Ввізні мита на нові іномарки після вступу Казахстану до СОТ знизяться до 15%

Ввізні мита на нові іномарки після вступу Казахстану до СОТ знизяться до 15%

Імпортні мита на нові легкові автомобілі після вступу Казахстану до Світової організації торгівлі (СОТ) знизяться з 30% до 15%, передає   КАЗТАГ Імпортні мита на нові легкові автомобілі після вступу Казахстану до Світової організації торгівлі (СОТ) знизяться з 30% до 15%, передає КАЗТАГ .

«Сьогодні існує мито на ввезені в Казахстан автомобілі 30%, але не менше 2,2 євро за кубічний сантиметр двигуна легкових автомобілів. У нас зобов'язання в районі 15%. Для старих автомобілів там є специфічний компонент, але не менше 0,6 євро. Що стосується Російської Федерації, у них зобов'язання для автомобілів між 5 і 7 роками - 20%, а для автомобілів більш старих - 1,4 євро », - сказала вона в ході слухань з питань підготовки до вступу в СОТ в мажилісі парламенту в понеділок.

«У нас зараз йдуть консультації як з країнами-членами СОТ, так і з Російською Федерацією щодо гармонізації наших тарифних зобов'язань. Ви знаєте, що як Митний союз ми повинні застосовувати єдиний митний тариф, тому на якому рівні це буде гармонізовано, буде залежати від того, як ми домовимося з країнами-членами СОТ спільно з Російською Федерацією », - уточнила Ж. Айтжанова.

При цьому, за її словами, Казахстан збереже високі мита на ввезення старих автомобілів старше 7 років.

«Що стосується старих автомобілів, я думаю, в результаті гармонізації у нас будуть високі рівні мит і також ми через технічне регулювання, введення стандартів євро будемо регулювати ввезення екологічно небезпечних автомобілів, термін виробництва або експлуатації яких становить понад 7 років», - сказала міністр.

Ж. Айтжанова уточнила журналістам, що митні збори на ввезення в Казахстан старих автомобілів старше 7 років складуть після вступу до СОТ 0,6 євро за 1 куб. см двигуна.

Новости