Знай наших. 7 українських дизайнерів міжнародного класу

  1. Український бренд POUSTOVIT - повсякденна легкість, простота і елегантність в гармонії з незвичайними...
  2. Бренд LITKOVSKAYA - симбіоз чоловічого і жіночого стилю + бездоганне виконання
  3. Victoria Gres - комфортний одяг з декоративними елементами з різних історичних епох.
  4. Одяг від ANDRE TAN - тактичний відхід від звичних конструкцій, багатофункціональність і жива енергія...
  5. ZALEVSKIY - підкреслена неординарність образів
  6. anna bublik - унікальні образи для жителів мегаполісів
  7. Lake Studio - витончене поєднання непоєднуваного в мінімалістичний жіночних образах

Україна має талант, факт. Колекціями українських дизайнерів захоплюються критики моди і умовно сильні світу цього. Прямо зараз, поки ви читаєте цей текст, в магазини від Нью-Йорка до Токіо заходять покупці і купують одяг, зшитий нашими творчими співвітчизниками.

На жаль, ми не можемо вмістити в цю публікацію всіх тих, хто домігся значних успіхів у професії і чиї творіння викликають у нас радість і гордість за своїх. У цій публікації ми зможемо розповісти лише про сім з тих дизайнерів, кого сміливо можна назвати флагманами української моди.

Отже, в наш список увійшли:

  • Лілія Пустовіт | POUSTOVIT
  • Лілія Літковська | LITKOVSKAYA
  • Вікторія Гресь | Victoria Gres
  • Андре Тан | ANDRE TAN
  • Олексій Залевський | ZALEVSKYI
  • Анна Бублик | anna bublik
  • Lake Studio | Олеся Кононова і Анастасія Рябоконь.

Український бренд POUSTOVIT - повсякденна легкість, простота і елегантність в гармонії з незвичайними рішеннями

Дизайнер Лілія Пустовіт народилася у Вінниці, 9 грудня 1968 року.

Кілька фактів про Лілії Пустовіт:

  • Пройшла стажування в L'Universite de l'Art moderne в Парижі;
  • Є Головою експертного комітету Ради моди;
  • Президент Синдикату Моди України;
  • Лілію Пустовіт називають кумиром просунутої молоді та хедлайнером вищої ліги України;
  • Лілія Пустовіт пошила сукню Марині Порошенко для урочистого вечора на честь інавгурації її чоловіка, Президента України Петра Порошенка.

Колекції одягу від POUSTOVIT запам'ятовуються особливими авторськими принтами, простими формами і одночасно складними декоративними деталями. В авторських моделях гармонійно уживається простота форм і ненав'язлива, але ясно дає про себе знати унікальність ідеї і якість виконання.

Сукні, і особливо сукні-сорочки , Можна сміливо назвати головним козирем всіх колекцій POUSTOVIT.

Сукні, і особливо   сукні-сорочки   , Можна сміливо назвати головним козирем всіх колекцій POUSTOVIT

Плаття від Poustovit

Плаття від Poustovit

Образи з осінньо-зимової колекції 2017-2018 by Poustovit

Trendy-U рекомендує: Найпопулярніші тартани

Модні тенденції осінь-зима 2017-2018

Кращі українські бренди одягу

Бренд LITKOVSKAYA - симбіоз чоловічого і жіночого стилю + бездоганне виконання

Більшість колекцій LITKOVSKAYA виконані в стилі мінімалізм . Як правило, образи підкреслюють контраст між чоловічим і жіночим началом. Пальто оверсайз , Жакети і брючні костюми прекрасно поєднуються з блузами з рюшами і воланами в романтичному стилі, а також зі складними драпіровками.

