Засоби від кліщів для собак

  1. Принцип дії засобу від кліщів для собаки
  2. Найкращі і ефективні засоби від кліщів для собак
  3. Фронтлайн - спрей від кліщів для собак
  4. Нашийник Hartz від кліщів для собак
  5. Барс - ефективний засіб від кліщів для собак
  6. Краплі Stronghold від кліщів для собак
  7. Нашийник проти кліщів Беафар для собак
  8. Народні засоби від кліщів для собак

З настанням весни чотириногого вихованця необхідно захистити від кліщів, особливо перед поїздкою на дачу або природу. Адже ці дрібні комахи поширюють неприємні і небезпечні хвороби. Методів боротьби з паразитами досить багато, до них можна зарахувати нашийники, спреї, рідкі засоби. Чим керуватися при виборі засобу проти кліщів?

Зміст статті:

Принцип дії засобу від кліщів для собаки

Перш за все, потрібно зрозуміти, як працює захист. Будь-який засіб проти кліщів містить активну речовину, яка розбавляється спеціальними наповнювачами. Спреї на відміну від крапель можна наносити концентровано. Якщо говорити про нашийниках, то їх поверхня вже містить захисний шар.

Коли розчин розпорошується, наноситься або закріплюється на шиї тварини, активний компонент, що входить до складу, починає вбиратися, розподілятися під шкірою і накопичуватися в сальних залозах. Діючі речовини можуть перебувати під шкірою тривалий час, відлякуючи шкідників і викликаючи їх загибель.

Найкращі і ефективні засоби від кліщів для собак

Найбільшого поширення і позитивні відгуки отримали наступні лікарські препарати і нашийники.

Фронтлайн - спрей від кліщів для собак

Фронтлайн - розчин для зовнішнього використання, ефективний не тільки проти кліщів, але і бліх з пухоедами. Спрей підходить для лікування і профілактики хвороб, викликаних комахами. Перед застосуванням необхідно ознайомитися з інструкцією і можливими побічними ефектами. У деяких випадках можуть спостерігатися неврологічні симптоми з підвищеним слиновиділенням.

Нашийник Hartz від кліщів для собак

Нашийник Hartz для собак захистить тварину від екопаразітов. Активна речовина тетрахлорвінфос має тривалим ефектом, при цьому не викликає алергічних реакцій та подразнення на шкірі. У нього практично немає побічних явищ. Довжина нашийника легко регулюється в залежності від розмірів собаки. Однойменна компанія спеціалізується на виробництві нашийників, крапель і спреїв.

Барс - ефективний засіб від кліщів для собак

Барс - цей вітчизняний препарат представлений в декількох варіантах. Діюча речовина входить до складу крапель, спреїв, їм також обробляють нашийники. З переваг даного засобу варто відзначити доступну вартість і мінімум побічних ефектів. При постійному використанні дію нашийника зберігається протягом 4 місяців. Можете сміливо купувати засіб у будь-якій формі випуску (нашийник, спрей, краплі), яка зручна для вас і вашого вихованця.

Краплі Stronghold від кліщів для собак

Завдяки зручному флакону з дозатором, безбарвні краплі Stronghold рівномірно наносяться на шерсть тварини. Дія засобу поширюється як на кліщів, так і на гельмінтів. Селамектін - інсектицид останнього покоління абсолютно нешкідливий для чотириногих вихованців і людей. На кліщів він надає паралізує дію, зупиняючи передачу нервових імпульсів. До мінусів препарату варто віднести його високу вартість.

Нашийник проти кліщів Беафар для собак

Беафар - інсектоакарицидної засіб представлено у вигляді нашийника. На стрічку наноситься спеціальний склад з дімпілатом, надають згубну дію на кліщів, бліх. Нашийник призначений для домашніх тварин, які досягли віку 6 місяців. Лікувальна пристосування має протипоказання, які слід враховувати перед використанням. Захисні властивості нашийника ефективні протягом 5 місяців.

Народні засоби від кліщів для собак

можна скористатися народними методами боротьби з кліщами . Для цього потрібно змішати ефірне масло солодкого мигдалю з маслом лаванди або чайного дерева і нанести на шерсть пса. Їдкий запах суміші відлякає кліщів і паразитів.

Чим керуватися при виборі засобу проти кліщів?

Новости