Зразок претензія по взуттю

  1. самозахист споживача претензія взуття зразок
  2. ПРЕТЕНЗІЯ
  3. На яких підставах згідно із законом можна повернути взуття продавцеві
  4. Гарантійний термін
  5. Особливості складання претензії
  6. Чи можна отримати гроші назад або доведеться міняти на інший товар?
  7. висновок
  8. Зразок претензія по взуттю
  9. Умови повернення взуття неналежної якості та зразок претензії
  10. Претензія на повернення взуття
  11. довідник адвоката
  12. Зразки претензій на повернення взуття в магазин на будь-який випадок
  13. Як повернути гроші за неякісне взуття
  14. Претензія взуття зразок
  15. Повернення взуття в магазин. ділюся секретами.
  16. Зразок претензії повернення взуття
  17. Як скласти претензію на повернення грошей за взуття неналежної якості?
  18. Як повернути неякісну взуття назад в магазин?
  19. Це цікаво:

самозахист споживача

претензія взуття зразок

У претензії Вам необхідно вказати, кому Ви її пред'являєте, представитися і своїми словами описати суть справи і свої вимоги. Намагайтеся не «перевантажувати» претензію зайвою інформацією або емоціями.

Нижче пропонуємо Вашій увазі приблизний зразок претензії на повернення грошей за неякісне взуття

Керівнику ТОВ «БАШМАК»

(вкажіть повне найменування продавця)

м Москва, Червона площа, д. 300

(вкажіть адресу продавця)

від Іванова Івана Івановича,

(Ваші Прізвище, Ім'я, По батькові)

який мешкає за адресою: м Москва, Червона площа, д. 301

(вкажіть Вашу адресу)

(вкажіть Ваш контактний телефон, можна мобільний)

ПРЕТЕНЗІЯ

01 січня 20___ р (вкажіть дату покупки) я придбав у Вашому магазині взуття (якщо знаєте, вкажіть назву і артикул) вартістю (вказати вартість) рублів. На товар був встановлений гарантійний термін тривалістю 30 днів (якщо встановлено). Після 10 днів (вказати термін використання або коли виявили дефект взуття) використання взуття я виявив, що взуття прийшла в непридатність: відірвалася підошва (опишіть характер дефекту).

На підставі вищевикладеного та відповідно до ст.18 Закону РФ «Про захист прав споживачів» я вимагаю прийняти товар неналежної якості і розриваю договір купівлі-продажу. Вимагаю повернути сплачену за товар грошову суму у встановлені ст. 22 Закону «Про захист прав споживачів» терміни.

1.Копія чека (якщо є)

2.Копія гарантійного талона (якщо є)

«__» __________ 20__ р

Претензія складається у двох примірниках, один з яких передається продавцеві (виробнику, виконавцю), а на другому продавець (виробник, виконавець) роблять відмітку про її отримання. Розписатися в отриманні претензії може будь-який співробітник продавця (виробника, виконавця), необхідно простежити, щоб Ваш контрагент не тільки розписався в отриманні претензії, але і поставив дату вручення.

www.samzpp.ru

Керівнику ТОВ «Продавець»

(Вкажіть повне найменування фірми-продавця)

м Москва, вул.Університетська, д. 70

(Вкажіть адресу продавця за місцем покупки або його юридична адреса)

від Захарової Ольги Миколаївни,

(Вкажіть своє ПІБ)

мешкає за адресою: м Москва, пр.Ямашева, д. 607, кв.89

(Вкажіть свою поштову адресу)

(Вкажіть ваш телефон для зв'язку з вами)

12 листопада 2010 року біля вас в магазині (назва магазину) по вул. Університетська, д.70 я купила зимові чоботи з натуральної шкіри білого кольору вартістю 4500 рублів (точну назву виробу і його артикул подивіться на коробці і відобразіть в претензії).

На куплений мною товар був встановлений гарантійний термін тривалістю 30 днів, про що мене сповістили при покупці (письмово або усно).

Протягом встановленого гарантійного терміну, в зв'язку з тим, що взуття виявилася неякісною на лицьовій стороні чобіт утворилися тріщини, відклеїлась носова частина, на задній частині чобіт розійшлися шви. В кінцевому підсумку взуття виявилася непридатна до експлуатації.

