Xiaomi MI Band 1S огляд функцій фітнес браслета, Mi Fit скачати

  1. Фітнес-браслети Ще пару років тому фітнес браслетів на ринку не було: я сам ходив по магазинах у...
  2. Завантажити MI Fit для андроїд
  3. Xiaomi MI Band пульсомір
  4. Xiaomi MI Band оповіщення
  5. Розумний будильник на браслеті Xiaomi MI Band
  6. Розумний браслет Xiaomi контроль сну
  7. Фітнес-трекер Xiaomi MI Band 1S
  8. Розблокувати смартфон за допомогою браслета
  9. Xiaomi MI band 1S проблеми
  10. Фітнес браслети інших виробників, ціни
  11. Xiaomi Mi Band 1S відеоогляд

Фітнес-браслети

Ще пару років тому фітнес браслетів на ринку не було: я сам ходив по магазинах у пошуку хоч якогось пристрою для вимірювання пульсу під час тренувань. Пропонували тільки якісь професійні спортивні штуки по 10 тис.руб. і дорожче. А зараз з'явилася ціла індустрія і гравці на ринку мобільних гаджетів прагнуть захопити частку і тут теж. Будучи власником смартфона Xiaomi, я ні на хвилину не сумнівався, вибираючи, браслет якої марки купити. Вибір лежав серед кількох моделей, вже представлених на ринку.

Xiaomi MI Band 1a, MI Band 1s і MI Band 2

Важлива відмінність моделі 1S від 1A в наявності у 1S пульсоміра. Це значно розширює функціонал браслета і дозволяє користуватися ним як медичним приладом. Правда, він не виводить показники пульсу в режимі реального часу, але можна провести вимірювання спеціально і дізнатися свій поточний стан ЧСС.
Поліпшення торкнеться наступного покоління гаджета - MI Band 2. У новій версії фітнес-браслета є екран, на який може виводитися різна інформація: час, пульс, пройдену відстань, обсяг спалених калорій. Поки незрозуміло, чи буде відображатися пульс в реальному часі або доведеться тиснути кнопку для вимірювання, але в будь-якому випадку стане набагато зручніше.
Перше покоління браслетів екрану не має зовсім і управління пристроєм здійснюється через смартфон з встановленим ПО MI Fit.

Перше покоління браслетів екрану не має зовсім і управління пристроєм здійснюється через смартфон з встановленим ПО MI Fit

Завантажити MI Fit для андроїд

(Версія 2.2.12 оригінальна з Google Play, оновлення від 21.01.2017, розмір файлу 18Мб)

Смартфон чіпляє браслет по блютус і обмінюється з ним даними в реальному часі. Якщо блютус на час відключити, то при наступній синхронізації дані довантажити, у браслета є своя пам'ять, якої вистачає на 7 днів, і постійно бути прив'язаним до смартфону не потрібно: ви можете виходити на пробіжку або відправлятися на тренування тільки з браслетом і все одно отримаєте повну статистику.
Пройдемося по основним функціям браслета, яких набереться чимало, і їх знаходженні в програмі MI fit

Xiaomi MI Band пульсомір

Ще раз зверну вашу увагу, що пульсомір є тільки у версії MI Band 1S. Реалізовано він у вигляді маленького оптичного датчика на задній боку капсули. Трохи нагадує вічко камери, але камерою не є.


Трохи нагадує вічко камери, але камерою не є

На екрані "статус" відображається інформація про останній вимірі пульсу. Якщо натиснути на неї, то відкриється вкладка "пульс" і історія ваших вимірювань. Відразу варто обмовитися, що вимір не завжди точне і браслет може помилитися, видавши понад 200 ударів в хвилину, коли ви насправді спокійно сидите на дивані. Варто відразу ж повторити вимір (найчастіше другий результат буде більш точним) або пошукати менш гучне місце. На сенсор можуть впливати зовнішня вібрація, гучний звук, тряска. Тому в транспорті або просто в русі вимір може бути неточним.

Xiaomi MI Band оповіщення

Так як для прийому сповіщень на браслет потрібен тільки Bluetooth і вібрація, то ця функція з'явилася з першої версії пристрою.
Сама потрібна можливість - оповіщення про вхідний дзвінок. Тепер смартфон може бути в сумці, в далекому кишені, на беззвучному, в іншій кімнаті або все це відразу, і ви все одно не пропустите дзвінок, тому як вібрацію браслета на руці складно не помітити. Відстрочка сигналу за замовчуванням 3 секунди, це мінімальний тайм-аут, але його цілком вистачає для реагування на дзвінок.
Інші оповіщення можна налаштувати за бажанням: смс-ки йдуть окремим пунктом, додатки - окремим. На жаль, список додатків обмежений п'ятьма (ц��каво, чому?) І доведеться ретельно вибирати: які месенджери, соцмережі та календарі ставити в список. У мене це вконтакт, скайп і пара фінансових віджетів: мені важливо швидко дізнаватися про надходження коштів. Один слот залишився вакантна, хто знає що ще може знадобитися. Обмежень щодо вибору додатків немає: тут може бути не тільки програма, але і будь-яка гра, яка час від часу шле вам оповіщення про ваші досягнення, будь новинний сервіс, і взагалі будь-який додаток зі списку встановлених.
Інший тип сповіщень - трансляція на браслет сигналу будильника.

