Xiaomi Redmi 4 Pro і Mi Note 3: коли заміна виправдана, частина 2 - СВІТ NVIDIA

  1. акумулятор Трохи лірики як відступу. Сучасні смартфони дозволяють (а значить, і використовуються)...
  2. звук
  3. камери
  4. телекомунікаційна частина
  5. Продуктивність вбудованого накопичувача

акумулятор

Трохи лірики як відступу. Сучасні смартфони дозволяють (а значить, і використовуються) не тільки за прямим призначенням - здійснення дзвінків по мобільному зв'язку - але також для передачі повідомлень за допомогою стільникового або глобальної мережі, серфінгу в ній, ігор, перегляду і прослуховування мультимедіа, навігації, фотографування, зйомки відео і так далі. Тому однією з найважливіших характеристик сучасного телефону є батарея. Однак так вважають не всі. Провідні світові виробники, наприклад, роблять все можливе, щоб прив'язати сучасної людини до місць, де він би зміг зарядити свій гаджет. Мобільні телефони стають все легше, тонше і витонченіше з одного боку, і все більше могутніше - з іншого; і перше, ніж жертвують виробники - це обсяг і розмір акумулятора. А навіщо він вам, якщо прийшовши на роботу, ви можете вставити апарат в розетку. Стоїте в пробці чи їдете у справах? Заряджайте в автомобілі. Прийшли на презентацію, а всі місця для підзарядки зайняті? Що ж ми пропонували вам купити наш стильний powerbank (портативний акумулятор), самі винні.

В результаті виходить, що ділова людина, яка дуже активно використовує свій телефон для вирішення робочих завдань, серфінгу, пошти і так далі змушений або тягати з собою додатковий акумулятор, або стежити за індикатором заряду і при першій же можливості протягом дня заряджати свій смартфон. Причому, якщо в бюджетному сегменті це не дуже помітно - там немає жорстких «обмежень» по дизайну і стилю, та й «залізо» коштує не таке вимогливе, то якщо ми дивимося на вироби топового класу, то там досить важко знайти апарати з ємністю акумуляторів на 4000 мАг. І тут в справу вступає дуалізм - Xiaomi з одного боку змушена грати за правилами ринку, жертвуючи обсягом батареї заради дизайну; з іншого - намагається створювати продукти, які були б максимально затребувані користувачем, адже саме вони і продаються як гарячі пиріжки. На цій славній ноті плавно перейдемо до наших піддослідним - в розглянутих моделях компанії Xiaomi встановлено незнімний літій-іонний (Li-ion) акумулятор. Для Redmi 4 він ємністю 4000/4100 мАч, а ось для сусіда з топа - 3500 мАг. Це при тому, що і CPU і GPU, і екран у нього більше.

Розряджений Redmi 4 (він, до речі, не має швидкої зарядки) заряджається «звичайним» блоком живлення (5В, 2А) з нуля до повної ємності за 3,5 години. До половини ємності батарея включеного смартфона заряджається приблизно за годину.

Note 3 має фірмову швидку зарядку Qualcomm Quick Charge 3-й версії і поставляється з блоком живлення, що підтримує режими від 5В / 3А до 12В / 1,5А. Для нашого екземпляра перша зарядка повністю розрядженого вимкненого телефону дала такі цифри:

  • за 20 хвилин блок живлення видав 810 мАг (смартфон при цьому споживає напругу 6,7В при силі струму в 2,27А);
  • за 30 хвилин - 1212 мАг (6,58В при 1,86А);
  • за 50 хвилин - 1 732 мАг (6,59В при 1,86А);
  • за 60 хвилин - 2214 мАг (6,59В при 1,59А).

100% заряду сам телефон показав вже через 1 годину 21 хвилину, однак при цьому споживати струм не припинив, потягуючи його на рівні 4,98В / 0,49А і тільки через 2 години 04 хвилини контролер телефону дав команду «відбій» на цифрі в 2671 мАг. Непогана різниця в більш ніж 400 мАг (!) Між видимим показником «100% заряджений» і тим, коли контролер реально припинив споживати струм.

Перша зарядка Mi Note 3 Перша зарядка Mi Note 3

Наступні зарядки дозволили досягти таких результатів (для повністю розрядженого і відключеного телефону):

  • 33% зарядки - 24 хвилини (850 мАг за даними тестера);
  • 50% зарядки - 35 хвилин (тисячі двісті сорок один мАг);
  • 75% зарядки - 54 хвилини (1808 мАч);
  • 100% зарядки - 1 година 22 хвилини (2550 мАч);
  • зарядка закінчена - 1 година 43 хвилини (2593 мАг).

