З'ясуємо яка електробритва краще

  1. Що таке роторна електробритва
  2. Особливості сітчастої електробритви
  3. Яка бритва краще

Асортимент пропонованих споживачеві електробритв можна розділити на два основних види: роторні і сіткові пристрою. Кожне має свої особливості, переваги і недоліки. Розберемося, яка електрична бритва все ж краще - роторна або сіткова, і чим вони можуть відрізнятися один від одного. Асортимент пропонованих споживачеві електробритв можна розділити на два основних види: роторні і сіткові пристрою

Що краще - роторна або сіткова електробритва?

Що таке роторна електробритва

Роторна бритва - це прилад з робочим механізмом у вигляді диска, під яким розташовано пластинчатое лезо. У більшості старих моделей ріжучі блоки закріплювалися на нерухомих голівках. Сьогодні ж у всіх подібних пристроїв хід робочого інструмента плаваючий, завдяки чому волоски збриваються якісніше, а бритва при русі акуратно повторює контури особи.

Сьогодні ж у всіх подібних пристроїв хід робочого інструмента плаваючий, завдяки чому волоски збриваються якісніше, а бритва при русі акуратно повторює контури особи

Ножі роторної електробритви

Під час роботи роторного пристрою верхній блок, стикаючись зі шкірою, починає піднімати волоски, в той час як друге лезо зрізає їх. Щоб волоски діставали до нижнього леза, в верхньому блоці зроблені спеціальні отвори, які пропускають щетину, при цьому не даючи шкірі стикатися з гострим лезом. Порізи, таким чином, виключені. Сучасні моделі роторних пристроїв мають кілька бриючих головок - від двох до п'яти. Чим більше число головок - тим ефективніше прилад, тим більше волосків зрізається з шкіри за один прохід.

Дізнайтеся. на що звертати увагу при виборі електробритви .

на що звертати увагу при виборі електробритви

Бриюча головка гратчастої бритви з п'ятьма ножами, один з яких триммерного

сучасні роторні електробритви забезпечує ідеально гладку шкіру. Істотний недолік старих моделей - виникнення роздратування на шкірі, особливо якщо шкіра чутлива. Але появу пошкоджень можна істотно скоротити, використовуючи спеціальну піну або гель і вибравши режим вологого гоління , Який є в більшості сучасних моделей.

Вологий режим гоління дозволяє запобігти появі роздратування на шкірі

Особливості сітчастої електробритви

Сітка і ножі

В сіткових електробритвах встановлено кривошипно-шатунний механізм, що складається з двох ножів, які розташовані максимально близько один до одного. Шкіру від ножів захищає спеціальна сіточка з безліччю отворів. Волоски потрапляють в отвори і зрізаються ножами, які знаходяться під сіточкою.

Про самостійної заточування ножів електробритви читайте в нашій статті.

У більшості пристроїв отвори в сіточці розташовані під різними кутами - щоб зістригалися волоски, що ростуть в різних напрямках.

Бритвенная головка в сітчастої бритві - теж плаваюча, що повторює контури особи.

В якості основного матеріалу для сіточки використовується нержавіюча сталь або платина. Перший варіант є більш бюджетним, але і менш безпечним для шкіри. Платина, на відміну від нержавійки, має гігієнічні властивості, що перешкоджають розмноженню бактерій. Крім того, це більш міцний і зносостійкий матеріал, термін служби такої головки більш тривалий, а товщина - менше, що забезпечує більш якісне гоління.

Раніше в усі сіткові бритви встановлювали сіточку тільки з нержавіючої сталі, вона була товщі, відповідно, і відстань від поверхні шкіри до ножів було більше. Гоління таким пристроєм хоч і було менше «чистим», але в більшій мірі підходило для володарів чутливої ​​шкіри, схильної до появи подразнень. Зараз наявність сітки з невеликою товщиною металу компенсується можливістю вибору більш підходящого режиму гоління - вологого або сухого. У цьому випадку перед процедурою на шкіру наноситься гель або піна, які створюють захисну плівку.

