ЗМІ: банк «Відродження» залишився без вкладів власників

З даних «Коммерсанта» слід, що брати Ананьєві вирішили забрати кошти зі своїх рахунків готівкою після того, як в належав їм Промсвязьбанк ввели тимчасову адміністрацію З даних «Коммерсанта» слід, що брати Ананьєві вирішили забрати кошти зі своїх рахунків готівкою після того, як в належав їм Промсвязьбанк ввели тимчасову адміністрацію   Фото: Антон Новодережкіна / ТАСС   Оновлене о 17:05   Брати Олексій та Дмитро Ананьєва після введення тимчасової адміністрації в належав їм Промсвязьбанк вирішили вилучити кошти зі своїх рахунків в банку «Відродження» готівкою

Фото: Антон Новодережкіна / ТАСС

Оновлене о 17:05

Брати Олексій та Дмитро Ананьєва після введення тимчасової адміністрації в належав їм Промсвязьбанк вирішили вилучити кошти зі своїх рахунків в банку «Відродження» готівкою. Гроші були отримані в доларах і євро на суму, еквівалентну приблизно 4,5 млрд рублів. Про це повідомляє газета «Коммерсант» з посиланням на неназвані джерела.

При цьому прес-служба банку випустила офіційне спростування: «Олексій і Дмитро Ананьєва ніколи не мали вкладів в банку« Відродження »та, відповідно, не могли виробляти по ним операцій із зняттям готівки, про яких написав видання, посилаючись на анонімні джерела».

Якщо слідувати словам одного зі співрозмовників видання, банкіри нібито виводили кошти в ніч на 28 або в ніч на 29 грудня минулого року, тобто майже через два тижні після введення тимчасової адміністрації в Промсвязьбанк. За словами іншого джерела, частина коштів, можливо, була переправлена ​​в «Відродження» з Промсвязьбанка, готівку вивозили «у великій кількості».
До «Відродженню» у регулятора претензій немає. Однак всі джерела газети сходяться на думці, згідно з яким така операція вимагала підкріплення кас і ніяк не могла бути не помічена в ЦБ. Чи є щось підозріле в знятті такої великої суми готівкою? Коментує директор по банківських рейтингах «Експерт РА» Руслан Коршунов:

- Так, їх видно по оборотам, по касі, там є розбивка на валютні обороти, і як раз за валютними оборотами видно, що в грудні якраз вони істотно зросли. Тут, можливо, було просто закриття депозиту термінового, нерідко саме депозити закінчуються в кінці року, і просто його видали великим клієнтам.

- Що стосується контролю з боку ЦБ, він не знав, що відбувається, або зробив вигляд, що нічого не помітив? Або нічого в такому вилученні грошей немає?

- Дивіться, закривається великий депозит, клієнтам потрібна готівка. Це, в принципі, стандартна операція, вся інформація за такими операціями все одно контролюється ЦБ. Відповідно, я не бачу тут якихось істотних ризиків. Тобто якщо ви подивіться у інших банків, то там буває теж, що закриваються великі депозити і, відповідно, видаються у валюті. Наприклад, власник веде якусь зовнішньоекономічну діяльність і йому потрібна валюта. Це як би обумовлено саме економічними якимись причинами, які не сумнівна операція і нічого такого.

Олексій Ананьєв передав через свого представника, що ця інформація - «повна маячня, коментувати який не має ніякого сенсу». Business FM зв'язатися з ним не вдалося.

Якщо припустити, що брати Ананьєві дійсно зняли свої гроші з рахунків в банку «Відродження», виникає інше питання: для чого їм знадобилася така велика сума готівкою? Думка юриста корпоративної практики юридичної фірми Eterna Law Сергія Чорного:

Якщо не було переведення в готівку, то і претензій регулятора до банку бути не повинно, відзначає директор московського офісу компанії Tax Consulting UK Едуард Савуляк:

На минулому тижні стало відомо, що російський сенатор і бізнесмен Сулейман Керімов домовився з основними власниками банку «Відродження» - братами Олексієм і Дмитром Ананьєва - про покупку їх частки в кредитній організації. Про це повідомляло агентство Reuters з посиланням на три джерела, близькі до операції.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Чи є щось підозріле в знятті такої великої суми готівкою?
Що стосується контролю з боку ЦБ, він не знав, що відбувається, або зробив вигляд, що нічого не помітив?
Або нічого в такому вилученні грошей немає?
Якщо припустити, що брати Ананьєві дійсно зняли свої гроші з рахунків в банку «Відродження», виникає інше питання: для чого їм знадобилася така велика сума готівкою?
Ru в ваші джерела новин?

Новости