У уважного читача може виникнути питання - а де ж заявлені виробником 3500 мА батареї? Справа в тому, що тестер показує кількість мАг, яке витратив блок живлення пристрою ( «зарядки» в простолюдді), перш ніж контролер, вбудований в телефон не дасть команду «відбій». При цьому треба розуміти, що блок живлення в стандартному USB видає це при напрузі в 5В, а в разі швидкої зарядки вольтаж плаває від ~ 5В до 9 і навіть вище. Виробники ж вказують ємність акумуляторів телефонів для середніх 3,7 (стандарт для літієвих акумуляторів). При цьому, потрібно врахувати, що людина ще не придумав пристроїв з ККД = 100%; таким чином існують втрати на перетворювачі пристрої, кабелі та навіть самому тестері. Не вдаючись далі в нетрі, просто приймемо за аксіому, що отримані на тестери цифри це 75-85% від ємності акумулятора, як його маркують виробник. Таким чином, розділивши 2671 на 0,75, ми отримуємо 3561 мАг, що приблизно відповідає офіційним 3500 мА.

Рідний кабель і рідна зарядка відповідають заявленим виробником характеристикам, однак треба врахувати, що блок живлення не має євровилкою. Це наслідок того, що телефон поставляється тільки на китайський ринок, де прийнятий американський стандарт роз'єму для вилок. У нашому випадку, як я вже писав, магазин люб'язно доповів перехідник.

На жаль, провести порівняльні тести батареї з пакета PCMark - Work 2.0 battery life не вдалося. При тестуванні на Mi Note програма валилася з помилкою в самому кінці після приблизно 11 годині 45 хвилин роботи. Ситуацію не змогло поправити ні оновлення оболонки MIUI до версії 9.5.3, ні настройка режимів енергозбереження. Redmi 4 само впевнено тримав в цьому тесті 16 годин. Таким чином, умоглядна різниця в часі роботи пристроїв склала близько 25%.

Дані про батарею Redmi 4 Pro Дані про батарею Redmi 4 Pro

Довелося замінити вже перевірений тест батареї парою інших - AnTuTu Tester і GeekBench. З мінусів даних тестів, можна відзначити те, що на відміну від Work 2.0 battery life вони видають інтегральну оцінку в деяких «папуг», тому ставитися до неї варто обережно.

AnTuTu Tester показав нам різницю в результатах приблизно в ті ж 25 відсотків:

Тестування в AnTuTu Tester Тестування в AnTuTu Tester

А утиліта GeekBench дозволила прикинути, як наші смартфони розташовані в турнірній таблиці серед своїх побратимів (зліва - Note 3).

Тестування в GeekBench Тестування в GeekBench

Отже, підсумуємо - незважаючи на більш потужне залізо і велику площу екрану, можна стверджувати, що Note 3 впевнено тримає батарею, можна порівняти з Redmi 4, враховуючи різницю в обсягах акумулятора. Це стало можливим завдяки новому чіпсету Qualcomm Snapdragon 660 з його 14-нанометровим техпроцесом, який в порівнянні з встановленим в Redmi Snapdragon 625, став ще більш енергонезавісім. Похвально, що компанія Qualcomm від чіпсета до чіпсету покращує їх характеристики не тільки нарощуючи міць, а й пам'ятаючи про енергозбереження.

Так скільки ж буде працювати без підзарядки Mi Note 3? Все як завжди індивідуально і залежить від режиму використання - як часто ви робите дзвінки, чи користуєтеся всесвітньою мережею, чи знаходиться телефон постійно в пошуку Wi-Fi, важкі чи додатка ви запускаєте, і наскільки у вас викручені яскравість екрану. Але дві речі можна сказати напевно - по-перше, більшості користувачів одного заряду цілком вистачить на півтора-два дня використання телефону при яскравості екрану в 50% і нижче, по-друге - користувачі Redmi 4, які вирішать перейти на Mi Note 3, не відчуватимуть дискомфорту в плані автономності.