Керуючись ст.18 Закону Російської Федерації «Про захист прав споживачів» я вимагаю прийняти у мене чоботи неналежної якості і повернути мені гроші за оплачений товар у строки, встановлені ст. 22 Закону «Про захист прав споживачів».

1.Копія чека (якщо є)

2.Копія гарантійного талона (якщо є)

Важливі моменти:

Таку претензію краще складати в двох примірниках, щоб один екземпляр передати продавцю, а другий примірник з відміткою продавця про вручення залишити у себе.

Поставити відмітку про вручення може будь-який співробітник магазина, де ви купували взуття, головне, щоб співробітник магазина на вашому екземплярі розписався, вказав своє прізвище і дату отримання претензії.

Якщо співробітники магазину не приймають у вас претензію, ви маєте право підійти до куточка покупця, який повинен бути в кожному магазині і уточнити там поштову адресу, для відправки кореспонденції на ім'я керівника організації або індивідуального підприємця - власника даної торгової точки, щоб відправити претензію рекомендованим листом з повідомленням поштою.

Якщо ви придбали взуття на ринку і продавець не приймає у вас претензію, вам слід написати скаргу на продавця в адміністрацію ринку, а в подальшому звернутися за допомогою в організації по захисту прав споживачів.

potrebinforms.ru

Законодавець, захищаючи інтереси споживачів, передбачає для них можливість повернення купленого товару продавцю. Деякі речі повернути не можна, але взуття до їх числа не належить. Про те, як правильно складається претензія на повернення взуття, розповімо далі.

На яких підставах згідно із законом можна повернути взуття продавцеві

До правочинів з придбання товарів у роздріб застосовуються особливі правила. На них поширюється положення Закону № 2300-1 про захист прав споживачів. Його норми надають покупцям можливість відмовитися від угоди після її здійснення. Купівля повертається в магазин взуття при дотриманні певних вимог. Їх перелік залежить від підстав, за якими покупець бажає повернути куплене взуття назад.

Зазначеним вище законом встановлюється два випадки, коли товар: Зазначеним вище законом встановлюється два випадки, коли товар:

  • якщо була продана взуття поганої якості;
  • якщо якість відповідає нормі, але взуття не підходить покупцеві по будь-яким іншим параметрам.
  • Стаття 18 говорить про випадки, коли після покупки у взутті виявився деякий дефект. При наявності шлюбу покупці мають право просити продавця про наступне:

  • поміняти куплену пару взуття на таку ж (та ж марка, модель, артикул);
  • поміняти куплену раніше пару на взуття іншої марки, моделі, артикулу з розрахунком при необхідності нової купівельної ціни;
  • про зменшення наявної у товару ціни;
  • вимагати від виробників, осіб, які продали товар, виправлення дефектів або оплати понесених покупцем витрат на їх усунення;
  • відмовитися від укладеного договору і зажадати повернути сплачені гроші.
  • Гарантійний термін

    Гарантійний термін

    У взуттєвому магазині на весь товар встановлюється гарантійний термін. Всі претензії до її якості краще пред'являти протягом цього терміну. Тоді доводити, що брак виник з вини самого споживача, доведеться особам, що продав товар. Якщо заява подається за межами цього терміну, то обов'язок доведення лежить вже на споживача.

    При наявності розбіжностей з питання якості взуття може призначатися експертиза. Її здійснення має оплачуватися стороною продавця (виробника). Інформація, отримана в ході експертизи, дозволить встановити відповідальне за недоліки взуття особа.

    Стаття 25 закону про споживачів дозволяє покупцям повертати взуття нормальної якості. Її можна здавати назад, якщо вона не підійшла покупцеві з яких-небудь параметрами (розмір, модель і т.д.).

    Для повернення нормальних за якістю товарів передбачений двотижневий термін. Його протягом починається з наступних за днем ​​покупки діб. Гарантійний, встановлений виробником, термін в цьому випадку ролі не грає.

