Yamaha R-S202 огляд

  1. Особливості
  2. вступ
  3. Характеристики
  4. Налагодження та використання
  5. Giovanni Gabrieli "The Glory of Gabrieli"
  6. висновки
  7. за:

Музична спадщина компанії Yamaha нараховує 125 років Музична спадщина компанії Yamaha нараховує 125 років! Стерео-ресивер R-S202 був створений, враховуючи цей багаторічний досвід виробництва.

Відмінною "нової" фичей цього стерео-ресивера є технологія Bluetooth. За допомогою Bluetooth можна здійснювати стрімінг (передачу) музики або іншого звукового контенту. Поєднання фірмового звучання і привабливої ​​ціни, роблять його вигідною покупкою для початківців аудиофилов.

Особливості

Yamaha R-S202 стерео-ресивер

  • Покращена топологія друкованих плат
  • Bluetooth® для прослуховування музики з ваших улюблених сервісів
  • Можливість зберегти до 40 FM / AM станцій
  • Алюмінієва передня панель з лаконічним дизайном
  • Селектор двох пар акустичних систем
  • Легкий у використанні пульт дистанційного керування
  • Підсилювач для навушників

вступ

Я знаю, що у нас є тенденція фокусуватися на оглядах High End, багатоканальних ресиверів з Dolby Atmos і потужними системами бас-менеджменту. Але давайте не забувати про головне - задоволення від музики! Yamaha випускає ресивери протягом декількох десятиліть. В ті часи, коли я вчився в університеті, я міг з легкістю виділити ресивери Yamaha в будь-якому аудіо-відео салоні, завдяки кольору їх дисплеїв. Вони світилися помаранчевим. В ті часи стерео апаратура була в фаворі. Особливо - касетник.

Характеристики

  • Вихідна потужність 100 Вт на канал (на навантаженні 8 Ом, в смузі частот від 40 до 20000 Гц, при спотвореннях 0.2%)
  • Пам'ять на 40 станцій AM / FM
  • Передача звуку по Bluetooth (2.4 ГГц)
  • Підтримка двох пар акустичних систем

Дизайн

Минуло досить багато часу з тих пір, коли я робив огляд стерео-ресивера. Там немає ЦАПа, немає бас-менеджменту, немає відео-меню для настройки акустики, немає установки відстані і положення акустики, немає відео-обробки, немає аудіо-обробки. Тільки два канали. Тільки стерео. Передня панель проста і лаконічна.

Великі кнопки керують перемиканням темброблока і входів. Маленькі кнопки перемикають канали радіостанцій, налаштовують їх, і вибирають акустику, яка працює в даний момент. Передня панель, чорного кольору, виконана з алюмінію. На задній панелі розташовані аналогові входи для CD програвача і ще дві пари універсальних. Є набір входів-виходів, призначені, наприклад, для касетного магнітофона, Бабин магнітофона або іншого рекордера. Дві пари пружинних клем для акустики дозволяють використовувати ресивер разом з акустикою в конфігурації А чи В, А + В.

До цих клем можна підключити "голий" кабель перетином до 2 кв.мм. У цьому ціновому діапазоні, даних факт не буде несподіванкою.

Флуоресцентний дисплей добре читається з відстані. Він білого кольору, а не помаранчевого, як в 80-х. Якщо ви хочете використовувати навушники, то доведеться вимкнути акустику за допомогою відповідних кнопок.

Пульт дистанційного керування зроблений з пластика. Він досить простий, на ньому присутня величезна кількість дрібних кнопок, і немає підсвічування. Пульт, також, може керувати CD програвачами Yamaha. Врахуйте, що може бути відсутня програма для управління. Тому в доведеться полюбити цей пульт, або шукати універсальну альтернативу. Наприклад - Logitech Harmony.

Цікава фіча ресивера - це Bluetooth. Можливість стрімінга (передачі) музики з телефону переносить цей апарат на новий уроаень. Я знаю, що багато хто з вас вже користуються подібним функціоналом у себе вдома, але для деяких ця функція дозволить спростити домашню аудіо систему, не втрачаючи, при цьому, в якості звуку.

Налагодження та використання

Минуло досить багато часу з тих пір, коли я, в останній раз, налаштовував стерео систему. І я майже встиг забути те просте задоволення, коли слухаєш музику від прослуховування музики в двоканальному форматі. Раджу все вам випробувати ту музичну Нірвану, яку може подарувати ресивер, на подобу R-S202, і пара недорогих (я не кажу слово "дешевих" акустичних систем. Наприклад, парочка ELAC B5 буде хорошим варіантом для цього стерео ресивера. Серед можливих партнерів - ZuAudio Cube або Omen, якщо це дозволяє ваш бюджет. Ми живемо в часи, коли за 500 доларів можна отримати прекрасну музичну систему початкового рівня. систему, яка відмінно підійде для початківця аудиофила.

