Завдяки гранту діти в Луганській області зможуть отримувати якісну реабілітацію

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

3 березня 2014 року, 21:30 Переглядів: 3 березня 2014 року, 21:30 Переглядів:   У Центрі лікуються понад 160 малюків

У Центрі лікуються понад 160 малюків. Фото: rtv.ua.

У минулому році місто Ровеньки Луганській області взяв участь в конкурсі "Місто своїми руками". Ініціатором проекту виступила найбільша енергетична компанія України ДТЕК, яка виділила гранти (до 20 тисяч гривень) на ідеї, покликані поліпшити якість життя городян. Ровеньки виграли п'ять подібних грантів для здійснення міні-проектів в своєму місті.

У міському Центрі соціальної реабілітації дітей інвалідів "Сонечко" щорічно проходять лікування більше 160 дітей із захворюваннями і порушеннями опорно-рухового апарату. Як виявилося, не дивлячись на всю специфіку установи, ще недавно, щоб потрапити в центр батькам разом з дітьми доводилося докладати неймовірних зусиль.

За словами Олени Чеберяк, разом з 8-річною дочкою, прикутою до інвалідного візка, їй спочатку доводилося долати сходи у двір, а потім ще одні сходинки вже біля самого входу в центр. "У моєї доньки стійкий розлад опорно-рухової системи, і їй кілька разів на тиждень потрібно відвідувати реабілітаційний цент - тільки уявіть, що нам доводилося відчувати кожен раз", - ділиться Олена Чеберяк.

Вирішити проблему допоміг грант ДТЕК. Разом з працівниками центру батьки своїми руками прибрали всі пороги біля входів, а потім встановили пандус. "Вигравши грант, ми відразу ж замовили в місцевій майстерні пандус. Це добротно зварена металева конструкція довжиною 4,5 метра з високими поручнями, - розповіла нам координатор проекту Оксана Качура. - В установці пандуса брали участь практично всі батьки малюків, які відвідують центр. хто чим міг, тим і допомагав - чоловіки в основному сміття вантажили, брали на себе весь важка праця, а мами облагороджували територію ".

Добру справу. Тепер завдяки установці пандуса діти безперешкодно добираються до Центру. Фото: rtv.ua

До слова, крім установки пандуса гранту ДТЕК вистачило і на утеплення спортивного залу для дітей - були замінені вікна, а на підлозі з'явився спеціальний прогумований ковролін. За словами Оксани Качур, через холоди діти були позбавлені можливості виконувати необхідну лікувальну зарядку в залі (її необхідно виконувати на підлозі за рекомендацією лікарів. - Авт.), А також займатися в сухому басейні, який замість води наповнюється дрібними масажними кульками. "ДТЕК надав нам 20 тисяч гривень, додатково батьки зібрали ще 10 тисяч - в результаті ми змогли зробити все, що нам було вкрай необхідно, - пояснює Качур. - І тепер наші діти займаються в утепленому спортзалі, в якому проводяться не тільки оздоровчі процедури, але і святкові ранки ".

У самому ДТЕК підкреслили, що для компанії дуже важливо соціальне партнерство з містами, в яких працюють її підприємства. Але в першу чергу необхідно, щоб змінити своє місто хотіли самі жителі. "Депресивність регіонів визначається багато в чому тим, як люди ставляться до ситуації, наскільки вони готові працювати над підвищенням комфорту в своїх містах, пропонувати власні ідеї, домагатися їх втілення, - пояснив керівник департаменту із соціального розвитку ДТЕК Вікторія Гриб. - Отримати фінансування подібних проектів від держави складно, а завдяки конкурсу та ініціативи жителів це стало можливим ".

ПОВЕРНУЛИ ДИТИНСТВО

У Ровеньках, крім установки пандуса, жителі Молодіжного кварталу здійснили свою давню ідею - проект "Повернемо дитинство дітям". Протягом шести суботників більш ніж 60 жителів власноруч реконструювали дитячий майданчик, встановили ігрові елементи і захистили її гумовими скатами.

ЧОГО НЕ ВИСТАЧАЄ В ВАШОМУ ДВОРІ?

ЧОГО НЕ ВИСТАЧАЄ В ВАШОМУ ДВОРІ

Олександр, підприємець : "У нашому дворі вкрай не вистачає місць для паркування, і людям доводиться ставити машини в бруд. Це було б ще півбіди, але коли всі починають виїжджати на своїх авто, біля під'їздів утворюється справжнє болото. Ще було б не погано відновити футбольне поле і дитячу майданчик у дворі, але для всього цього без сторонньої допомоги не обійтися ".

Ще було б не погано відновити футбольне поле і дитячу майданчик у дворі, але для всього цього без сторонньої допомоги не обійтися

Вікторія, консультант: "У нас у дворі на газонах не росте трава, тому що будинок знаходиться в ямі, і після дощу до нас стікається вся вода з сусідніх вулиць. Ми не раз намагалися засіяти газони, але нічого не допомагає - не росте навіть бур'ян. Добре було б побудувати водовідведення, нехай навіть і простенький ".

Добре було б побудувати водовідведення, нехай навіть і простенький

Микита, студент: "Ми свій двір облагороджуємо своїми руками щороку - виходимо на суботники, в міру необхідності самостійно ремонтуємо лавки і дитячі гойдалки. А зараз всім двором мріємо, щоб відреставрувати фасад будинку - від старості зі стін почала обсипатися плитка. Однак на це потрібно дуже багато грошей, яких нам не зібрати навіть всім двором ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

діти діти

, Донбас , грант , центр , батьки , процедури , дитинство , ДТЕК , соціальне партнерство , ровеньки , Місто своїми руками

Ви зараз переглядаєте новина "Завдяки гранту діти в Луганській області зможуть отримувати якісну реабілітацію". інші Новини Донбасу дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Глушков Антон

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

ЧОГО НЕ ВИСТАЧАЄ В ВАШОМУ ДВОРІ?

Новости