Тим, кому все ж здасться мало обсягу даного акумулятора, можна запропонувати виконати наступні дії по оптимізації роботи батареї:

  • видалити з робочого столу зайві віджети і прибрати живі шпалери. Акуратно використовувати віджети для моніторингу, які постійно перебувають в пам'яті, виставивши при необхідності розумний час опитування / поновлення;
  • налаштувати Wi-Fi, знявши чекбокс з функції «завжди шукати мережі» і встановивши режим Wi-Fi в сплячому режимі - «тільки при харчуванні від мережі або відключений»;
  • відключити непотрібні синхронізації і автоматичне оновлення / повідомлення про оновлення в Google Play;
  • не використовувати таск-кілери, з огляду на те, що Андроїд влаштований так, що все одно буде запускати програми і процеси, які вважає необхідними. Прибираючи на короткий час їх з пам'яті, ви потім подвійно навантажуєте ОС, змушуючи її запускати всі «убиті» процеси;
  • при втраті Wi-Fi або перебуваючи в зоні невпевненого прийому - відключати Wi-Fi, щоб телефон не намагався постійно знайти мережу і виконати до неї підключення. Те ж стосується поганої якості зв'язку - при необхідності перемикайтеся на менш швидкісну - з LTE на 3G або 2G, наприклад.

дисплей

Обидва телефони мають сенсорний IPS -екраном з роздільною здатністю 1920 × 1080 пікселів і матрицею діагоналлю 5 дюймів у Redmi 4 і 5,5 - у Mi Note. Тому молодша модель має дисплей з щільністю точок в 441 піксель на дюйм (PPI) проти 401 PPI у старшій. Зате у більш дорогої моделі запас контрастності в півтора рази більше - на рівні 1500: 1. Рівень максимальної яскравості в обох дисплеїв більш ніж достатній, але і тут старша модель має запас в 550 ніт, проти 400 у молодшій. І якщо для Redmi4 ми відзначали, що з урахуванням хороших антивідблисків властивостей читаність навіть в яскравий сонячний день знаходиться на комфортному рівні, то тепер читаність при яскравому сонячному світлі взагалі не викликає ніяких проблем.

До речі про яскравість. В обох моделях вона може регулюватися вручну, а може автоматично з допомогою датчика на фронтальній панелі. На мій погляд, функція автоматичного регулювання все ж виставляє рівень яскравості з пристойним запасом для тієї чи іншої освітленості - але це справа смаку і індивідуального сприйняття. В обох моделях є функції, які дозволяють управляти колірною температурою (серед доступних значень: теплий, натуральний і холодний), яскравістю і контрастом. Крім цього є режим читання, що дозволяє включити фільтр синього світла, який допоможе зберегти ваші очі, особливо при роботі у вечірній час.

Режим читання MIUI 9 Режим читання MIUI 9

Як вже зазначалося вище, екрани має хороші противідблискуючі властивості. Це досягається за рахунок виконання екрану із застосуванням технології OGS (One Glass Solution - з англ. «Рішення з одним склом»), яка дозволяє розмістити шар сенсорного скла не над екраном, а зробити невід'ємною його частиною. По-російськи кажучи, матриця, яка виводить зображення, поєднана з тачскріном - активним сенсорним елементом за допомогою якого наші пальці взаємодіють з пристроєм. Що це нам дає? У загальному випадку, та й в даному конкретному, це дає наступні переваги:

  • мала товщина екрана і самого пристрою;
  • хороші противідблискуючі властивості;
  • більш правильне відображення кольорів і кращий контраст;
  • низький коефіцієнт заломлення (хороші кути огляду);
  • високий рівень прозорості.

One Glass Solution One Glass Solution

Однак, необхідно пам'ятати і про недоліки даного рішення - в першу чергу це неремонтоздатність - в разі виходу з ладу сенсора або пошкодження скла, доведеться міняти весь «бутерброд» цілком - і тачскрін, і сам екран, що може влетіти в копієчку. Крім того, за рахунок високотехнологічності даного рішення, воно виходить в середньому в 2-3 рази дорожче аналогічних традиційних рішень.

Датчик наближення в обох апаратів коректно спрацьовує, відключаючи дисплей при піднесенні смартфона до вуха. І також коректно відпрацьовує при видаленні телефону, включаючи його.

Тест AnTuTu демонструє нам підтримку 10 одночасних дотиків в обох моделях, що відповідає заявленим характеристикам:

Тест одночасного натискання в AnTuTu Тест одночасного натискання в AnTuTu

звук

Обидва телефони мають гучним і чистим звуком, динаміки виведені на нижній торець (див. На фото, наведене вище), через що звук виводиться без спотворень, якщо телефон лежить на столі екраном вгору. При цьому в Note 3 є два динаміка - мультимедійний і розмовний, що дозволяє говорити про якийсь стереозвучанні.