    Повернення належної за якістю взуття має ряд нюансів. Спершу покупцеві дається можливість обміняти невідповідну пару взуття. Якщо на момент подачі заяви потрібного товару немає, то можна відмовитися від придбаного взуття і вимагати повернення грошей.

    В обох випадках повертається (обмінюється) взуття повинна зберегтися в належному стані. Потрібно залишити на ній все бирки, ярлики, надати упаковку, чек, інші документи на підтвердження покупки.

    Важливо знати, що втрата чека не перешкоджає поверненню або обміну взуття. Купівля може засвідчуватися і за допомогою свідків, гарантійного талона, інших документів.

    Особливості складання претензії

    Здати неякісну або невідповідну взуття назад можна, написавши відповідну претензію на повернення взуття (зразок ви можете скачати на нашому сайті) на ім'я директора (керівника) торгової точки. Воно складається в довільній формі від руки або в друкованому вигляді.

    Документ повинен містити наступну інформацію:

    • ПІБ заявника, керівника організації;
    • їх адресу, телефон, інші контакти;
    • дата здійснення покупки;
    • причини повернення або обміну товару;
    • докази його придбання товару у цього продавця;
    • посилання на закон про захист прав споживачів;
    • вимога повернути гроші.
    • В кінці документа вказується список його додатків. Далі заява підписується і передається особі, відпустили товар чи іншого відповідального за ці моменти особі. Якщо документ не хочуть приймати, можна відправити його поштою.

      При особистому врученні заяви слід просити поставити відмітку про його прийняття на другому екземплярі документа. Краще, якщо це буде не просто розпис, а й печатка організації, що здійснила продаж.

      Вимоги споживача про усунення недоліків у товарі, зменшенні покупної ціни, повернення грошей повинні задовольнятися протягом 10 днів. За будь-які порушення зазначених вимог і термінів продає сторона буде нести певну відповідальність. Вона також передбачається положеннями зазначеного закону. За прострочення з ІП або організації, що продала взуття, може бути стягнено пені. На порушників також можуть бути накладені штрафні санкції.

      Претензія на неякісне взуття складається за таким же принципом Претензія на неякісне взуття складається за таким же принципом. Тільки в якості причини буде вказані недоліки придбаної взуття.

      У документі також відображається інформація про споживача, організації, що продала товар (директор, адреса, телефон), недоліки товару, пропонованих вимогах.

      Як додаток можуть виступати чеки, гарантійний талон, інші документи. Передавати претензію можна особисто або поштовим відправленням. Відреагувати на заявлені в ній вимоги повинні також в термін до 10 днів.

      Якщо на заяву, претензію відмовляють, він може бути оскаржена через суд. Головне, домогтися отримання саме письмової відмови із зазначенням причин. Крім того, споживачі можуть поскаржитися в товариства захисту інтересів покупців, Прокуратуру.

      Зазвичай організації, які здійснюють продаж, не доводять справу до судових тяжб. Адже суди частіше стають на бік покупців, а тим, хто програв доводиться нести додаткові витрати. Тому домовлятися про повернення (заміні) товарів краще мирно.

      Чи можна отримати гроші назад або доведеться міняти на інший товар?

      Якщо споживач незадоволений придбаним товаром, він намагається віддати його назад і отримати свої гроші Якщо споживач незадоволений придбаним товаром, він намагається віддати його назад і отримати свої гроші. Законом така можливість йому надається. Але, в залежності від причини пред'явлення претензії, застосовуються різні правила.

      Якщо причиною виступає не відповідність за якістю, то покупець може просити як заміни придбаної речі, так і відмовитися від неї, отримавши сплачені гроші.

      У випадку з якісним взуттям спочатку споживач може розраховувати саме на заміну. Якщо ж в день пред'явлення претензії підходящої пари взуття немає, він має право просити повернення витрачених на її покупку грошей.

      Тут вибору у покупця немає, спочатку потрібно просити про обмін купленої речі. Тільки відсутність відповідної заміни може послужити підставою для відмови покупця від угоди і повернення витрачених покупцем грошових коштів.

      А тут інформація про те, як зробити повернення товару в Ельдорадо.

