Збірні вантажі або довантаження - в чому різниця і що краще?

  1. Що таке довантаження?
  2. Що таке збірний вантаж?
  3. Переваги та недоліки збірних вантажів
  4. Переваги та недоліки довантаження
  5. Довантаження і збірні перевезення: в чому різниця?

Якщо ви вам потрібно доставити відносно невеликий вантаж (від 500 до 1-2 тонн), орендувати цілий автомобіль невигідно. Дешевше буде перевезти його на великотоннажному вантажівці разом з іншими відправниками. І зробити це можна по одній з двох схем: за допомогою збірних перевезень і довантажити.

І зробити це можна по одній з двох схем: за допомогою збірних перевезень і довантажити

Що таке довантаження?

Довантаження - схема, при якій кілька відправників укладають один договір з транспортною компанією і використовують один транспортний засіб. Компанія забирає вантажі зі свого складу або зі складів відправників, а потім доставляє їх за потрібними адресами.

Головна особливість довантажити - один договір на всі вантажі, які перевозять на окремо взятому автомобілі. Маса вантажу кожного відправника може становити від 500 кг до 10 тонн. При цьому доставка здійснюється «від дверей до дверей». Схема довантаження схожа з поштової експрес-доставкою.

Що таке збірний вантаж?

Схема перевезення збірного вантажу нагадує схему, за якою працює російська пошта: вантажі збираються на одному складі, потім, коли їх буде достатньо для відправки за певним напрямом, їх занурюють в великотоннажний автомобіль і перевозять до складу, розташованого недалеко від точки призначення. Після цього вантажі переносять в машини поменше і розвозять по адресам.

Доставку до складу і зі складу може організувати як сама транспортна компанія, так і власник вантажу - все залежить від умов договору. З кожним конкретним відправником укладається окремий договір. Таким способом можна доставити будь-який вантаж, крім швидкопсувного. У «зоні ризику» також тендітні вантажі.

Переваги та недоліки збірних вантажів

Головна перевага збірного вантажу - невелика вартість. Якщо адреса одержувача знаходиться недалеко від складу, вантаж можна доставити власними силами і заощадити ще більше.

За допомогою збірних перевезень можна доставити вантажі на великі відстані, в тому числі з інших країн. Найбільш вигідно перевозити від 500 до 1500 кг.

Найбільш вигідно перевозити від 500 до 1500 кг

У збірних вантажів є один недолік - час очікування на складі. Поки тут не набереться достатньо товарів для доставки по потрібних вам напрямку, ваш вантаж не відправлять. Втім, ви можете витратити набагато більше часу на пошук транспортної компанії або інших відправників, яких цікавить той же напрямок.

У збірних перевезень є і ще один недолік - вантаж переносять з одного автомобіля на інший два рази (або більше, якщо є проміжні точки між місцем відправлення та призначення). При перевантаженні товар може пошкодитися.

Переваги та недоліки довантаження

Збірні вантажі зручніше для тих, хто готовий чекати Збірні вантажі зручніше для тих, хто готовий чекати. Вам достатньо надіслати товар на склад. Перевізник самостійно укомплектує автомобіль, вам залишиться лише дочекатися. У випадку з догрузом вам доведеться шукати «попутників», тобто інших відправників, самостійно, зустрічатися з ними, вибирати транспортну компанію, обговорювати умови, за якими вантажі будуть доставлятися, а потім підписувати загальний договір. На це піде якийсь час, але термін такої доставки, швидше за все, буде набагато менше, ніж у випадку зі збірними перевезеннями.

Довантаження вигідніше, якщо ви не хочете чекати, а напрямок, по якому планується доставка, щодо популярно. Найзручніше користуватися цим способом, якщо вам потрібно перевезти товар між двома містами-мільйонниками (наприклад, Москва - Санкт-Петербург, Москва - Нижній Новгород і т.д.) на відстань від 1000 до 3000 км. Таким способом можна організувати доставку і в невелике місто з мільйонника.

Ще одна перевага довантажити - доставка здійснюється від дверей до дверей. Вантаж завантажується і вивантажується один раз, ніяких проміжних точок тут немає. Однак все залежить від автомобіля і маршруту: не всі міські вулиці доступні для великотоннажного транспорту.

Недоліки у довантаження також є. Наприклад, не завжди легко знайти інших відправників. Іноді пошук займає більше часу, ніж очікування на складі консолідування при збірних перевезеннях. Та й домовлятися з вантажовідправниками вам доведеться особисто. Як і шукати транспортну компанію. Звичайно, процес можна спростити за допомогою інтернету і відповідних ресурсів, але багато що залежить від популярності напрямки.

Довантаження і збірні перевезення: в чому різниця?

Простіше для початку знайти подібності. І в тому, і в іншому випадку:

Різниця - в самій схемі перевезення. В одному випадку, при збірних перевезеннях, ви просто відправляєте вантаж на склад і чекаєте. Якщо він не відноситься до швидкопсувних або крихким товарам, ви (або покупець) його отримаєте рано чи пізно.

В іншому випадку, при довантаження, ви самостійно підшукуєте інших відправників, вибираєте транспортну компанію, в узгоджений час укладаєте договір. А потім просто завантажуєте товар в машину і отримуєте його вже в іншому місті. З одного боку, це простіше: вантаж доставлять від дверей до дверей, з іншого - складніше. На пошук відправників піде якийсь час.

Що краще?

Багато що залежить від напрямку, типу вантажу, конкретних умов. Якщо вам потрібні регулярні поставки з одного міста в інший, простіше знайти таких же відправників, узгодити з ними графік перевезень і укласти загальний договір з певною компанією. Якщо ви перевозите одиничний товар, і для вас, в цілому, терміни не мають значення, простіше скористатися збірними перевезеннями. Зрозуміло, краще вибрати ту компанію, яка перевозить вантажі по схемі «від дверей до дверей».

Що таке довантаження?
Що таке збірний вантаж?
Що таке довантаження?
Що таке збірний вантаж?
Довантаження і збірні перевезення: в чому різниця?
Що краще?

Новости