З чого почати ремонт у ванній. Поетапна інструкція з відео

  1. Поетапна інструкція для ремонту у ванній
  2. Дивіться відео: Ремонт у ванній своїми руками, з чого почати

Ванна кімната - це приміщення з особливими умовами: підвищеною вологістю, температурними перепадами. Тому затіваючи ремонт у ванній, слід чітко розпланувати весь робочий процес, продумати послідовність виконуваних кроків. У цій статті ви дізнаєтеся, з чого почати ремонт у ванній і які види робіт потрібно провести своїми руками.

Поетапна інструкція для ремонту у ванній

Етап 1: складання плану і вибір дизайнерського рішення.

Ремонт у ванній буває двох видів:

  • незапланованим, стихійним, які виникли з волі непередбачених обставин. Наприклад, при прориві труби, затоплення сусідами.
  • запланованим, який буває косметичним або капітальним. Він вимагає планування, серйозних грошових вкладень і часу.

Починати ремонт у ванній кімнаті стоїть з визначення дизайну, інтер'єру. Продумайте до дрібниць, яким буде це приміщення, виберіть колір. Традиційними вважаються пастельні тони, а також поєднання синього з блакитним або персикового з бежевим.

Наступний момент - це вибір облицювального матеріалу. Як правило, обробку в ванній виконують кахельною плиткою, керамогранітом, мозаїкою, пластиковими панелями. Перевірте сантехніку, чи не потребує вона в заміні. При необхідності виберіть відповідний варіант. Переходимо до вимірювальних робіт: проміряти всі сторони, обчислюємо площу приміщення. Виходячи з цих даних, розмічаємо розташування сантехніки.

Етап 2: підбір сантехнічних приладів і матеріалу для обробки.

Важливо усвідомити для себе, що покупці сантехніки передує етап планування, а не навпаки. Це означає, що спочатку розробляємо дизайн проект, складаємо план, а вже потім йдемо в магазин. Ще один момент - слід уточнити розміри сподобалася сантехніки і звіритися з планом, чи підійде вона.

Що стосується матеріалів для обробки, то краще купувати їх відразу на весь ремонтний цикл, щоб потім не відволікатися, якщо раптом чогось не вистачило. Не забудьте і про підготовку потрібних інструментів.

Етап 3: демонтаж сантехніки і облицювання.

Після того як всі попередні роботи виконані, переходимо до початку робочого процесу:

  • виносимо з приміщення раковину і ванну, навіть якщо вони не будуть замінюватися на нові. Так, можна зберегти їх в цілості й чистоті.
  • знімаємо старий кахель, зачищаючи після нього все поверхні: стеля, стіни, підлогу.
  • видаляємо зі стін стару фарбу, якщо вони були раніше пофарбовані, так як клейовий розчин або новий шар фарби буде погано лягати на поверхню.

Етап 4: заміна комунікацій: труб, електропроводки.

Дуже часто в старому будинку слід уважно оглянути і замінити не тільки труби, які знаходяться в самій ванній кімнаті, але і головний стояк, а іноді і міжповерхові труби. Чому варто це робити? Старі труби в будь-який момент можуть дати текти, і тоді новий ремонт буде зіпсований, буде потрібно додаткове вкладення коштів для усунення дефектів.

Старі труби в будь-який момент можуть дати текти, і тоді новий ремонт буде зіпсований, буде потрібно додаткове вкладення коштів для усунення дефектів


Adsense


Наступний крок - це заміна проводів, вимикачів, установка нових розеток в зручно розташованих місцях. Важливий момент даного етапу - монтаж системи вентиляції, краще зробити її примусовою. Будівельний ринок пропонує різні види вентиляторів для вентиляції примусового типу.

Дивіться відео: Ремонт у ванній своїми руками, з чого почати

Етап 5: вирівнювання поверхонь.

На даному етапі зосереджуємо увагу на стані поверхонь. Нерівні стіни потрібно буде вирівняти, використовуючи спеціальні штукатурні суміші. Попередньо потрібно буде зашпаклювати всі дефекти у вигляді тріщин, вибоїн. У досить складних ситуаціях потрібно нанесення декількох вирівнюють шарів штукатурки.

У досить складних ситуаціях потрібно нанесення декількох вирівнюють шарів штукатурки

Етап 6: фінішна обробка поверхонь.

Після того як всі поверхні вирівняні і висушені, можна приступити до оздоблювальних робіт: фарбування, укладання плитки, нанесення покриття.

Відмінний варіант для оформлення стелі - покриття емульсійної фарбою. На такій поверхні не буде накопичуватися волога, до того ж легко можна вибрати потрібний колір. Практичне рішення - використання пластикових панелей або натяжної стельового покриття.

Етап 7: монтаж сантехніки.

Сантехніку встановлюємо на свої місця, завершивши всі оздоблювальні роботи. В цьому випадку весь простір буде доступно для проведення облицювання, і що важливо - сантехніка не буде пошкоджена, забруднена.

Етап 8: останні штрихи.

Розміщуємо меблі, аксесуари: дзеркало, гачки, світильники. Якщо є необхідність, то виконуємо заміну дверей. Раніше цього робити не варто, так як можна подряпати, пошкодити поверхню полотна в момент занесення сантехніки або під час її установки.

Раніше цього робити не варто, так як можна подряпати, пошкодити поверхню полотна в момент занесення сантехніки або під час її установки

Така ось послідовність проведення ремонтних робіт у ванній кімнаті, що відповідає принципам практичності, раціоналізації. Причому весь цей робочий процес під силу виконати самому, а результатом буде блискуча, бездоганна у своїй чистоті, яка приваблює своїм дизайном ванна кімната.

Також почитайте: швидкий і недорогий ремонт в будинку своїми руками

Тепер ви знаєте з чого почати ремонт у ванній і як виконати всі етапи робіт. Ви можете скористатися послугами фахівців, але набагато дешевше зробити все своїми руками. Красива ванна - мрія кожної людини, адже саме з цього приміщення починається ваш ранок. Дивіться відео і читайте покрокові інструкції, щоб дізнатися, як проводити ремонтні роботи самостійно.

Adsense


Чому варто це робити?

Новости