Особливої ​​вишуканості у вигляді глибоких басів або розширеного спектру звучання від динаміків чекати не варто, проте вони цілком задовольняють і при прослуховуванні співрозмовника, і при прослуховуванні музичних композицій. Чесно зазначу, що через другого динаміка звук в камерофон (Mi Note 3) більш насичений. Однак в будь-якому випадку, для більш якісного звучання, звичайно, необхідно використовувати гарнітури з готовими пресетами для різних навушників. Для тих же, хто не задоволений і цим, є вбудований еквалайзер, в якому можна підібрати частотні характеристики на свій смак.

Динамік для розмови по телефону, як і обидва мікрофона, працюють без проблем - звук чистий, розбірливий, співрозмовнику чутно добре.

А тепер ложка дьогтю - радіо в FM-діапазоні присутній тільки в бюджетній моделі Redmi 4 (прийом при цьому чіткий, станції можна заносити в обране і здійснювати запис радіотрансляції). У старшої моделі радіомодуль принесений в жертву дизайну (припускаю товщині) пристрої. Та ж доля спіткала і 3,5 мм jack для навушників - в старшій моделі вам доведеться або слухати звук через синєзуб, або використовувати комплектний перехідник з USB -C, що, безсумнівно, засмучує.

камери

Відразу обмовлюся, що я не є фотографом, і по-старому вважаю, що якщо вам потрібно відобразити якусь подію на фото або відео, то для цього необхідно використовувати спеціалізовані пристрої - фото- і відеокамеру, відповідно. З додатком прямих рук або людини з такими. Однак сильно з сучасними тенденціями не посперечаєшся, тому розглянемо фотомодулі камер.

Redmi 4 оснащений 5 мегапіксельними фронтальною камерою з максимальною діафрагмою f / 2.2. Для створення Селфі якість камери цілком прийнятне - різкості і кольору вистачить, щоб відобразити себе коханого. Як і на інших фронтальних камерах в апаратах даного виробника є функція розпізнавання осіб з визначенням віку і статі. Основна ж камера виробництва Samsung (сенсор S5K3L8) 13 мегапіскелей, з апертурою всього f / 2.2 і еквівалентною фокусною відстанню рівним приблизно 27 мм, що навіть гірше, ніж у попередньої моделі - Xiaomi Redmi 3S. Є думка, що таким чином Xiaomi намагалася залишитися в межах певного цінового діапазону. У камері є в наявності швидкий автофокус, подвійний світлодіодний спалах і HDR. Можна вибрати високе, середнє або низька якість, підлаштувати яскравість, різкість і контрастність. В ручному режимі (зветься він Управління) можна варіювати налаштування ISO (до 3200) і баланс білого. Як зазвичай у Xiaomi є і різні встановлені режими: Панорама, Нічний режим, Поліпшення, Сцена, Тілт-шифт і Вирівнювання. Можна також виставити голосової тригер для зйомки при його спрацьовуванні.

Redmi 4 Pro Prime. налаштування камери Redmi 4 Pro Prime

Додаткові настройки дозволяють додати дату на фото, автоматично поліпшити фото при поганому освітленні, вибрати співвідношення сторін (4: 3 або 16: 9), усунути мерехтіння і задати режим експозиції. При штучному освітленні або в сутінках з'являється цифровий шум, але його не так вже й багато. Чим більше світла - тим краще знімки.

Загалом, нічого особливого за сучасними мірками, тим більше що камери ніколи не були коником Xiaomi. Точніше не були до виходу флагмана 2017 року - моделі Mi6. А з виходом розглянутого Xiaomi Note Mi 3 компанія лише зміцнила свої позиції на ринку апаратів, якими люди хочуть робити фотознімки.

У новій моделі варто здвоєна тилова камера, яка повністю повторює камеру (і програмну начинку, до речі, теж) Xiaomi Mi6:

  • 12 Мп ширококутний об'єктив від Sony з сенсором IMX386, з апертурою в f / 1.8, розміром пікселя 1,25 мкм і фокусною відстанню в 27 мм. Також присутні: 6 лінз, PDAF, 4-осьова оптична стабілізація;
  • 12 Мп телеоб'єктив від Samsung - сенсор S5K3M3, об'єктив 52 мм, 5 лінз, світлосила f / 2.6, розмір пікселя - 1 мкм;
  • спалах двухтоновий - з білим і помаранчевим діодами.

