Завантажити Реферат Історія Статистики

Завантажити Реферат Історія Статистики Rating: 3,9 / 5 1502 reviews

Історія статистики. Читати текст оnline - ЗМІСТ. ВСТУП. 1. 1ЗАКЛЮЧЕНІЕ. СПИСОК. ЛІТЕРАТУРИ. Історія розвитку. Необхідність збору та узагальнення безлічі. З метою оподаткування.

ІСТОРІЯ РОЗВИТКУ І ВИНИКНЕННЯ СТАТИСТИКИ ЯК НАУКИ. Завантажити сертифікат учасника Викачати диплом за кращу роботу. К67 Історія статистики: навчальний посібник для студентів, що навчаються. Колекція рефератів, предмет Статистика, список рефератів. Історія статистики в Росії (реферат). КОНФЛІКТІВ І ПРАВОПОРУШЕНЬ. Актуальною є задача аналізу історії статистичних методів з метою. Створення книги · Завантажити як PDF · Версія для друку.

Для координації розвитку статистики по. А. Кетле проводилися міжнародні статистичні конгреси, а в. Реформи Петра I (1. В цей період вищий урядовий орган - Сенат - через систему. Перша. Ревізія була оголошена 2. Так, в 1. 70. 2 м

У першій половині XIII в. У вересні. 1. 80. Завантажити Програму Wysiwyg Web Builder 9 російською Безкоштовно Детальніше .

Завантажити Реферат Історія Статистики Rating: 3,9 / 5 1502 reviews   Історія статистики

Читати реферат online по темі 'Історія статистики'. Розділ: Не визначено, Економічна статистика, Завантажено: 09.12.2008 14:54:20. Читати реферат online по темі 'Виникнення і розвиток статистики в Росії'. Завантажити реферат Читати текст online Замовити реферат * Допомога в написанні. Історія розвитку статистики в Росії 5. Реферати> Реферати по статистиці. Рефератів в даній категорії: 95. Оценило: 1 человек Средний балл: 2 неизвестно. Предмет і метод статистики 4 Історія, шляхи та напрямки статистичної науки.

Предмет і метод статистики 4 Історія, шляхи та напрямки статистичної науки

Так почалося операционно- структурний. Росії. Цей рік прийнято вважати роком.

Велике значення. Д. П. Журавського «Про джерелах і вживанні статистичних. Визначивши статистику як «рахунок за категоріями». Журавський зазначав, що статистика необхідна для «вивчення всього, що відноситься. Журавський визначив найважливіші розділи соціальної статистики. Журавський проводив ідею як можна більш точного і повного.

При змістових. органах місцевого самоврядування, з середини 7. XIX століття були створені. Маззи Завантажити За Серій далі . Земські статистики збирали і розробляли. Росії. Робота земської. Червінський, Ф. А. Щербина, А. П. Під керівництвом В. Е. Варзара в 1. 90.

Кондратьєва, А. В. Чаянова, В. Г. Громана. О. А. Квітніна і багатьох інших).

Активно. розробляються і якісні статистичні показники (індекси продуктивності. Статистика підкоряється рішенню оперативних завдань. Предмет дослідження. Статистика вивчає. Статистичний показник - це кількісна оцінка. Статистичні показники поділяються на обліково оціночні і. Учетно- оціночні показники відображають обсяг або рівень.

Аналітичні показники використовуються для. Загальні правила - це діалектичний метод, т. Спеціальні методи цифрового висвітлення. Тому правильне використання спеціальних методів статистичної. Управляти соціально-економічними системами не можна, ні.

До цих показників відносяться: валовий внутрішній. Відомча. статистика виконує роботи, пов'язані з отриманням, обробкою і аналізом. Для цього необхідний глибокий аналіз. Блок-схема формування показників.

Вперше цей термін був введений. Г. Ахенвалем і спочатку використовувався в значенні слова «державознавство». Потреба в статистичній практиці з'явилася с. Ще кілька тисячоліть. Китаї, Стародавньому Римі, Єгипті. У Росії перші. згадки про статистику відносяться до десятого століття; збір різного роду.

На початку 1. 8 століття петровські реформи. Розвиток. світового суспільного виробництва, торгових і міжнародних відносин. Зросла потреба в. Тому з середини 1. Аналіз же закономірностей і. Історія. показала, що останнє слово у статистичній науці залишилося саме за. Загальна теорія статистики: Підручник М ..

ИНФРА- М, 1. 99. 8.- 4. Кільдішева, В. Є. Овсієнко, П. М. Рабіновича.

Т. В. Рябушкина, - М .: Статистика, 1. Спіріна, О. Е. Башиной, - М .: Фінанси і. Єлісєєвої, - М .. Фінанси і статистика, 1. Шмойловой, - М .: Фінанси і статистика, 1. Загальна теорія статистики: Статистична. Підручник / За ред.

Ю. Н. Іванова.- М .: ИНФРА М, 1.

Статистика - Вікіпедія. Завантажити Програми Найк тут . Гістограма (метод графічних зображень) Статі. У науку термін «статистика» ввів німецький вчений Готфрід Ахенвалль в 1. Державознавство », викладав в університетах Німеччини, на« Статистику », поклавши тим самим початок розвитку статистики як науки і навчальної дисципліни. Незважаючи на це, статистичний облік вівся набагато раніше: проводилися перепису населення в Стародавньому Китаї, здійснювалося порівняння військового потенціалу держав, вівся облік майна громадян в Стародавньому Римі тощо. Першою опублікованій статистичною інформацією можна вважати глиняні таблички. Шумерського царства (III - II тисячоліття до н.

