Запорожцям на замітку: як і де можна отримати міжнародне водійське посвідчення

У нинішній час, в Інтернеті можна знайти безліч пропозицій з оформлення деяких «Міжнародних водійських прав», причому прямо онлайн. Нібито, вони дозволяють водити авто закордоном, а оформлення цих прав з доставкою поштою, обійдеться вам в певну суму, але найголовніше - швидко і без всяких черг. У статті нижче Forpost розповість вам як самостійно оформити міжнародні права офіційно, щоб не попастися на прийом шахраїв і не мати проблем з законом.

Міжнародне посвідчення водія видається на підставі національного посвідчення водія в територіальних сервісних центрах МВС. У Запоріжжі головний сервісний центр МВС знаходиться за адресою: вул. Незалежної України, 57А. Решта два розташовані по вул. Фортечна, 2В і Парковий бульвар, 12.

Для отримання (обміну) міжнародного посвідчення водія необхідно звернутися в сервісний центр МВС з наступними документами:

  • пред'явити оригінал посвідчення водія адміністратору на місці;
  • паспорт громадянина України (ID-паспорт надається разом з випискою з ЄДР про реєстрацію місця проживання);
  • паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
  • фотографія розміром 3,5х4,5 см на матовому папері.

Термін надання послуги - до 5 робочих днів з дня подання необхідних документів. Про його отриманні ви повинні будете розписатися в книзі обліку. У разі пошкодження міжнародного посвідчення його замінюють на нове, у разі втрати - видають нове з поміткою «Дублікат».

Важлива інформація:

Національне водійське посвідчення, на підставі якого було видано міжнародне, не видаляється. Після перевірки поданих документів посадова особа ТСЦ МВС відразу повертає заявнику національне водійське посвідчення, паспорт громадянина України та паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Термін дії міжнародного посвідчення водія - 3 роки, але не більше терміну дії національного посвідчення водія.

Видача (обмін) міжнародного посвідчення водія проводиться без складання іспитів. Міжнародне посвідчення водія без наявності національного недійсний!

Підстава для відмови в наданні послуги:

  • позбавлення права керування транспортним засобом;
  • особа перебуває в розшуку;
  • водійське посвідчення знаходиться в розшуку;
  • встановлення факту підробки національного посвідчення водія;
  • закінчення терміну дії національного посвідчення водія на дату отримання міжнародного посвідчення водія;
  • невідповідність персональних даних заявника.

Якщо при проведенні перевірки поданих особами документів буде встановлено, що особи позбавлені права керування транспортними засобами, національне посвідчення водія посадовими особами не повертається, а спрямовується в ТСЦ МВС за місцем проживання на зберігання до закінчення терміну такого позбавлення, про що інформується відповідний територіальний орган Національної поліції .

Детальніше про те, в яких країнах світу можна користуватися національним посвідченням водія, а в яких визнаються міжнародні водійські права , Можна дізнатися пройшовши за посиланням.

Автор - Forpost

Читайте також: Почали діяті Нові правила: зніматі з обліку ТЗ тепер не

Новости