Знамените білу сукню Мерилін продали за 4,6 млн доларів

Найзнаменитіший плаття вічного секс-символу Мерилін Монро, в якому вона знімалася у фільмі Біллі Вайлдера "Сім років бажання", пішло з аукціону Profile in History за 4,6 мільйона доларів. Найзнаменитіший плаття вічного секс-символу Мерилін Монро, в якому вона знімалася у фільмі Біллі Вайлдера Сім років бажання, пішло з аукціону Profile in History за 4,6 мільйона доларів

Фото: AP

Образ Мерилін Монро як дівчата в білому платті, поділ якого здіймає вітер, став одним з найяскравіших в історії кіно. За словами співробітників аукціону, ніхто не очікував, що плаття піде за суму, яка більш ніж в два рази перевищує початкову вартість сукні, зазначає Вести.Ru . Організатори аукціону розраховували виручити за нього близько двох мільйонів доларів.

Читайте також: Миру показали унікальні знімки Мерилін Монро

Знамените плаття входило в колекцію костюмів і реквізитів з голлівудських фільмів, яку більше 40 років збирала американська актриса Деббі Рейнольдс, пише ВВС . Рейнольдс сподівалася створити музей костюмів, однак ці плани так і не здійснилися.

Серед інших лотів, виставлених на продаж, був головний убір Елізабет Тейлор з фільму "Клеопатра", легендарна капелюх-котелок Чарлі Чапліна і гітара, на якій Джулія Ендрюс грала у фільмі "Звуки музики". Коли біле плісироване сукню Мерилін було продано, 79-річна Рейнольдс не змогла стримати сліз.

Другим за популярністю лотом виявився котелок Чарлі Чапліна, проте його фінальна ціна значно поступилася вартості вбрання голлівудської діви, додає Перший канал . Капелюх була продана всього за 135 тисяч доларів.

Новости