Жителі Донецька отримують воду

/ Фото: Олександр Яремчук

20 серпня велика частина Донецька отримала воду після 3-х діб без води. Енергетики ДТЕК забезпечують електроживлення одного з двох фільтрувальних станцій міста. Станція працює стабільно, але подає воду в місто поки в мінімальному режимі.

У мирний час мільйонний Донецьк забезпечують водою дві фільтрувальні станції - Донецька і Верхньо-Кальмиусская.

Донецька фільтрувальна станція не працює з 30 липня. Електропостачання станції було пошкоджено в результаті боїв. Поки неможливо відновити живильну лінію електропередачі, тому що бої тривають.

Верхньо-Кальмиусская фільтрувальна станція зараз працює. Після зупинки Донецької фільтрувальної все навантаження по подачі води в місто взяла на себе Верхньо-Кальмиусская станція. До 17 серпня станція подавала воду в мінімальному режимі, але щодня. 17 серпня о 18:40 в результаті боїв була пошкоджена остання з трьох живлять станцію електроенергією високовольтна лінія Чайкіно- Ясинувата -110 кВ. Насосна фільтрувальної станція залишилася без електропостачання, в Донецьк перестала надходити вода . Лінію електропередачі, яку потрібно було полагодити, знаходиться між Макіївкою та Ясинуватої, де йдуть активні бойові дії. Тільки 19 серпня в умовах "зеленого коридору", коли в обох сторін припинився вогонь, бригада енергетиків відновила лінію електропередачі і о 17:45 подала напругу на насосну Верхньо - Кальміуської фільтрувальної станції.

20 серпня об 11:00 через бойові дій знову був пошкоджений електропровід, і фільтрувальна станція виявилася знеструмленою. Ремонтна бригада ДТЕК повторно виїхала на відновлення життєво важливою фільтрувальної станції. Енергетикам потрібна була година, щоб полагодити пошкоджену осколками лінію електропередачі. О 12:00 співробітники КП "Вода Донбасу" відновили роботу фільтрувальної станції для подачі в Донецьк питної води.

На сьогоднішній день фільтрувальна станція працює в стабільному режимі. Воду отримують Будьонівський, Ворошиловський, Калінінський, Київський, Пролетарський і частково Петровський райони Донецька. Але станція запитана тільки від однієї з трьох необхідних ліній електропередачі. Нові бойові дії можуть за мить зруйнувати водопостачання Донецька.

Всі подробиці в спецтемі відновлення Донбасу

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

Новости