За віком: Від народження до року

З появою дитини молоді батьки прагнуть купити малюкові все найкраще. Достаток одягу і іграшок - це звичайно добре, але важливо розуміти, коли і що купувати. В даному випадку мова піде про іграшки необхідних на кожному етапі дорослішання.

В даному випадку мова піде про іграшки необхідних на кожному етапі дорослішання

Перші півроку свого життя дитина - це спостерігач, тому йому досить невеликої кількості брязкалець, дребезжалок і пискавок, а також наявність мобіля. При цьому не зайвим буде і розвиваючий килимок. Ближче до 6 місяців, коли деякі дітки починають сидіти, а хтось вже й навчився стояти, виникає необхідність покупки нових розвиваючих іграшок. Слід розуміти, що навіть якщо ви можете дозволити собі купити все і відразу робити цього не потрібно - кожному віку свої іграшки. В незалежності від того чого навчився ваш малюк кращої забавою для нього стане розвиваючий столик (наприклад такий https://spok.ua/keenway-32703-razvivayuschiy-stolik/p7502/ ). Яскраве світло, приємна музика, що відкриваються елементи і безліч кнопок надовго заманять як спокійних, так і особливо активних малюків.

На шостому місяці життя також необхідно обзавестися іграшками, що стимулюють малюка до повзання - це можуть бути звичайні та інтерактивні м'ячі, що плазують гусениці, іграшкові коти або собаки. Також без уваги не залишаться і барабани, дзвінкі дзвіночки, маракаси та інші музичні інструменти. Крім того варто звернути увагу на розвиваючі книги, з музичними або шелестять сторінками, кубики, вони можуть бути м'якими або пластиковими, а також з «сюрпризом» всередині і інші іграшки, розвиваючі дрібну моторику.

Звичайно ж, без уваги не варто залишати іграшки, що визначають статеву приналежність, тобто хлопчикам машинки, дівчаткам ляльки. При цьому не варто боятися купувати ляльки і хлопчикам - одного пупса буде досить, адже хлопчикам також цікаво розглянути і пограти ляльками, як дівчаткам машинками або пістолетиками.

Ближче до дев'яти місяців варто доглядати варіанти розвиваючих центів, сортерів і пірамідок. Пірамідки краще підбирати з однаковим діаметром кілець (кіл), інакше дитина втратить інтерес до іграшки. Адже спочатку йому важливо просто одягнути все кільця на «вежу», а не скласти її правильно (пірамідки українського виробництва краще купувати після року). Що стосується сортерів, то форми повинні бути об'ємними, а кольори збігатися, наприклад синій квадрат в синю «дірку», а не навпаки. Так ви можете швидше вивчити і форми і кольору.

Уже однорічній дитині до душі припадуть дзвінкі і співаючі іграшки, наприклад телефони і пульти, що говорять тварини, музичні машинки, поїзди і ляльки, а також різноманітні іграшки каталки. При цьому не варто забувати і про розвиваючих іграх, серед яких будівництво за допомогою блоків, кубиків і конструктора, а також ускладнені варіанти сортерів, шнурівки, ксилофони, стучалки, лабіринти і рибалочку. До того ж варто приділяти увагу і творчості, помічником стануть пальчикові фарби, м'який пластилін або тісто, а також гіпс. Без уваги не повинні залишитись й книги.

Всі дітки різні, але в незалежності від віку іграшки повинні приносити їй радість і стимулювати навчитися чомусь новому.

Коментарі

Новости