Заміна СНІЛС при зміні прізвища досить проста процедура

  1. Як відбувається заміна СНІЛС при зміні прізвища?
  2. А якщо я роботодавець, а змінив прізвище мій співробітник, як мені поміняти йому СНІЛС?

Номер СНІЛС є унікальним і належить тільки одній людині протягом усього його життя.

На цей рахунок заносяться всі дані про нараховані та сплачені роботодавцем страхові внески протягом усієї трудової діяльності громадянина.

СНІЛС (страховий номер індивідуального особового рахунку) - це не тільки спосіб нарахування пенсії працівникові, а й практично наріжний камінь нової системи документів, поступово впроваджують на території РФ.

Так, за допомогою СНІЛС ви можете:

  • отримати в кінці 2014 роки (для Москви) і протягом найближчих декількох років (для решти Росії) універсальну електронну карту, яка об'єднає в собі функціонал банківської картки, паспорта, ІПН, страхового медичного полісу, водійських прав та інших документів;
  • зареєструватися на порталі держпослуг для того, щоб в подальшому отримувати всю необхідну інформацію, минаючи бюрократичний апарат. Крім того, за допомогою цього порталу проводяться онлайн-петиції, де громадяни можуть пропонувати законопроекти для обговорення в Держдумі РФ;
  • отримувати пільги, не побоюючись того, що через бюрократичну помилки ви опинитеся в незручному становищі. Завдяки СНІЛС буде побудована нова система розподілу пільг, яка протиставить корумпованості чиновників і повільності старого бюрократичного апарату всю електронну потужність сучасних технологій.

Хочете дізнатися як подати заяву на видачу СНІЛС для дитини?

Або почитайте в ЦІЙ статті де відновити СНІЛС при втраті.

Як відбувається заміна СНІЛС при зміні прізвища?

Почнемо з того, що новий підхід до викорінювання бюрократії видно відразу - завдяки йому вам майже нічого не доведеться робити навіть при необхідності поміняти ваш СНІЛС в зв'язку зі зміною прізвища.

Всі організаційні моменти торкнуться вашого роботодавця.

Від вас буде потрібно написати заяву про заміну вашого ССОПС (страхового свідоцтва обов'язкового пенсійного посвідчення - тієї зеленої картки, на якій написані дев'ять цифр основного коду і дві цифри контрольної суми, що разом становлять СНІЛС).

Після цього можна спокійно чекати видачі нового ССОПС (займає приблизно два тижні, максимум місяць), на якому буде вказана вже ваша нова прізвище.


Зразок заяви АДВ-2
Завантажити Форму АДВ-2

При цьому для отримання нового свідоцтва вам не потрібно ніяких документів, крім паспорта і старого свідоцтва, яке ви здасте для знищення.

При цьому на час відсутності у вас свідоцтва запам'ятайте, а ще краще запишіть свій СНІЛС - на випадок якщо він вам знадобиться для тієї чи іншої операції.

Через те що, судячи за тематичними форумам, багато бухгалтерів ще не стикалися з необхідністю заміни ССОПС, ми докладаємо зразок заяви про зміну страхового свідоцтва, воно ж форма АДВ-2, яку їм слід передати до Пенсійного фонду в заповненому вигляді.

Допускається заповнення як самим власником ССОПС, так і підписом уповноваженого працівника, в разі якщо сам власник не в змозі цього зробити в силу знаходження у відпустці або відрядженні (роботодавець або безпосередній начальник повинен вказати цей факт при передачі документа).

У разі якщо ви числитеся безробітним або є індивідуальним підприємцем, вам доведеться особисто звернутися до Пенсійного фонду РФ протягом двох тижнів з моменту зміни прізвища для того, щоб написати цю заяву (або віддати їм вже написане) на бланку, доданому нижче.

Після цього ви можете отримати свій новий ССОПС там же через два тижні.

З документів вам знову знадобляться паспорт і старе свідоцтво, яке ви передасте для знищення.

Можливо вас зацікавить детальніша інформація про те що потрібно для отримання СНІЛС .

А тут ви дізнаєтеся як подати заяву про виплату в страхову компанію: //insur/i-info/strakhovye-vyplaty.html

Або почитайте в ЦІЙ статті про заміну страхового поліса ОМС.

До речі, вам в будь-якому випадку слід записати номер свого СНІЛС на час його відсутності, так як у індивідуальних підприємців його вимагають при оплаті внесків в ПФ РФ (в платіжних документах є окремий пункт).

У разі якщо прізвище змінюється у дитини, який ще не досяг віку чотирнадцяти років, заяву про зміну ССОПС писати не потрібно, так як у дитини ще немає даного документа, а є тільки ідентифікаційний номер СНІЛС.

При видачі ССОПС туди буде вписана вже нове прізвище дитини (точніше, та, на яку було видано його паспорт).

А якщо я роботодавець, а змінив прізвище мій співробітник, як мені поміняти йому СНІЛС?

Хвилюватися вам нема про що.

Для того щоб запустити цей механізм, вам потрібно зробити наступне: відправити до Пенсійного фонду РФ копію паспорта співробітника, його поточний свідоцтво і заповнену заяву про його заміну рекомендованим листом під опис або ж передати під підпис співробітнику ПФР, який відповідає за прийом документів.

Втім, для цього вам знадобиться ще кілька документів: опис документів за формою АДВ-6-1, а також довіреність на представника або документ, що дозволяє діяти без подібної довіреності.

У будь-якому випадку приблизно через два тижні, в окремих випадках трохи пізніше, вам прийде повідомлення про те, що вам потрібно забрати у відділенні ПФ РФ нове страхове свідоцтво вашого співробітника, яке ви і будете зобов'язані вручити йому після пред'явлення ним паспорта з відповідними ПІБ (згідно протоколу).

Як відбувається заміна СНІЛС при зміні прізвища?
А якщо я роботодавець, а змінив прізвище мій співробітник, як мені поміняти йому СНІЛС?
Як відбувається заміна СНІЛС при зміні прізвища?
А якщо я роботодавець, а змінив прізвище мій співробітник, як мені поміняти йому СНІЛС?

Новости