Наприклад, до 1. 79. І в даний час діяльність державних статистичних служб цілком укладається в це визначення. За Наполеону Бонапарту, «статистика - це бюджет речей».

Тим самим статистичні методи були визнані корисними не тільки для адміністративного управління, а й для застосування на рівні окремого підприємства. Згідно з формулюванням 1. У 2- й половині XIX - початку XX століть сформувалася наукова дисципліна - математична статистика, яка є частиною математики.

У XX столітті статистику часто розглядають перш за все як самостійну наукову дисципліну. Статистика є сукупність методів і принципів, відповідно до яких проводиться збір, аналіз, порівняння, уявлення і інтерпретація числових даних. В 1. 95. 4 році академік АН УРСР Б. Гнеденко дав таке визначення: «Статистика складається з трьох розділів: збір статистичних відомостей, тобто відомостей, що характеризують окремі одиниці будь-яких масових сукупностей; статистичне дослідження отриманих даних, що полягає в з'ясуванні тих закономірностей, які можуть бути встановлені на основі даних масового спостереження; розробка прийомів статистичного спостереження та аналізу статистичних даних ». Останній розділ, власне, і становить зміст математичної статистики. По-перше, в побуті під «статистикою» часто розуміють набір кількісних даних про якому-небудь явище або процес. По-друге, статистикою називають функцію від результатів спостережень, використовувану для оцінки характеристик і параметрів розподілів і перевірки гіпотез.

Типові приклади раннього етапу застосування статистичних методів описані в Біблії, в Старому Завіті. Там, зокрема, наводиться число воїнів в різних племенах. З математичної точки зору справа зводилася до підрахунку числа влучень значень спостережуваних ознак у певні градації.

Відразу після виникнення теорії ймовірностей (Паскаль, Ферма, XVII століття) імовірнісні моделі стали використовуватися при обробці статистичних даних. Наприклад, вивчалася частота народження хлопчиків і дівчаток, було встановлено відміну ймовірність народження хлопчика від 0,5, аналізувалися причини того, що в паризьких притулках ця ймовірність не та, що в самому Парижі, і так далі. В 1. 79. 4 році (за іншими даними - в 1. Карл Гаусс формалізував один з методів сучасної математичної статистики - метод найменших квадратів. У XIX столітті значний внесок в розвиток практичної статистики вніс бельгієць Кетле, на основі аналізу великого числа реальних даних показав стійкість відносних статистичних показників, таких, як частка самогубств серед усіх смертей. Вивчалися методи, засновані на аналізі даних з параметричних сімей розподілів, описаних кривими сімейства Пірсона.

Найбільш популярним було нормальне розподіл. Для перевірки гіпотез використовувалися критерії Пірсона, Стьюдента, Фішера. Були запропоновані метод максимальної правдоподібності, дисперсійний аналіз, сформульовані основні ідеї планування експерименту. Розроблену у першій третині ХХ століття теорію аналізу даних називають параметричної статистикою, оскільки її основний об'єкт вивчення - це вибірки з розподілів, що описуються одним або невеликим числом параметрів. Найбільш загальним є сімейство кривих Пірсона, що задаються чотирма параметрами. Як правило, не можна вказати будь-яких вагомих причин, за якими розподіл результатів конкретних спостережень має входити в те чи інше параметричне сімейство.

Винятки добре відомі: якщо ймовірна модель передбачає підсумовування незалежних випадкових величин, то суму природно описувати нормальним розподілом; якщо ж в моделі розглядається твір таких величин, то підсумок, мабуть, наближається логарифмічно нормальним розподілом і так далі. Під статистичної угрупованням розуміють поділ сукупності на групи (інтервали зміни параметра) однорідні в якому-небудь відношенні.

Число таких інтервалів (груп) розраховується за формулою Стерджес: k = 1 + 3,3. Угруповання бувають первинними і вторинними. Первинні угруповання виходять в ході статистичних спостережень. А вторинні здійснюються на підставі первинної. Статисти. Виділяють методи прикладної статистики, які можуть застосовуватися у всіх областях наукових досліджень і будь-яких галузях народного господарства, і інші статистичні методи, застосування яких обмежена тією або іншою сферою.

Маються на увазі такі методи, як статистичний приймальний контроль, статистичне регулювання технологічних процесів, надійність і випробування, планування експериментів. Статистичні методи аналізу даних застосовуються практично у всіх областях діяльності людини. Їх використовують завжди, коли необхідно отримати і обґрунтувати будь-які судження про групу (об'єктів або суб'єктів) з деякою внутрішньою неоднорідністю. Доцільно виділити три види наукової і прикладної діяльності в області статистичних методів аналізу даних (за ступенем специфічності методів, поєднаної з зануреною в конкретні проблеми): а) розробка і дослідження методів загального призначення, без урахування специфіки галузі застосування; б) розробка і дослідження статистичних моделей реальних явищ і процесів відповідно до потреб тієї чи іншої області діяльності; в) використання статистичних методів і моделей для статистичного аналізу конкретних даних в рішенні прикладних задач, наприклад, з метою проведення вибіркових обстежень. Прикладна статистика - це наука про те, як обробляти дані довільної природи.

Математичною основою прикладної статистики та статистичних методів аналізу є теорія ймовірностей і математична статистика. Опис виду даних і механізму їх породження - початок будь-якого статистичного дослідження. Для опису даних застосовують як детерміновані, так і імовірнісні методи.

Новости