Розумний будильник на браслеті Xiaomi MI Band

Хтось скаржився, що на браслет від Xiaomi можна одночасно поставити тільки три будильника. Насправді він відмінно передає сигнали системного будильника, а значить цього обмеження немає: досить зайти на вкладку повідомлення і натиснути там кнопку "ще". У списку, потрібно активувати пункт "будильник пристрою". Відмінність від будильника MI fit в тому, що його сигнал повністю беззвучний і полягає лише в вібрації на вашій руці, тоді як системний будильник буде голосно кричати, а то й відкрутити гучність в системних настройках звуку (фото).
Розумним будильник називають неспроста: вранці він включається тільки в періоди швидкого (неглибокого) сну, коли пробудження проходить легко. Якщо глибокий сон припав на час будильника, то він трохи почекає і спрацює з затримкою хвилин в 5-10. З урахуванням того, що фази глибокого сну зазвичай тривають не більше півгодини (принаймні у мене так), а іноді і хвилин за 15-20, цієї відстрочки буває досить.

Розумний браслет Xiaomi контроль сну

Крім функції розумного будильника Xiaomi MI band 1S ще показує повну статистику по вашому сну: скільки загальна тривалість, скільки з цього повільний сон, а скільки - швидкий, як довго ви прокидалися, у скільки лягли і о котрій годині піднялися. Плюс складає ці дані в стопки і показує статистику по тижнями та місяцями.


Плюс складає ці дані в стопки і показує статистику по тижнями та місяцями

Якщо ви ставите якусь задачу по нормалізації свого сну, то ця статистика може сильно допомогти: ви будете бачити коли і чому ви не виспалися, зможете регулювати час відходу до сну і прокидання, частіше потрапляти в стадії глибокого сну, даючи організму можливість краще відпочити .

Фітнес-трекер Xiaomi MI Band 1S

Ну, і основне завдання фітнес браслета, все-таки контроль навантаження. Якщо ви займаєтеся спортом і практикуєте кардіотреніровки, то вам життєво необхідний зручний доступ до статистики навантажень. Перше покоління браслета Xiaomi MI Band поки здатне розрізняти тільки кроки (біг, лижі, ролики), але в свіжої ревізії пристрою обіцяли роботу з новими видами навантаження, наприклад, вправами на прес.
Додаток MI fit відображає кількість пройдених кроків, тривалість навантаження, пройдену відстань і кількість спалених калорій. Смугастий графік за день показує розподіл навантаження по часу, а статистика збирає ці дані в пачки за днями, тижнями та місяцями. Сумарно пройдену відстань за місяць, середня активність в день і інші корисні дані у вас як на долоні.

Сумарно пройдену відстань за місяць, середня активність в день і інші корисні дані у вас як на долоні

Розблокувати смартфон за допомогою браслета

Остання функція, якою я користуюся в браслеті, - розблокування по Bluetooth. Ви ставите код, яким може бути цифровий пароль або графічний ключ, і після цього вибираєте браслет як засіб розблокування. Додаток попросить ввести код або накреслити ключ, а після цього - натиснути на браслет. Натискання повинно бути короткочасним і досить швидким. Сила натискання не важлива. Функція дуже зручна - тепер я просто піднімаю шторку екрану блокування, а графічний ключ вводиться самостійно. Іноді, правда, смартфон втрачає блютус з'єднання, і доводиться розблокувати вручну, але це не більше 10% випадків.

Xiaomi MI band 1S проблеми

Єдина проблема, з якою я поки зіткнувся - це тимчасове пропажа блютус зв'язки зі смартфоном. Причому оповіщення приходять завжди, а от чи варто мені побажати повивчати статистику - доводиться чекати конекту, а іноді навіть перезапускати Bluetooth на смартфоні. Чи не в 100% випадків відбувається і розблокування пристрою, але, як я і сказав вище, це терпимо. В іншому штука відмінна, багатофункціональна і дуже корисна.

Фітнес браслети інших виробників, ціни

Jawbone UP - 3490р.
Jawbone UP2 - 5200р.
Jawbone UP3 - 8550р.
Garmin Vivofit 2 (з екраном) - 3900р.
Garmin Vivofit 2 HRM (з екраном і пульсомірів) - 7750р.
Garmin Vivosmart (з екраном) - 9100р.
Garmin Vivosmart HRM (з екраном і пульсомірів) - 13990р.
Huawei TalkBand 2 - 8390р.
Sony SmartBand 2 - 7990р.
FitBit Flex - 4150р.
Microsoft Band - 11990р.
Microsoft Band 2 - 14600р.
Runtastic Orbit - 2390р.

Тепер, напевно, зрозуміло, чому мій вибір припав саме на Xiaomi: розумний браслет з пульсомірів за ціною нижче 1500руб. - це велика рідкість. Найдешевший після Xiaomi - якийсь Mio Link - варто 5800р.

Xiaomi Mi Band 1S відеоогляд


Схожі матеріали:

Нові матеріали з цієї тематики:

?каво, чому?

Новости