Тилова камера Xiaomi Mi Note 3 Тилова камера Xiaomi Mi Note 3

Друга камера в описуваної системі, як ви вже зрозуміли, використовується для створення режиму боке і телефото.

Режимів зйомки в порівнянні з Redmi 4 додалося (на скріншоті нижче - зліва). Наприклад, в ручному режимі Mi Note 3 можна встановлювати довгі витримки аж до 32-х секунд. Інтелектуальна начинка також покращилася - тепер, наприклад, користувача російською мовою ввічливо попереджають про те, що для встановленого режиму зйомки надто темно (праворуч):

Xiaomi Mi Note 3. Удосконалений AI камери Xiaomi Mi Note 3

Перейдемо від слів до натурних експериментів (зображення клікабельні, оригінали - всередині).

Зйомка в сонячний день (до речі, водяний знак відключається при бажанні, лякатися не треба):

Робота тилової камери Mi Note 3 Робота тилової камери Mi Note 3

Використовуємо телеоб'єктив, зробивши 2-х кратний оптичний зум:

Робота тилової камери Mi Note 3. Дворазовий оптичний зум Робота тилової камери Mi Note 3

Наближення × 6, підключивши вже цифрові можливості:

Робота тилової камери Mi Note 3. Шестиразовий цифровий зум Робота тилової камери Mi Note 3

Змінимо режим на Портрет і подивимося, як працює режим розмиття фону (горезвісний боке). Даний режим призначений перш за все для створення портретів, тому при фотографуванні людей ефект видно краще, плюс працює автофокусування на обличчях:

Робота тилової камери Mi Note 3. Боке при фотографуванні людей Робота тилової камери Mi Note 3

Тепер автоматичний режим зйомки без будь-яких налаштувань, відразу з коробки. Як видно, картинка яскрава і контрастна, деталізація на рівні:

Робота тилової камери Mi Note 3. Авторежим Робота тилової камери Mi Note 3

І, нарешті, «букашество» для тих, хто не мислить свого життя без макро. До речі, зверніть увагу на акуратне, я б сказав ненав'язливе, розмиття заднього фону:

Робота тилової камери Mi Note 3. Макро Робота тилової камери Mi Note 3

Додамо трохи зйомки в приміщенні при вечірньому природному освітленні (час - 19 годин по Москві, світло з вікна):

Робота тілової камери Mi Note 3. Природне світло в сутінках Робота тілової камери Mi Note 3

Ті ж бивні при звичайному штучному освітленні о восьмій вечора по Москві. За рахунок оптичного стабілізатора виходить зовсім непогано:

Робота тилової камери Mi Note 3. Штучне світло в сутінках Робота тилової камери Mi Note 3

Якщо для зйомки в сутінках або вночі Redmi 4 годиться мало, то Mi Note цілком справляється і з цим завданням. Световоспріімчівості для цієї справи камери вистачає, а для настройки деталізації і зменшення шумів доведеться трохи попрацювати з налаштуваннями.

Висновки з побаченого кожен може зробити сам. Як на мене, то фотоможливостей основної камери описуваного смартфона Mi Note 3 вистачить з головою 90 відсоткам користувачів, так як є думка, що дані камери - краще, що було у інженерів Піднебесної на кінець 2017 / початок 2018 року.

Фронтальна камера у Mi 3 навіть краще ніж у Mi6, і вже звичайно ні в яке порівняння з камерою Redmi 4 не йде. У камерофона варто фотосенсор Samsung S5K3P8 з дозволом в 16 Мп (1 мкм) і апертурою f / 2.0. У камери великі пікселі в 2.0 нм, що дозволяє надати вашим селфіснімкам прекрасну деталізацію, а також забезпечити їх глибиною і колірною насиченістю навіть при недостатньому освітленні. Цікаво, що знімки зроблені «Фронталки» проходять постобработку за допомогою спеціально розробленої для цієї камери технології Beautify 4.0, так що ваші особи будуть завжди свіжими, гладкими і красивими - спасибі алгоритмам нейромереж і штучного інтелекту Mi AI. Відключити дану можливість не можна, так що любителям брутальності і похмурим російським ведмедям доведеться фотографуватися на тилову камеру.

