Ввезення санкційних продуктів в Росію буде кримінально караний

  1. Орфографічна помилка в тексті:

16 листопада 2017, 16:33 Переглядів: 16 листопада 2017, 16:33 Переглядів:   Фото: архів

Фото: архів.

Міністерство фінансів РФ розробило законопроект, яким пропонується ввести до Кримінального кодексу покарання за ввезення і продаж продукції, на яку в Росії накладено ембарго .

Про це повідомляє газета " Комерсант ".

У пояснювальній записці до законопроекту Мінфін зазначає, що "особливого значення набуває необхідність підвищення відповідальності недобросовісних осіб за ухилення від дотримання відповідних заборон та обмежень".

Підготовлені Мінфіном РФ поправки розширюють статтю 226.1 про контрабанду - так, ув'язненням на термін трьох до семи років зі штрафом до 1 мільйона рублів пропонується карати не тільки за імпорт в Росію сильнодіючих речовин, ядерних відходів і отрут, а й за "переміщення товарів, щодо яких встановлено заборони і обмеження на їх ввезення в Україну або вивезення з неї ".

Фінансове відомство пропонує окремо визначити обсяг ввезених товарів, якщо їх вартість перевищить 1 мільйон рублів, то це може стати обтяжливою обставиною.

Крім того, Мінфін пропонує доповнити Кримінальний кодекс статтею 226.2 - про порушення заборони на оборот заборонених до ввезення товарів. Відповідно до запропонованих поправок, продаж такої продукції повинна, як і контрабанда, каратимуться позбавленням волі на строк від трьох до семи років та зі штрафом до 1 мільйона рублів.

Перелік заборонених до ввезення продуктів повинно встановити уряд.

Нагадаємо, раніше держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив про те, що Росія порушує Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД) і негативно впливає на режим нерозповсюдження зброї масового знищення в світі .

Крім того, Міністерство фінансів США 29 вересня, оголосив про посилення фінансових санкцій проти російських банків і енергетичних компаній через конфлікт Росії з Україною .

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "За ввезення санкційних продуктів в Росію загрожує кримінальна відповідальність". інші Росія дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости