільмам і серіалу «Мене звуть Ерл». Для WeSC він знявся в лукбуке, придумав навушники і флешку.

Новости