Тепер пару слів про відео. Воно кодується в MPEG -4 / AAC (відео / аудіо); частота дискретизації стереозвуку - 48 кілогерц. Відео може бути знято в режимі SD (480p), HD (720p) і FullHD (1080p) з частотою в 30 кадрів в секунду. З додаткових можливостей - запис в файл розташування, зміна режиму фокусування, усунення мерехтіння і завдання інтервалу зйомки. Також доступна функція таймлепс. Крім того, старший смартфон може працювати з дозволом 4K і використовувати при зйомці: швидкий автофокус, оптичну стабілізацію і широкий динамічний діапазон.

телекомунікаційна частина

Обидва розглянутих смартфона від Xiaomi мають схожі характеристики в плані підтримки телекомунікацій. Вони забезпечують впевнену реєстрацію в мережах стільникових операторів (аж до 4G) і стабільно працюють. Якість прийому сигналу в закритих просторах також не викликає нарікань. При необхідності існує можливість задати конкретний діапазон мереж - від 2G до 4G, причому апарати підтримують одночасну роботу обох SIM-карт в мережах 3G.

Бездротовий зв'язок Wi-Fi представлена ​​підтримкою 802.11b / g / n для обох апаратів, плюс режим 802.11ac для старшої моделі, і двома діапазонами роботи в частотах 2,4 і 5 ГГц. Подивимося на реалізацію Wi-Fi модуля. Для цього протестуємо рівень вступника від роутера ZyXEL Keenetic Viva сигналу. Його рівень будемо заміряти додатком WiFi Analyzer, швидкість передачі трафіку - Speedtest.net.

Вступні дані: максимальна пропускна здатність каналу 30 Мбіт, потужність подається сигналу - 75%, частота сигналу - 2,4 ГГц. Зліва - Mi Note 3, справа - Redmi 4 Pro.

Тестування в Speedtest.net Тестування в Speedtest

Тепер перевіримо потужність приймача мережі. Пряма видимість джерела сигналу, відстань 10 метрів:

Пряма видимість джерела сигналу, відстань 10 метрів:

При наявності розділяє міжповерхового бетонного перекриття:

При наявності розділяє міжповерхового бетонного перекриття:

При наявності розділяє міжповерхового бетонного перекриття і гіпсокартонної стіни:

При наявності розділяє міжповерхового бетонного перекриття і гіпсокартонної стіни:

Як видно, реалізація модуля бездротового зв'язку заслуговує усіляких похвал. Причому, якщо вірити експериментів, у старшої моделі реалізацію ще й поліпшили порівняно з моделлю 2016 року.

Крім Wi-Fi, в смартфонах присутній Bluetooth версій 4.2 і 5.0 для старої і більш нової моделі відповідно.

З систем супутникової навігації телефони сприймають GPS, ГЛОНАСС і китайську Beidou. Швидкість виявлення супутників на відкритому повітрі при холодному старті дорівнює кільком секундам (3-5 секунд), в залежності від того, де ви знаходитесь. Потрібно окремо відзначити, що супутники шукаються дуже швидко, і в достатній для подальшої навігації кількості. З навігацією і геопозиционирования ніяких проблем немає, все працює як годинник в обох апаратах:

Тестування геопозиционирования і навігації Тестування геопозиционирования і навігації

Підтримка NFC реалізована тільки в Mi Note. Для використання необхідно встановити безкоштовний додаток Google Pay з Маркета.

MicroUSB і USB-С роз'єми для синхронізації з комп'ютером (і зарядки) відповідають стандарту USB 2.0, OTG-підтримка в обох смартфонах працює коректно без всяких танців з бубном.

Продуктивність вбудованого накопичувача

Для вимірювання швидкості роботи вбудованої пам'яті скористаємося тестом Storage з раніше використаного пакета PCMark:

Тестування в Storage з пакета PCMark Тестування в Storage з пакета PCMark

Як ми бачимо вбудований накопичувач старшої моделі трохи, але краще свого попередника.

А також проженемо пристрої пакетом AndroBench і порівняємо обидва-два тести (зліва - Mi Note 3, справа - Redmi 4):

Тестування в AndroBench Тестування в AndroBench

Показники читання і записи, як довільної, так і послідовною, цілком прийнятні для пристроїв даного класу. При завантаженні додатків жива складова системи «людина-машина» дискомфорту не відчуває ні на те, ні на інше смартфоні.

Стоїте в пробці чи їдете у справах?
Прийшли на презентацію, а всі місця для підзарядки зайняті?
У уважного читача може виникнути питання - а де ж заявлені виробником 3500 мА батареї?
Так скільки ж буде працювати без підзарядки Mi Note 3?
Що це нам дає?

Новости