Налаштування ресивер R-S202 зайняла всього декілька хвилин. Вона полягала в підключенні акустики. Підключення iPhone 6, який я використовував, через Bluetooth, не склало труднощів. Я заощадив досить багато часу, тому, що мені не довелося ставити відстань до кожної з акустики, рівні сигналу для кожного каналу, або запускати автонастройку, як це зазвичай відбувається під час налаштування сучасного AV ресивера. Я виставив акустику і занурився в свою улюблену крісло, підготувавшись для занурення в музику.

Перше враження - ресивер абсолютно всеїдний. Мене приємно здивувала грунтовність басового діапазону. Середньочастотний діапазон був насиченим, але без зайвих акцентів або перебільшеною детальності. В кінці тестування я підключив свої Revel F12. І навіть в такій системі Yamaha не здався. Звучання було на висоті. Revel F12 оснащені двома восьмидюймовий басовік. Однак ресивер зміг розгойдати їх до цілком серйозного рівня гучності.

The Doors "Riders on the Storm"

Ось кілька прикладів музики, на яких я тестував R-S202. The Doors: Riders on the Storm, що стрибає басова лінія, широка звукова сцена, грім звучить з нізвідки, краплі дощу, і голос Моррісона. Я слухав цю композицію на протязі багатьох років і вважав її розслаблюючій і інтимної. Вона відмінно підходить для тестування навушників, проте навіть на стерео системі, здатна перенести вас в минуле.

R-S202 не дивує надшироким частотним діапазоном, але відтворює детальний натуралістичний звуковий пейзаж. Я міг розрізнити навіть тихий шепіт Джима. Бас був повноцінним, контрольованим і не роздутим.

Бас був повноцінним, контрольованим і не роздутим

Giovanni Gabrieli "The Glory of Gabrieli"

Giovanni Gabrieli (1557-1612) написав світську музику для Собору Сан-Марко у Венеції. Дві частини хору розташовані один навпроти одного на відстані дванадцять метрів. Акустика в цьому приміщенні феноменальна. Правильно розташовані інструменти можуть бути чітко чутні в будь-якій точці. Один струнний інструмент може бути встановлений навпроти великої групи духових, і, при цьому звучання буде абсолютно збалансованим.

У Ecclessis звучать два хору хлопчиків (зліва і справа), один чоловічий хор і повна група мідних духових посередині. R-S202 впевнено відтворив звукову сцену, з приголомшливою глибиною і шириною, передаючи даний акустичний простір, майстерно записане звукоінженерами CBS. Yamaha відмінно передала реверберацію приміщення і семи секундне загасання звуку.

Прослуховування Pandora, через iPhone, було теж приємним. Інтерфейс в телефоні був простий і зрозумілий. Я провів кілька годин, слухаючи музику різних жанрів. Якість прийому FM можна назвати, в кращому випадку, посереднім. Я живу в п'ятдесяти кілометрах від Бостона і не міг зловити всіх станцій, в той час, коли Emotiva UMC-200 це робила без проблем. Бути може більш досконала антена вирішить питання.

висновки

Легкість у використанні і наявність Bluetooth роблять Yamaha R-S202 відмінним вибором для побудови бюджетної Hi-Fi системи.

за:

  • Хороша якість звуку
  • Легка установка і підключення
  • Bluetooth
  • Щільний і швидкий бас

Чого б хотілося:

  • Підсвічування пульта ДУ
  • Apt-X Bluetooth
  • Кращої якості FM прийому

Отже, після кількох тижнів використання R-S202 в моїй системі, я зміг знову зануриться в світ стерео. Я майже забув, наскільки приємним може бути прослуховування музики в двоканальному режимі. Ніяких DSP процесорів або складних систем бас-менеджменту. Не потрібні ніякі додатки для управління. Просто підключіть CD або вініловий програвач, і насолоджуйтеся музикою. Передача по Bluetooth проста і зручна для сучасного повсякденного прослуховування. Yamaha перетворила простий стерео-ресивер в більш універсальний і затребуваний. Я рекомендую цей ресивер, якщо ви тільки починаєте свій шлях у аудіо. Він легкий в управлінні, і легко звучить.

Автор Jim Milton
Переклад Костянтин Рахманов

Новости