Замороження кабачків на зиму вдома відмінний перевірений спосіб (фото)

  1. Які кабачки більше підходять для заморозки
  2. способи заморозки
  3. Замороження кільцями
  4. Замороження овочів кубиками
  5. Процес заморозки тертих овочів
  6. Заготівля пюре на зиму

Замороження - це ефективний спосіб заготівлі овочів і фруктів на зиму, завдяки якій можна зберегти в продуктах максимальну кількість корисних вітамінів і мікроелементів. Кабачок незамінний овоч на кухні у багатьох господинь, з нього готують багато смачних супів, гарнірів, заготовок на зиму і навіть роблять різну випічку.

Маючи нейтральний смак, кабачок чудово поєднується з різними овочами, м'ясом і навіть рибою. Давайте ж поговоримо про те, як можна заморозити кабачки на зиму вдома, щоб вони не втратили свої корисні якості. Ми пропонуємо відмінні і перевірені способи заготівлі овочів.

Які кабачки більше підходять для заморозки

Щоб зберегти корисні вітаміни і мікроелементи в овочах краще вибирати виключно молоді та свіжі кабачки . При цьому потрібно простежити за тим, щоб на шкірці плодів не було гнилі і ушкоджень.

Якщо ви плануєте заморозити кабачки для маленької дитини, ні в якому разі не використовуйте переспілі або навпаки, недозрілі овочі, з найменшими пошкодженнями і слідами гнили. Для заготівлі на зиму також не підходять овочі з дуже твердою шкіркою, оскільки м'якоть в них занадто жорстка і після розморожування вона буде несмачною.

Перш ніж здійснювати процедуру заморозки кожен підготовлений овоч потрібно уважно оглянути на наявність пошкоджень, темних плям і гнилі.

Перед подрібненням овочі:

  1. Відрізають місце кріплення квітки і плодоніжки.
  2. Миють у проточній воді.
  3. Просушують, щоб на плодах не було зайвої вологи.
  4. Якщо для заморозки використовуються перезрілі плоди, видаляють великі насіння з прилеглою м'якоттю.
  5. Якщо шкірка на кабачках занадто жорстка, її потрібно обов'язково зрізати.

Якщо шкірка на кабачках занадто жорстка, її потрібно обов'язково зрізати

Після чого потрібно привести кабачки в той стан, в якому ви плануєте заморожувати їх: нарізати тонкими кільцями, брусочками або кубиками, приготувати з плодів пюре або обсмажити на сковороді.

способи заморозки

А тепер власне поговоримо про те, як здійснюється заморозка кабачків на зиму в домашніх умовах і які способи заготовки існують.

Замороження кільцями

Цей спосіб дозволить приготувати смажені кабачки взимку. Якщо плоди були заморожені за всіма правилами, обсмажені овочі вийдуть такими ж смачними, як і влітку.

Розморожувати кружечки кабачків не потрібно перед процесом смаження.

Процес заготівлі кружечками:

  1. Промиті плоди нарізаємо у вигляді тонких кружечків, потім бланшируємо, помістивши в киплячу воду на 5 хвилин. Весь вміст відкидаємо на сито, щоб стекла вся рідина.
  2. Сухі кружечки кабачків викладаємо в підготовлений пакет і поміщаємо на кілька годин в морозилку. Заморожені овочі можна перекласти на подальше зберігання в холодильник.
  3. Можна також заготовити овочі без процесу бланшування. Для цього посипаємо порізані плоди невеликою кількістю солі і викладаємо на дерев'яну дощечку. Всю виділилася в процесі вологу витираємо серветками або рушником і поміщаємо в морозильну камеру.

Замороження овочів кубиками

Будь-які заморожені овочі можна придбати взимку в магазині. Але ось якісний цей продукт чи ні, це вже питання. Тому заморозку кабачків на зиму вдома можна здійснювати у вигляді нарізаних кубиків.

Але цей спосіб не підходить для багатьох господинь, оскільки розморозивши кабачки взимку, вони помічають, що овочі стають гумовими. Виявляється, що в процесі заготовки потрібно обов'язково видаляти з плодів зайву вологу, розглянемо, як це зробити правильно.

  1. Кабачки нарізаємо, викладаємо в глибоку ємність і посипаємо кухонною сіллю. Приблизно через 30 хвилин на порізаних шматочках почне виділятися рідина. Промаківаем її паперовими рушниками, складаємо в пакет і поміщаємо в морозильну камеру.
  2. Існує ще один спосіб заготівлі кубиками, але на нього йде більше часу. Порізані овочі бланшируємо в киплячій воді протягом трьох хвилин і поміщаємо на зберігання в крижану воду. Просушивши овочі на паперових рушниках, викладаємо в пакет і поміщаємо в морозильну камеру.

Процес заморозки тертих овочів

Це ще один відмінний перевірений спосіб заготівлі плодів. Зовсім необов'язково заготовлювати кабачки в цілому вигляді. Заморожувати можна і терті овочі. Такий спосіб ідеально підходить для приготування овочевих котлет або оладок.

  1. Промиваємо плоди в проточній воді і видаляємо занадто тверду і грубу шкірку, якщо для заготовки ми використовуємо переспілі плоди. Якщо насіння в м'якоті занадто великі, їх також потрібно видалити.
  2. Очищені овочі подрібнюємо на тертці з середніми дірочками.
  3. З отриманої м'якоті віджимають сік руками.
  4. Розкладаємо по пакетам отриману м'якоть і поміщаємо в морозилку.

Заготівля пюре на зиму

Розглянемо ще один не менш популярний спосіб заморозки кабачків на зиму вдома. Овочі, заготовлені таким способом можна використовувати для приготування дитячого харчування .

  1. Промиваємо овочі в проточній воді, видаляємо товсту шкірку і шаткуємо у вигляді кубиків.
  2. Доводимо до кипіння воду і поміщаємо туди подрібнені овочі і продовжуємо варити до напівготовності.
  3. Відкидаємо порізані плоди на друшляк.
  4. Після того як стече зайва рідина, подрібнюємо кабачки до стану кашки за допомогою блендера.
  5. Фасуємо по одній порції готового пюре в маленькі пластикові контейнери, накриваємо кришками і ставимо в морозильну камеру. Розморожувати готове пюре з овочів бажано виключно при кімнатній температурі.

Ми постаралися докладно викласти всі рецепти з фото і методи заморозки кабачків. Використовуючи всі можливості морозильної камери можна готувати найсмачніші та корисні страви з кабачків не тільки в літній сезон, а й взимку.

Новости