Зайти на заблокований сайт за допомогою friGate

Опубліковано: 08.11.2015 Опубліковано: 08

Сьогодні я розповім про чудовий плагін для Google Chrome і Mozilla Firefox, який дозволить вам без проблем заходити на сайти, заблоковані вашим провайдером.
Багато хто з вас напевно чули, що Роскомнадзор має право заблокувати будь-які інтернет-сайти, які будь-яким чином порушують законодавство нашої країни. Вірніше, Роскомнадзор зобов'язує провайдерів інтернету блокувати ці сайти. І провайдери, природно, підкоряються цій вимозі.

І ось одного разу, зайшовши на який-небудь сайт, ви можете побачити напис: "Заблоковано за рішенням федеральних органів виконавчої влади", або "Ресурс за вказаною IP-адресою заблокований за рішенням органів державної влади" або щось подібне.

Насправді обійти цю заборону зовсім не складно. Одним з найпростіших і зручних способів є установка плагіна friGate в браузерах Mozilla Firefox і Google Chrome.

Зауважу, що дане розширення без проблем відкриває сайти, які внесені в список, що складається розробниками. Тому відкривати абсолютно всі існуючі сайти воно не буде. Але в цьому немає жодної проблеми: в настройках friGate ви можете додати потрібний сайт в список ваших, і він тут же буде розблоковано.

Отже, розповім докладніше як користуватися плагіном friGate.

Почнемо з мого улюбленого браузера Mozilla Firefox:

Вам потрібно запустити браузер і встановити на нього розширення, доступне по цьому посиланню .

Після установки на панелі інструментів з'явиться значок friGate: Після установки на панелі інструментів з'явиться значок friGate:

Тепер заходимо на заблокований провайдером сайт. У моєму випадку це сайт букмекерської контори liga-stavok.com: Тепер заходимо на заблокований провайдером сайт Якщо сайт не буде розблоковано автоматично, то робимо наступне:

Клацаємо лівою кнопкою миші по значку friGate в браузері. Наводимо курсор миші на перший пункт "сайт НЕ зі списку" - потім тиснемо "додати сайт в список": Клацаємо лівою кнопкою миші по значку friGate в браузері Після цього знову клацаємо лівою кнопкою миші по значку friGate - наводимо курсор на перший рядок і вибираємо пункт "вкл. проксі постійно для сайту ": Після цього оновлюємо сторінку - сайт повинен відкритися.

Тепер про те, як працювати з плагіном friGate, якщо ви використовуєте Google Chrome:

Запустіть браузер і встановіть розширення, доступне за цим посиланням .

Після того, як воно буде встановлено, на панелі інструментів з'явиться значок friGate: Після того, як воно буде встановлено, на панелі інструментів з'явиться значок friGate:   Тепер заходимо на заблокований провайдером сайт
Тепер заходимо на заблокований провайдером сайт. У моєму випадку це все той же сайт букмекерської контори liga-stavok.com.

Якщо сайт не розблокували автоматично, означає його потрібно додати до списку вручну:

Клацаємо по значку friGate правою клавішею миші і вибираємо пункт "Параметри": Клацаємо по значку friGate правою клавішею миші і вибираємо пункт Параметри:   Відкриється сторінка з настройками доступу до сайтів Відкриється сторінка з настройками доступу до сайтів. Спочатку створимо свій список:

Насамперед даємо списку назву: я написав просто "Сайти" (якщо назва вашого списку буде складатися з декількох слів, то не розділяйте їх пробілами - краще використовуйте символ підкреслення). Далі тиснемо кнопку "Додати список": Насамперед даємо списку назву: я написав просто Сайти (якщо назва вашого списку буде складатися з декількох слів, то не розділяйте їх пробілами - краще використовуйте символ підкреслення)

Ось що вийшло: Ось що вийшло:

Заходимо в наш список, просто клацнувши мишкою по ньому. Додаємо назву сайту, доступ до якого заблокований провайдером. Як тут і пропонують, краще відразу додавати домен з піддоменів, наприклад: * .liga-stavok.com замість www.liga-stavok.com.

Написавши назву сайту, переконайтеся що навпроти нього виставлено пункт "proxy включений завжди", і натисніть кнопку "Додати сайт": Написавши назву сайту, переконайтеся що навпроти нього виставлено пункт proxy включений завжди, і натисніть кнопку Додати сайт:   Сайт доданий: Сайт доданий:

Після цього оновлюйте сторінку - заблокований сайт повинен відкритися.

Зауважу, що в свій список ви можете додавати скільки завгодно сайтів. У будь-який момент можна видалити сайт зі списку або просто відключити саме для нього плагін friGate.

На сьогодні це все. В окремій статті я описав всі основні способи обходу блокування сайтів - рекомендую ознайомитися.

Переглядів: 269 868 & nbsp & nbsp & nbsp & nbsp & nbsp & nbsp

Новости