Зависає Скайп: основні причини і рішення

  1. Перевантаження операційної системи
  2. Звісно при запуску програми
  3. Повний скидання налаштувань
  4. вірусна атака
  5. перевстановлення Скайпу
  6. Чи допомогла вам ця стаття?

Напевно, самим неприємною проблемою будь-якої програми є її зависання

Напевно, самим неприємною проблемою будь-якої програми є її зависання. Довге очікування відгуку програми дуже дратує, а в деяких випадках, навіть після тривалого періоду часу, його працездатність не відновлюється. Трапляються подібні неприємності і з програмою Skype. Давайте розберемо основні причини, чому Скайп лагает, а також з'ясуємо шляхи усунення проблеми.

Перевантаження операційної системи

Однією з найбільш частих проблем, чому зависає Скайп, є перевантаження операційної системи комп'ютера. Це призводить до того, що Skype не відповідає при виконанні щодо ресурсоємних дій, наприклад, вилітає при дзвінку. Іноді, пропадає звук при розмові. Корінь проблеми може критися в одному з двох: або ваш комп'ютер або операційна система не відповідають мінімальним вимогам для роботи Скайпу, або запущено велику кількість, які споживають оперативну пам'ять, процесів.

У першому випадку, можна тільки порадити використовувати більш нову техніку або операційну систему. Якщо вони не можуть працювати зі Скайпом, то це означає їх значне старіння. Все більш-менш сучасні комп'ютери при правильному налаштуванні без проблем працюють з Скайпом.

А ось другу проблему не так вже й складно виправити. Для того, щоб дізнатися, чи не «з'їдають» чи оперативну пам'ять «важкі» процеси, запускаємо Диспетчер завдань. Це можна зробити, натиснувши комбінацію клавіш Ctrl + Shift + Esc.

Переходимо у вкладку «Процеси», і дивимося, які процеси найбільше вантажать процесор, і споживають оперативну пам'ять комп'ютера. Якщо це не системні процеси, і в даний момент ви не використовуєте програми, пов'язані з ними, то просто виділяємо непотрібний елемент, і тиснемо на кнопку «Завершити процес».

Якщо це не системні процеси, і в даний момент ви не використовуєте програми, пов'язані з ними, то просто виділяємо непотрібний елемент, і тиснемо на кнопку «Завершити процес»

Але, тут дуже важливо розуміти, який саме процес ви відключаєте, і за що він відповідає. А неосмислені дії можуть принести тільки шкоду.

Ще краще прибрати зайві процеси з автозапуску. В цьому випадку, вам не доведеться кожного разу використовувати Диспетчер завдань для відключення процесів, щоб працювати зі Скайпом. Справа в тому, що багато програм при установці прописують себе в автозапуску, і завантажуються у фоновому режимі разом з запуском операційної системи. Таким чином, вони працюють в фоні навіть, коли вам не потрібні. Якщо, таких програм одна-дві, то нічого страшного, але якщо їх число наближається до десятку, то це вже серйозна проблема.

Найзручніше, видаляти процеси з автозапуску за допомогою спеціальних утиліт. Одна з кращих з них - CCleaner . Запускаємо дану програму, і переходимо в розділ «Сервіс».

Запускаємо дану програму, і переходимо в розділ «Сервіс»

Потім, в підрозділ «Автозавантаження».

Потім, в підрозділ «Автозавантаження»

У вікні представлені програми, які додані в автозавантаження. Виділяємо ті додатки, які не хочемо завантажувати разом з пуском операційної системи. Після цього, тиснемо кнопку «Вимкнути».

Після цього, тиснемо кнопку «Вимкнути»

Після цього, процес буде видалений з автозавантаження. Але, як і з Диспетчером завдань, тут теж дуже важливо розуміти, що ви конкретно відключаєте.

Звісно при запуску програми

Досить часто можна зустріти ситуацію, коли Скайп зависає при запуску, що не дає зробити в ньому ніяких дій. Причина даної неполадки криється в проблемах файлу конфігурації Shared.xml. Тому, потрібно видалити цей файл. Не переживайте, після видалення цього елемента, і подальшого запуску Скайпу, файл буде згенеровано програмою заново. Але, на цей раз є значна ймовірність, що додаток почне працювати без неприємних зависань.