Пальто оверсайз   , Жакети і брючні костюми прекрасно поєднуються з блузами з рюшами і воланами в романтичному стилі, а також зі складними драпіровками

Лукбук колекції осінь-зма 2017-2018 by LITKOVSKAYA

Лукбук колекції осінь-зма 2017-2018 by LITKOVSKAYA

Образи з лукбука осінньо-зимової колекції від Лілії Літковської

Образи з лукбука осінньо-зимової колекції від Лілії Літковської

by LITKOVSKAYA

Лілія Літковська народилася в Києві 17 січня 1982 року.

У 2009 Лілія відкрила свій бренд одягу і в цьому ж році отримала титул «Дизайнер року» за версією журналу Elle, а вже через 3 роки зайняла місце серед «200 найперспективніших молодих дизайнерів світу» за версією Vogue Talents.

Бренд LITKOVSKAYA шиє відмінну верхній одяг - тренчі, дублянки і пальто. Одяг від LITKOVSKAYA продається в 15-ти магазинах світу, серед яких один з найбільших американських інтернет-магазинів Nordstrom, британський Selfridges, корейський Rare Market і міжнародний Farfetch .

Лілія Літковська - офіційний дизайнер Одеського 8-го Одеського міжнародного кінофестивалю . На даний момент точно відомо, що Litkovskaya пошиє вечірні сукні для відкриття і закриття ОМКФ Президенту фестивалю Вікторії Тигибко. Ми впевнені, що цими двома сукнями її колаборація з ОМКФ не обмежиться. Ми обов'язково розповімо вам про всі спільних акціях та заходах Лілії Літковської і ОМКФ, так що стежте за нашими публікаціями.

Victoria Gres - комфортний одяг з декоративними елементами з різних історичних епох.

Вікторія Гресь народилася в місті Байконур, в 1964 році. Закінчила з червоним дипломом Московську Текстильну Академію. У 1993 Вікторія створила бренд одягу Victoria Gres, до якого увійшло чотири лінійки: Victoria Gres by GRES, Victoria Gres DENIM, Victoria Gres Couture, а також лінійка авторських аксесуарів. Також існує лінія Gres décor, в рамках якої Вікторія випускає авторські предмети інтер'єру.

Бренд Victoria Gres шиє якісну і дуже стильне взуття і прекрасні сумки.

Образ від Вікторії Гресь

«Чи можна не закохатися в це плаття?» - питання риторичне.

Сукня з колекції Вікторії Гресь

Одяг від ANDRE TAN - тактичний відхід від звичних конструкцій, багатофункціональність і жива енергія кожного образу

Андре Тан народився 24 жовтня 1982 року в невеликому селищі Слобожанське. Закінчив Харківський Текстильний Технікум і Київський Університет Технології та Дизайну. Андре Тан виграв грант на навчання в St. Martins College of Art в Лондоні і пройшов стажування на фабриці Hugo Boss в Німеччині.

Марка Andre Tan існує з 2000 року.

Список регалій і нагород цього дизайнера великий. Щороку, починаючи в 2001, він отримує по кілька премій на показах України та всього світу. Андре Тан є рекордсменом престижної в Україні номінації «Дизайнер Року», що проводиться журналом Elle; провідним декількох телепередач про моду; засновником напряму Smart Couture. Крім того, ANDRE TAN - переможець конкурсу круїзних колекцій 10 × 10. Приз йому вручив Пако Рабан.

У мене не було ні копійки, знайомі моделі погодилися за свої власні гроші купити тканини, пройтися по подіуму, а я в свою чергу, віддав їм кращі сукні.

Бренд Andre Tan випускає жіночу, чоловічу та дитячу одяг, а також аксесуари.

Нас приємно здивувала і порадувала доступність одягу від Andre Tan. Купити модне плаття колекції весна-літо 2017 можна починаючи від 1700 гривень, блузку - по 1 500 грн, чоловічі шорти (95% бавовна, 5% еластан) як на фото - за 1249 грн.