      висновок

      Споживачам законодавцем надається досить велике коло різних прав. Купивши неякісну або невідповідну взуття, покупець може просити про її заміну, лагодження, повернення сплачених при покупці засобів. Всі питання з особою, що відпустив товар, варто вирішувати в письмовому вигляді.

      Рекомендуємо скористатися наданим зразком претензії на повернення взуття неналежної якості. Це знадобиться на випадок відмови від задоволення претензії і необхідності подачі позову в відповідну судову інстанцію.


      prava.expert

      Зразок претензія по взуттю

      Шлюб у взутті після гарантійного терміну Якщо ви виявили шлюб у взутті після закінчення терміну гарантії, то довести фабричний дефект продукції буде практично неможливо, особливо якщо ви вже носили цю взуття. Але і тут можливі виключення - вони стосуються товару, придбаного не в свій сезон. Наприклад, влітку ви купили зимові чобітки і відклали їх до настання холодів. Але на початку листопада, перед тим, як їх надіти, ви виявили шлюб у вигляді відклеївся підошви. Беріть товар, упаковку до нього і чек (якщо зберігся) і йдіть в магазин здійснення покупки, оскільки згідно із законом зимові чоботи відносяться до сезонного товару, споживча гарантія на який настає тільки з 1-го листопада. Таким чином, ви цілком укладаєтеся в гарантійні терміни. Все, що вам необхідно буде зробити в магазині - це від руки написати претензію загальноприйнятого зразка.

      Умови повернення взуття неналежної якості та зразок претензії

      Зразок претензії на ремонт / заміну / повернення взуття після закінчення 2 років & # 9998 Завантажити зразок в форматі .doc Кому: (найменування юридичної особи / ІП продавця) (свідоцтво про Державну / ІПН продавця) (адреса юридичної особи / ІП продавця) Від: (Ф .І.О. покупця) (адреса для направлення відповіді) (номер телефону покупця для зв'язку) ВИМОГА про ремонт / заміну / поверненні взуття. .20 р між мною і (вкажіть найменування продавця) був укладений договір купівлі-продажу взуття: (вкажіть назву, розмір, модель і артикул при наявності, наприклад: «напівчеревики чоловічі Santi Nonna, 43 розмір, артикул: ABC-123, чорного кольори). Ціна взуття склала рублів, які були оплачені мною повністю.

      Претензія на повернення взуття

    • Виявлення заводських недоліків. До таких недоліків можна віднести дірки, недокрашенние ділянки, неправильно пошиті шви, різний колір і довжина шнурків і багато іншого в залежності від типажу взуття.
    • Якщо товар зіпсується в період гарантійного терміну.

    Зразок претензії на повернення взуття

    Пишеться претензія від руки відповідно до загальноприйнятого зразком. В даному документі слід вказати такі відомості:

  • Інформацію про адресата - назва торгової точки, а також ПІБ її керівника;
  • Дані заявника - ПІБ, адреса проживання, згідно з реєстрацією в паспорті, контактна інформація - номер мобільного або домашнього телефону;
  • У самому тексті претензії у вільній формі слід викласти суть претензії, чому ви повертаєте взуття - виявили шлюб, наприклад, а також вказати дату покупки вироби неналежної якості;
  • Обов'язково вказати посилання на відповідну статтю закону (ст.
    № 18);
  • Перерахувати надані до претензії додатки - товарний чек, упаковка і так далі;
  • В кінці документа споживач повинен поставити поточну дату і свій підпис.

    Законодавець, захищаючи інтереси споживачів, передбачає для них можливість повернення купленого товару продавцю. Деякі речі повернути не можна, але взуття до їх числа не належить.

  • На яких підставах згідно із законом можна повернути взуття продавцеві
  • Гарантійний термін
  • Особливості складання претензії
  • Чи можна отримати гроші назад або доведеться міняти на інший товар?
  • висновок
  • На яких підставах згідно із законом можна повернути взуття продавцеві До правочинів з придбання товарів у роздріб застосовуються особливі правила.

    довідник адвоката

    З цієї причини і відповідно до статті 18 Закону РФ «Про захист прав споживачів» прошу повернути мені гроші, сплачені (ви також можете вимагати відповідну заміну, ремонт зі зменшенням вартості на ваш розсуд) за кросівки в терміни, встановлені статтею 22 цього Закону. Додаток: копія товарного чека копія гарантійного талона (ні в якому разі не передавайте оригінали цих документів) Дата підпис П.І.Б.

