Заборона на відеореєстратори в Австралії

В Австрії владою заборонено використання відео реєстраторів на автомобілях В Австрії владою заборонено використання відео реєстраторів на автомобілях. Це рішення прийняла комісія з питань захисту приватної інформації, яка викрила дану відео техніку в втручання в особистий простір громадян. За заявами голови комісії Єви Зурада-Кирхмайер, приватні особи мають дозвіл проводити зйомку тільки приватної власності.

Прикладами приватних об'єктів служать - будинки, квартири, ділянки. У разі бачення зйомки з автомобільного відео реєстратора в кадрі залишаються особисті дані інших громадян, наприклад особи, автомобілі та їх реєстраційні номери. Тим, кого викриють в порушенні даної заборони, будуть виписані найвищі штрафи, які відповідно до Австрійським законодавством рівні десть тисяч євро, якщо порушення зареєструють повторно, то штраф вже буде дорівнює двадцяти п'яти тисячам євро!

При цьому, потрібно підкреслити що вести зйомку з автомобіля суворо забороняється не тільки з відео реєстратора, а й з мобільного телефону, цифрової камери або фотоапарата, однак, здійснювати знімки після аварії або різних ДТП головами комісії визнали можливим. Цікавим є те, що популярність в Європі відео реєстратори знайшли завдяки Російським автомобілістам, які публікували різні ситуації на дорогах і викладали на різні інтернет-ресурси.

У Росії такі заборони не плануються, можна сказати навпаки, такі компанії як "Євразія Таксі" - елітне таксі в москві давно оснащені відеореєстраторами, більш того в планах оснащення відео реєстраторами автомобілі ГИБДД, що на думку внутрішніх органів матиме позитивний вплив в боротьбі з корупцією.

Новости