Застосування GPS-моніторингу в сфері вантажоперевезень

  1. Цінність систем GPS-стеження в сфері вантажоперевезень
  2. Загальний принцип роботи систем GPS-стеження в сфері вантажоперевезень
  3. Переваги професійних систем MapOn
  4. Оцініть статтю

Одна з глобальних завдань, що стоять перед будь-якою компанією, що спеціалізується на вантажоперевезеннях - необхідність контролю палива, що витрачається. Проблема більш ніж актуальна, з урахуванням того, що 50% витрат, пов'язаних з утриманням автопарку, з'їдається саме ПММ. З іншого боку, паливо - це «конвертована валюта», отримати яку в своє розпорядження не відмовляється, як правило, більшість штатних водіїв.

Цінність систем GPS-стеження в сфері вантажоперевезень

На підприємствах, які не впровадили систему GPS-моніторингу, витрата пального контролюється на власній заправної станції або ж через партнерську мережу заправок, що працюють з використанням чеків. В якійсь мірі це дає можливість керівництву контролювати витрату палива, що заливається в бак автомобіля, і при цьому абсолютно не страхує від можливих зливів пального і несанкціонованих рейсів. При роботі з партнерськими чеками додається проблема з їх переведенням у готівку.

На підприємстві, що відмовився від можливостей GPS-контролю, витрата палива змушене розраховується виходячи з норм споживання пального використовуваним транспортним засобом і пройденої відстані. Таким чином, виникають численні можливості для «імпровізацій», і ні про яке фактичне контролі мови йти не може.

Кмітливість професійного водія завжди дозволяє знайти можливість «обійти» контроль з боку безпосереднього і кінцевого керівництва фірми. І єдиним способом взяти ситуацію під об'єктивний контроль сьогодні може вважатися GPS-моніторинг. Завдяки використанню спеціалізованих систем GPS-моніторингу створюється можливість для підвищення якості обліку витрат на бензин, безпеки і дисципліни.

Система GPS-моніторингу дає можливість точно оцінити:

  • витрати палива;
  • пробіг автомобіля;
  • кількість скоєних рейсів;
  • фактичне відповідність пройденого маршруту попередньо поставленому завданню, витрачений корисний час і інформацію про місця заправок;
  • випадки несанкціонованого і вимушеного зливу палива.

Загальний принцип роботи систем GPS-стеження в сфері вантажоперевезень

Система GPS-трекінгу являє собою пристрій прийому-передачі даних, що забезпечує можливість супутникового контролю за автомобілем з використанням глобальної системи Global Positioning System. До складу трекера входить GPS-приймач і передавач, сумісні з базою GSM і обмінюються між собою інформацією за допомогою GPRS, SMS-повідомлень і супутникового зв'язку.

Корисна інформація транслюється на сервісний центр, що працює зі спеціалізованим програмним забезпеченням супутникового контролю. Крім приймача і передавача, в систему супутникової навігації включені також GPS-антена (зовнішня або вбудована), вбудована пам'ять і акумуляторна батарея. Дані в межах системи GPS-моніторингу транслюються на сервісний центр контролю з регулярними інтервалами за допомогою супутникового модему, сигналів радіозв'язку, GSM або GPRS-з'єднання.

Користувач (диспетчер) системи стеження, контролюючий цікавить параметр об'єкта (місце розташування, витрата і обсяг палива, температура в Авторефрижератори та ін.), Має можливість підключитися до сервера системи за допомогою програми клієнта або через веб-інтерфейс.

Переваги професійних систем MapOn

пробне тестування системи автоматичного контролю палива, що витрачається MapOn наочно продемонструвало переконливу перевагу її використання. Несанкціоновані сливи залишилися в минулому, продуктивність робіт значно зросла, обсяг споживання палива на одиницю активно використовується великовантажної техніки знизився, в середньому, на 1000 л в місяць!
Замовте пробну версію

MapOn - тільки ефективні рішення!

Оцініть статтю

Натисніть на зірки

Проголосувати.

Середній рейтинг / 5. Голосів:

Новости