Закінчується термін дії карти Ощадбанку: що робити?


Сьогодні багато громадян нашої країни користуються безготівковим розрахунком при здійсненні покупки, отриманні заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших виплат. Якщо у вашої карти Ощадбанку закінчується термін дії, і ви не знаєте, що вам робити в цій ситуації, радимо ознайомитися з наведеною нижче інформацією.

Як правило, будь-яка банківська картка діє всього 3 роки. Цей термін обумовлений тим, що в перебігу даного періоду можуть статися різні механічні пошкодження на самому пластиці, через що він може втратити свою працездатність. Саме з цієї причини після 3-ох років ваш «пластик» виявиться заблокованим, і вам потрібно буде його поміняти на інший.

З якої дати починається відлік терміну дії? Відповідь проста: з дати оформлення картки, яка прописана в вашому договорі. А для того, щоб ви не забули, коли потрібно звернутися за заміною, ця потрібна інформація друкується на лицьовій стороні картки у вигляді 4 цифр через дріб, наприклад 05 \ 17.

Цей запис означає, що користуватися карткою можна до кінця травня 2017 року, а вже в червні її заблокують.

Ця ситуація цілком стандартна, тому зіткнувшись з нею, не варто панікувати. Все, що вам потрібно - це звернутися в офіс Ощадбанку для того, щоб абсолютно безкоштовно отримати новий «пластик».

Отже, для початку вам необхідно згадати, в якому відділенні ви отримували свою картку.

  • Якщо вона іменна, то адреса відділення повинен бути прописаний в договорі, який ви оформляли при отриманні.
  • Якщо у вас немає на руках договору, ту ж інформацію можна дізнатися через систему "Сбербанк онлайн" в пункті «Реквізити карти».
  • Але якщо ви переїхали в інше місто або район, то написати заяву на перевипуск можна в будь-якому зручному для вас відділенні.

Які вжити заходів:

  1. Вам необхідно звернутися з паспортом, карткою і договором, якщо він у вас є, в вказане відділення.
  2. Як правило, фахівці банку завчасно перевипускають карту з терміном дії і відправляють її в відділення. Тому все, що вам необхідно - це прийти в офіс, отримати карту і підписати новий договір, із зазначенням всіх змін, якщо вони є (ваші прописка, контактний телефон, місце роботи і т.д.).
  3. Вам потрібно буде оплатити перевипуск. Як правило, він безкоштовний, але в деяких випадках з клієнта може стягуватися додаткова комісія. Також потрібно буде заново оплатити річне обслуговування, якщо воно у вас передбачено (за винятком карток, випущених в рамках зарплатного проекту, по спец.предложение або Соціальна),
  4. Після отримання «пластика», вам потрібно буде заново підключитися до послуг «Мобільний банк» і сервісу «Сбербанк Онлайн», якщо раніше ви ними користувалися. Робиться це для того, щоб оновити ваші дані в системі.

Якщо у вас залишилося всього 1-2 дня, радимо не зволікати з візитом в офіс через те, що закінчення дії може припасти на святкові або вихідні дні, або вона може виявитися в іншому відділенні. Для того щоб вирішити всі ці проблеми, вам буде потрібно час, тому краще мати невеликий його запас, інакше ви опинитеся з заблокованою картою на руках.

Пам'ятайте, що якщо вона вже виявилася заблокованою, то зняти гроші в банкоматі або перевести їх через Інтернет не вийде. Єдиний спосіб отримання готівки - звернення до каси Ощадбанку з паспортом.

Що робити в тому випадку, якщо закінчення терміну дії доводиться на той момент, коли ви будете відсутні в місті або країні? У даній ситуації необхідно заздалегідь звернутися до відділення, де ви обслуговуєтеся, і завчасно написати заяву на перевипуск. Зверніть увагу, що за дану послугу може бути виставлена ​​оплата.

Якщо ви переїхали досить давно, і на даний момент проживаєте в іншій країні то, на жаль, немає можливості перевипустити картку через Інтернет або після дзвінка по телефону. Вам необхідно відправити своїм родичам або знайомим в Росії довіреність на здійснення операцій від вашого імені, щоб вони отримали нову карту і переслали її вам.

При бажанні відмовитися від картки

Деякі власники карт, у яких закінчився термін дії, вважають за краще розірвати кредитний договір і відмовитися від подальшої співпраці з банком. Таке найчастіше трапляється, якщо у клієнта є якісь претензії до послуг або обслуговування. Діяти слід так:

  • Відвідайте відділення банку і повідомте про свій намір розірвати договір і відмовитися від картки.
  • Погасіть заборгованість повністю, якщо не зробили цього раніше. Не забудьте відключити додаткові послуги, інакше за них може списуватися оплата.
  • Заповніть заяву на розірвання договору. Бланк вам надасть співробітник.
  • Необхідно знищити картковий продукт або передайте працівникові, який зашкодить пластик у вашій присутності. Обов'язково повинна бути пошкоджена магнітна смуга.

Якщо на рахунку картки залишилися ваші власні кошти, то їх можна отримати в касі. Картковий продукт можна поміняти на інший, умови якого здаються більш привабливими. Закрийте наявний договір і укладіть новий.

Сподіваємося, що наша стаття допомогла вам відповісти на питання про те, що потрібно робити в ситуації, коли закінчується термін дії карти Ощадбанку, додаткові питання можна поставити за телефоном 8-800-555-55-50.

З якої дати починається відлік терміну дії?

Новости