З чим носити спідницю-олівець: модні ідеї

Складно знайти модель спідниці, яка так само добре стрункі б фігуру, як спідниця-олівець. Але фасон цей досить вимогливий: необхідно ретельно продумувати образ і мати уявлення, з чим носити спідницю-олівець, щоб виглядати елегантно і стильно. Чимале значення має і вибір самої спідниці.

Як вибрати спідницю-олівець

Класична спідниця-олівець, придумана Крістіаном Діором ще в першій половині XX століття, має дуже вузький силует і довжину до середини коліна або трохи нижче. Такі спідниці максимально прості, на них немає ніяких прикрас. Ззаду на спідницях роблять шліцу, щоб було зручно ходити, а талія спідниці-олівця часто трохи завищена.

Сучасні дизайнери сміливо експериментують з класикою, ускладнюючи крій і використовуючи різні декоративні елементи. Безперечно, такі спідниці теж мають право на існування, однак і класична спідниця залишається незмінно актуальною. Секрет її популярності криється в тому, що ця сувора модель виглядає виключно жіночно і сексуально.

При виборі спідниці цього фасону необхідно врахувати особливості своєї фігури. Чим стрункішою фігура, тим тонше може бути тканина. Щільні нееластичні тканини візуально підтягують повні стегна або живіт, тому ідеально підходять дівчатам, котрі вважають свою фігуру недосконалою. Темна вузька, але не обтягує спідниця буде візуально стрункішою.

Якщо ноги закороткі, краще вибрати трохи вкорочений спідницю-олівець трохи вище коліна. Бажано, щоб талія була трохи завищена. Класична довжина під коліно вкоротить навіть довгі ноги, тому такі спідниці рекомендується комбінувати з взуттям на високих підборах.

Колір спідниці залежить не тільки від особливостей фігури (повним краще уникати дуже світлих відтінків, великих принтів, блиску), а й від того, куди планується носити спідницю. Для офісу краще вибирати максимально традиційні варіанти - строгі однотонні спідниці чорного, сірого, коричневого відтінків, в тонку смужку або з дрібним ледь помітним принтом. Кращий матеріал для офісних спідниць - тонка шерсть. Для відпочинку підійдуть більш яскраві моделі, в тому числі і з ошатних або, навпаки, демократичних тканин.

Офісний варіант

Темна спідниця-олівець, заправлена ​​в неї світла блузка, короткий жакет і класичні туфлі-човники - ось і готовий образ бізнес-леді, суворої, ділової та в той же час звабливою. Як не дивно, навіть суворий дрес-код дозволяє експериментувати з образом, щоб він не здавався нудним.

У холодну погоду можна надіти замість блузки до спідниці-олівця тонкий кашеміровий джемпер. У спеку під піджак не забороняється надіти шовковий топ з непрозорої тканини і з невеликим вирізом. Та й блузки можуть бути самого різного фасону: нагадують чоловічі сорочки, прикрашені рюшами або мереживами , Приталені, об'ємні. А можна поекспериментувати з жакетами, які зовсім необов'язково повинні збігатися з спідницею за кольором.

Сувора сумка без зайвого декору і стримані прикраси прекрасно доповнять образ ділової жінки. Талію, особливо якщо вона трохи завищена, варто підкреслити темним або контрастним поясом. Цікавим рішенням буде використання блискучого вузького паска з лакової шкіри в тон спідниці - він ненав'язливо позначить талію.

Для відпочинку

Хоча спідниці-олівці кілька сковують рухи, вони добре підходять і для відпочинку. Для створення невимушеної образу в стилі «кежуал» хороша спідниця-олівець з джинсової тканини. Можна вибрати також трикотажну спідницю, спідницю зі шкіри, спідницю з тканини з яскравим принтом.

Трикотажні футболки і топи, легкі бавовняні блузи, кардигани і джемпери в поєднанні зі спідницею-олівець дозволять створити приємний, не дуже складний, але привабливий образ. Взуття краще для відпочинку підібрати максимально зручну - босоніжки або туфлі на платформі, високі чоботи на товстій підошві. А ось балетки - досить ризикований варіант. Хоча вони і дуже зручні, в поєднанні зі спідницею довжиною до колін балетки йдуть тільки дуже струнким дівчатам з витонченими щиколотками.

Вузьку спідницю добре поєднувати з досить об'ємним верхом - будь то пухнастий пуловер, пишним блузка зі складками, вільні топи. По можливості краще заправляти блузки і топи в спідницю. Носіння блузок, а тим більше подовжених тунік навипуск з спідницею-олівцем може дещо порушити пропорції фігури, наприклад, візуально вкоротити ноги. А ось пояса, що контрастують з кольором спідниці, прекрасно підкреслять талію і зроблять ноги візуально довшими. Якщо талія не надто явно виражена, то краще заправити в спідницю топ, підкреслити талію, а зверху надіти, чи не застібаючи, сорочку, кардиган, жакет або шкіряну куртку -косуху.

Для вечірнього виходу

Спідниця-олівець настільки універсальна, що вона прекрасно підійде не тільки для офісних буднів, а й для свят. Наприклад, в такій спідниці цілком можна відправитися на коктейльну вечірку або на корпоратив після роботи. Досить лише змінити верх наряду, і звична ділова спідниця покаже себе з нової сторони, взявши участь в створенні образу жінки-вамп.

Для вечірнього виходу спідницю-олівець потрібно поєднувати з туфлями на високому і тонкому каблуці, відкритим шовковим топом або декольтірованной блузкою, ошатними аксесуарами. Залишилося змінити повсякденні скромні прикраси на більш яскраві та ефектні вечірні, і образ фатальної спокусниці готовий.

Дівчата з хорошою фігурою можуть спробувати поєднувати спідницю-олівець з корсетом. Таке поєднання неймовірно сексуально, воно, напевно, приверне увагу всіх оточуючих. Недостатньо впевнені в собі дівчата можуть надіти поверх корсета жакет або блузку з щільної тканини.

Для вечірки можна підібрати спідницю-олівець з яскравої тканини з ефектним принтом або барвистими прикрасами. Таку спідницю найкраще поєднувати з максимально стриманим верхом - наприклад, простим темним топом або блузкою з V-подібним вирізом.

Дмитро Анохін


Статті по темі

Новости