Шорти з бавовни з колекції Андре Тан

Шорти з бавовни з колекції Андре Тан

Літні сукні з колекції Andre Tan

У секції «розпродаж» ми знайшли жакет для дівчинки всього за 300 грн .:

жакет :)

ZALEVSKIY - підкреслена неординарність образів

Олексій Залевський народився в Києві в 1974 році. Закінчивши в Одесі Театрально-художнє училище на спеціальностях художник-гример і художник-лялькар. Олексій засвоїв отримані знання і постійно застосовує їх. Кожна колекція Zalevskiy запам'ятовується не тільки вражаючими і яскравими стильовими рішеннями, але і обстановкою, в якій ці колекції презентуються. Моделі часто дефілюють в самому незвичайному гримі, під самі незвичайні декорації і музику, а на завершення презентації глядачі бачать ретельно продуманий перформанс.

Моделі часто дефілюють в самому незвичайному гримі, під самі незвичайні декорації і музику, а на завершення презентації глядачі бачать ретельно продуманий перформанс

Показ колекції Zalevskiy

Бренд ZALEVSKIY випускає чоловічий та жіночий одяг.

Бренд ZALEVSKIY випускає чоловічий та жіночий одяг

Кращі чоловічі джинси в Україні шиє Олексій Залевський.

Образи з колекції Zalevskiy

anna bublik - унікальні образи для жителів мегаполісів

Анна Бублик народилася у Львові, там же закінчила Академію Мистецтв за спеціальністю «Моделювання костюма». У 2002 вона переїхала до Києва з метою відкрити імідж-студію, і вже через рік випускає власну колекцію під маренням a nna bublik.

Професіоналізм Анни отримав належне винагороду: в якості ексклюзивного стиліста вона співпрацює з Віталієм Козловським і його балет-трупою, а також створює одяг для телеведучих головних каналів України. Список її постійних клієнтів нараховує більше трьохсот чоловік, серед яких Катя Осадча, Маша Фокіна, Маша Єфросиніна, Маша Орлова, Олександр Пономарьов та Гайтана.

Біла блузка з шиттям від anna bublik

Біла блузка з шиттям від anna bublik

Образ від anna bublik

Одяг Анни Бублик продається в містах України і в місті Дубаї, ОАЕ.

Lake Studio - витончене поєднання непоєднуваного в мінімалістичний жіночних образах

Разом з українськими брендами LUVI, Indposhiv і Burenina Lake Studio стали переможцями конкурсу костюмів для провідних Євробачення, яке буде проходити в Києві з 9 по 13 травня.

Дизайнери Lake Studio пошиють костюми провідним для спеціального номера, яким відкриється один з фіналів Євробачення-2017.

Майстерність дизайнерів Lake Studio Олесі Кононової і Анастасії Рябоконь підтверджено двома нагородами на Best Fashion Awards у номінаціях «Кращий дизайнер жіночого одягу» і «Кращий дизайнер аксесуарів» в 2012 році. У 2013 році успіх бренду був закріплений нагородою «Кращий дизайнер аксесуарів». У 2012-му Vogue Italia зазначив Lake Studio в номінації «Кращий молодим проектом» і в 2013-му році опублікував моделі колекції Lake Studio в щорічному альманасі Vogue Talents поряд з 200 колекціями кращих дизайнерів світу.

Акценти образу від Lake Studio - лаконічний силует і оригінальні декоративні елементи. Велика увага дизайнери Lake Studio приділяють крою та оригінальним аксесуарам. Олеся Кононова і Анастасія Рябоконь працюють з вишивкою і використовують традиційні техніки в сучасній подачі.

Олеся Кононова і Анастасія Рябоконь працюють з вишивкою і використовують традиційні техніки в сучасній подачі

Одяг Lake Studio продається в українських, німецьких, британських і американських магазинах.

Колекція Lake Studio осінь-зима 2017-2018

Ігор Лещенко

під редакцією

Тетяни Поважних

Джерела: vogue.com, fashionweek.ua, instagram.com/bublikanna, a-tan.com.ua, instagram.com/victoriagresofficial

Новости