Корисно знати: функції компактної дорожньої електробритви .

Використання піни або гелю для гоління допоможе уникнути роздратування шкіри

Число ножів в сучасних сіткових бритвах - від одного до чотирьох. При цьому робочий інструмент може доповнюватися триммерного ножем, розташованим з краю від основних ножів або між ними. Також прилад може доукомплектувати тримерами для підстригання волосся на скронях або стрижки брів. Такий інструмент може бути як в роторних, так і в сіткових пристроях.

Додатковий триммер в роторної бритві

Яка бритва краще

Однозначно відповісти, яка ж все-таки електробритва краще - роторна або сіткова, неможливо.

Раніше роторний варіант бритви використовували для дуже жорсткої щетини, щоб гарантувати найкращий результат. Після роторної бритви шкіра стає ідеально гладкою, але може виникнути роздратування, яке викликає дискомфорт. Сітковий варіант бритви більше підходив для володарів дуже чутливої ​​шкіри, але такий же гладкості, яку могла забезпечити роторна бритва, за допомогою цієї бритви не добитися.

Може бути корисно: вибір електробритви для чутливої ​​шкіри обличчя .

Сьогодні недоліки, які були раніше притаманні обом приладів, усунуті: бритви були значно вдосконалені. Для чутливої ​​шкіри можна використовувати піну або гель і при цьому промивати голівку під струменем води, не побоюючись за те, що вона вийде з ладу. Є й водонепроникні бритви, які можна використовувати під час прийому душу або ванни.

щоб вибрати кращу електробритву , дивіться рейтинг чоловічих електробритв 2017-2018 .

щоб   вибрати кращу електробритву   , дивіться   рейтинг чоловічих електробритв 2017-2018

Ножі бритви можна мити під струменем води

Єдине, що можна сказати на користь роторної бритви, вона з великим успіхом справляється з довгими волосками. Якщо для чоловіка триденна щетина в порядку речей, то краще вибрати роторну бритву, яка з більшою ефективністю і швидше впорається з довгими волосками.

В іншому вибір пристосування для гоління буде залежати від інших його технічних характеристик, а саме: від типу харчування, матеріалу лез і інших елементів приладу, наявності триммера та інших додатковий функцій.

Харчування для обох варіантів бритв може виконуватися або від мережі, або від акумуляторної батареї, або поєднувати обидва ці способи. У першому випадку використання приладу можливо тільки при наявності джерела електричного струму, а в другому початок функціонування можливе лише при досить зарядженій батареї. Рівень заряду показує спеціальний індикатор, розташований на корпусі. Вибір того чи іншого варіанту залежить від уподобань чоловіка і його фінансової можливості, так як акумуляторні прилади коштують на порядок дорожче.

Розглянемо, як самостійно розібрати бритву braun series 3 .

Розглянемо,   як   самостійно   розібрати бритву braun series 3

Індикатор батареї, що розташовується на корпусі, допоможе зрозуміти необхідність в підзарядці приладу

Ще однією дуже зручною функцією, якою може володіти як сіткова, так і роторна бритва, є можливість самоочищення лез. В цьому випадку в комплекті з приладом йде додаткова станція, в якій розташовується картридж з рідиною, що забезпечує не тільки очищення, але й дезінфекцію ножів. Велика різниця в ціні між пристроями, в яких йде ця станція і тими, де її немає в комплекті, пояснюється тим, що тривалість перебування лез в максимально гострому стані в першому випадку набагато більше, ніж у другому. Тобто для тих бритв, які можуть очищатися без втручання людини, покупка і заміна ножів потрібно дуже нескоро, тоді як очищаються вручну ножі прийдуть в непридатність значно швидше, і для ефективного гоління потрібно купити змінний блок. Тому, якщо є можливість придбати бритву з системою самоочищення, краще вибрати саме такий варіант.

Про плюси і мінуси використання електробритви для вологого гоління читайте тут .

Про плюси і мінуси використання електробритви для вологого гоління   читайте тут

Станція для самоочищення бритви

Що краще - роторна або сіткова електробритва?

Новости