Xiaomi Mi Band 2 vs. підробка: чи варто переплачувати

  1. Упаковка і комплектація
  2. Дизайн
  3. екран
  4. можливості
  5. Що в підсумку

Xiaomi Mi Band по праву вважається народним фітнес-трекером. Він симпатично виглядає, багато вміє і стоїть адекватну суму. У другому поколінні гаджета компанія постаралася зберегти шарм оригіналу, при цьому додала екранчик і виправила деякі недоліки.

Вийшло класно! Знову ажіотаж, а де високий інтерес, там і бажання нажитися. В результаті у мене в руках дві коробочки: з оригінальним Xiaomi Mi Band 2 і його підробкою за 600 рублів. Так, китайці копіюють китайців, буває і таке.

Давайте розбиратися, чи є різниця і чи варто переплачувати майже в чотири рази за оригінал.

Упаковка і комплектація

Упаковка і комплектація

Перше, що кидається в очі, - різні коробки. Оригінальний Mi Band 2 лежить в красивій білій коробочці. Зверху - якісний принт, все в кращих традиціях Apple. Даруйте за порівняння, але воно тут очевидно.

З підробкою церемонитися особливо не стали: поклали в схожу коробку з жовтуватого картону. Ні логотипів, ні розпізнавальних знаків - мабуть, хотіли інтригу зберегти. Або просто економили. До речі, в схожих боксах продавалося перше покоління Mi Band.

Комплект у оригіналу і фейк однаковий: в кожній коробці знайдете сам трекер, силіконовий браслет і зарядку.

Дизайн

Дизайн

При побіжному погляді оригінальний Mi Band 2 від підробки не відрізнити. Але диявол криється в деталях. Пластик в фейк дешевий, скло трохи товщі, сенсорна кнопка більше, пульсометр і коннектор для зарядки різні.

Але це помічаєш тільки при порівнянні в лоб, інакше досить складно зрозуміти, хто є хто.

До речі, якщо вже говорити про дизайн, то перший Mi Band мені здається цікавіше. Так, не було зручного екранчика, але гаджет підкорював своїм мінімалістичним зовнішнім виглядом. Mi Band 2 цієї статті не відрізнити від більшості ноунейм, якими завалений AliExpress. Він все ще класний, добротно зроблений, але вже так не чіпляє. Ну да ладно, все це смаківщина, повернемося до порівняння.

Ремінці у оригіналу і підробки схожі, але рівно до тих пір, поки не візьмеш в руки. Обидва силіконові, однак оригінал набагато м'якше: можна носити цілий день без дискомфорту.

Обидва силіконові, однак оригінал набагато м'якше: можна носити цілий день без дискомфорту

Пристрій надійно кріпиться, так що не втратите навіть під час тренування. Перше покоління грішило цим: трекер можна було запросто втратити, особливо з часом, коли ремінець втрачав еластичність.

Підробка виконана з якоїсь дубової гуми, вона натирає руку і неприємна на дотик. Хоча трекер сидить в ньому теж як влитий.

Застібка у Mi Band 2 набагато краще першої версії. Вона більше не випирає, тому не буде сама дряпатися об стіл і дряпати ноутбук.

екран

екран

Фішкою Mi Band 2 став екран, на якому відображається час, кроки, пройдену відстань, пульс і спалені калорії. Він крихітний, чорно-білий, загоряється, якщо торкнутися сенсорної кнопки або підняти зап'ясті.

Так він був потрібен? Час показує, можна швидко подивитися корисну інформацію. Але не впевнений, що витримає пару падінь на асфальт. Є питання до того, як працює сенсорна кнопка на морозі або під час тренувань. Чесно скажу, часу протестувати не було, тому, власники Mi Band 2 , Відпишіться, будь ласка, в коментарях.

Такий же екранчик варто і в підробці. Розмір, принцип роботи та інтерфейс схожі. Але він набагато яскравіше оригіналу, хоч і менш якісний - цифри і іконки в «драбинках».

До речі, ось що ще не сподобалося. Раніше Mi Band можна було надіти будь-якою стороною, зараз же - тільки так, щоб сенсорна кнопка була під екраном. Картинка не перевертається, тому цифри будуть догори ногами.

можливості

можливості

Mi Band 2 вміє все те ж, що і більшість фітнес-трекерів на ринку. Він вважає кроки, калорії, вимірює пульс, будить вранці і дзижчить при повідомленнях з телефону. Вібрація досить помітна - проспати вранці складно.

І ось в чому штука - підробка за 600 рублів вміє все те ж саме. Гаджет і розбудить, і пульс виміряє. Правда, різниця у вимірах виявилася пристойною, так що я б не став особливо довіряти фейк.

Щоб зручно відстежувати свою активність і синхронізуватися зі смартфоном, потрібно поставити додаток. Доступно для Android і iOS, останнє, до речі, вже адаптовано під iPhone X. Первісна настройка проходить швидко і просто.

Додаток будує графіки сну, показує вашу активність протягом дня. Інтерфейс простенький, але зі смаком.

З підробкою офіційний додаток Mi Band працювати відмовилося. Точніше - воно його просто не бачило. Покопавшись в інструкції, дізнався, що ставити треба програмку під назвою DayDay Band. На мій подив, вона виявилася цілком придатною. Зрозумілий інтерфейс, локалізація навіть краще, ніж у Xiaomi. Чи не адаптована для iPhone X хіба що.

По можливостях обидва трекера виявилися вкрай схожими. Я навіть готовий був поставити знак рівності між ними, але у підробки є один мінус, який все перекреслює. У гаджета огидна автономність: насилу виживає пару днів, потім просто вимикається. Без попередження. Яка вже тут активність, якщо трекер мре постійно.

В цьому плані оригінальний Mi Band 2 з його царськими 20 днями роботи - поза конкуренцією.

Що в підсумку

Підробки в топку. Серйозно, Mi Band 2 не той гаджет, на якому варто економити. Це класний фітнес-трекер, компактний, практичний, при цьому більш ніж доступний.

А підробка є підробка. Вона може виглядати дуже схоже, але при найближчому розгляді вилізе купа косяків, так що гроші будуть викинуті на вітер. Пам'ятайте, що скупий платить двічі.

Так він був потрібен?

Новости