Перед тим, як перейти до видалення файлу Shared.xml, слід повністю завершити роботу програми Skype . Щоб уникнути продовження роботи програми у фоновому режимі, найкраще завершити його процеси через Диспетчер завдань.

Щоб уникнути продовження роботи програми у фоновому режимі, найкраще завершити його процеси через Диспетчер завдань

Далі, викликаємо вікно «Виконати». Це можна зробити, натиснувши комбінацію клавіш Win + R. Вводимо команду% appdata% \ skype. Кількома по кнопці «OK».

Кількома по кнопці «OK»

Ми подорожуємо у папку з даними для програми Skype. Шукаємо файл Shared.xml. Кількома по ньому правою кнопкою мишки, і в списку, що з'явився дій вибираємо пункт «Видалити».

Кількома по ньому правою кнопкою мишки, і в списку, що з'явився дій вибираємо пункт «Видалити»

Після видалення даного файлу конфігурації, запускаємо програму Скайп. Якщо додаток запуститися, то проблема полягала саме в файлі Shared.xml.

Повний скидання налаштувань

Якщо видалення файлу Shared.xml не допомогло, то можна здійснити повне скидання налаштувань Скайпу.

Знову закриваємо Скайп, і викликаємо вікно «Виконати». Вводимо туди команду% appdata%. Тиснемо на кнопку «OK», щоб перейти в потрібну директорію.

Тиснемо на кнопку «OK», щоб перейти в потрібну директорію

Знаходимо папку, яка так і називається - «Skype». Даємо їй будь-яке інше ім'я (наприклад, old_Skype), або переміщаємо в іншу директорію вінчестера.

Даємо їй будь-яке інше ім'я (наприклад, old_Skype), або переміщаємо в іншу директорію вінчестера

Після цього, запускаємо Скайп, і спостерігаємо. Якщо програма більше не лага, то скидання налаштувань допоміг. Але, справа в тому, що при скиданні налаштувань видаляються всі повідомлення, і інші важливі дані. Щоб мати можливість відновити все це, ми як раз не видаляли папку «Skype», а просто перейменували, або перемістили її. Потім, слід перемістити ті дані, які вважаєте потрібними, з старої папки в нову. Особливо важливо перемістити файл main.db, так як в ньому зберігається листування.

db, так як в ньому зберігається листування

Якщо ж спроба зі скиданням налаштувань не вдалася, і Скайп продовжує зависати, то в такому випадку, ви завжди можете повернути старої папці колишнє ім'я, або перемістити її на місце.

вірусна атака

Досить частою причиною зависання програм є наявність вірусів в системі. Це стосується не тільки Скайпу, а й інших додатків. Тому, якщо ви помітили зависання Skype, то не зайвим буде перевірити комп'ютер на віруси. Якщо ж зависання спостерігається і в інших додатках, то зробити це просто необхідно. Сканування на шкідливий код рекомендується проводити з іншого комп'ютера, або з USB-накопичувача, так як антивірус на зараженому ПК з великою ймовірністю не відображатиме загрозу.

перевстановлення Скайпу

Вирішити проблему з зависанням може допомогти також перевстановлення Скайпу . При цьому, якщо у вас встановлена ​​застаріла версія, то раціональним буде оновити її до останньої. Якщо ж у вас вже стоїть остання версія, то можливо, виходом з положення стане «відкат» програми до більш ранніх версій, коли проблема ще не спостерігалася. Природно, що останній варіант носить тимчасовий характер, поки розробники в новій версії не виправлять помилки сумісності.

Як бачимо, причин зависання Скайпу дуже багато. Звичайно, найкраще встановити відразу причину неполадки, а вже потім, виходячи з цього, вибудовувати рішення проблеми. Але, як показує практика, відразу встановити причину досить важко. Тому, доводиться діяти методом проб і помилок. Головне, розуміти, що саме ви робите, щоб потім мати можливість все повернути до попереднього стану.

Чи допомогла вам ця стаття?

ТАК НІ

Чи допомогла вам ця стаття?

Новости