    Зразки претензій на повернення взуття в магазин на будь-який випадок

    Відповідно до ст.25 Закону РФ «Про захист прав споживачів» споживач має право обміняти непродовольчий товар належної якості на аналогічний товар у продавця, у якого цей товар був придбаний, якщо вказаний товар не підійшов за формою, габаритами, фасоном, забарвленням, розміром або комплектації. У разі якщо аналогічний товар відсутній у продажу на день звернення споживача до продавця, споживач має право відмовитися від виконання договору купівлі-продажу і зажадати повернення сплаченої за вказаний товар грошової суми.
    Вимога споживача про повернення сплаченої за вказаний товар грошової суми підлягає задоволенню протягом трьох днів з дня повернення зазначеного товару. На підставі викладеного, вимагаю: - обміняти взуття на аналогічну, але підходящу мені (вибрати: по: розміром, кольором, фасоном).

    У випадках, коли передбачений договором гарантійний термін складає менше двох років і недоліки товару виявлені споживачем після закінчення гарантійного терміну, але в межах двох років, споживач має право пред'явити продавцю (виробнику) вимоги, передбачені статтею 18 цього Закону, якщо доведе, що недоліки товару виникли до його передачі споживачеві або з причин, які існували до цього моменту. Правда в цій ситуації написати на повернення взуття після гарантійного терміну потрібно буде трохи по-іншому.

    Перш ніж писати скаргу і нести взуття в магазин, доведеться провести експертизу пари. Ця платна послуга, але понесені збитки зобов'язаний відшкодувати продавець.

    Як повернути гроші за неякісне взуття

    Вібрато потрібне: (после Закінчення двох років з дня покупки / течение терміну служби / в течение 10 років з дня покупки при невстановлення терміну служби) у взутті БУВ Виявлення істотній недолік, а самє: (вкажіть и якомога докладніше опішіть Виявлення недолік и его локалізацію) . Відповідно до п.6 ст.19 Закону РФ «Про захист прав споживачів» у разі виявлення істотних недоліків товару споживач має право пред'явити виробнику (уповноваженої організації або уповноваженому індивідуальному підприємцю, імпортеру) вимогу про безоплатне усунення таких недоліків, якщо доведе, що вони виникли до передачі товару споживачеві або з причин, які існували до цього моменту.

    Для визначення причин нестачі взуття та його суттєвості я звернувся в (вкажіть найменування експертної установи / П.І.Б., Кваліфікація експерта) за проведенням експертизи.

    Претензія взуття зразок

    Таким чином, в установленому законом порядку мною було доведено, що виявлений мною недолік взуття виник до її передачі / з причин, які існували до цього моменту. На підставі викладеного, я відмовляюся від виконання договору купівлі-продажу і вимагаю: - в строк не пізніше 10 днів з моменту отримання цього вимоги повернути мені сплачену за взуття грошову суму в розмірі руб. Перелік додатків:

  • взуття з недоліком;
  • експертний висновок.
  • (Підпис, ініціали та прізвище) дата:. .20 р Зразок претензії на повернення неякісного взуття (гарантія не встановлена) & # 9998 Завантажити зразок в форматі .doc Кому: (найменування юридичної особи / ІП продавця) (свідоцтво про Державну / ІПН продавця) (адреса юридичної особи / ІП продавця) Від: (П.І.Б.

    Повернення взуття в магазин. ділюся секретами.

    Передавати претензію можна особисто або поштовим відправленням. Відреагувати на заявлені в ній вимоги повинні також в термін до 10 днів.

    Якщо на заяву, претензію відмовляють, він може бути оскаржена через суд. Головне, домогтися отримання саме письмової відмови із зазначенням причин. Крім того, споживачі можуть поскаржитися в товариства захисту інтересів покупців, Прокуратуру. Зазвичай організації, які здійснюють продаж, не доводять справу до судових тяжб.
    Адже суди частіше стають на бік покупців, а тим, хто програв доводиться нести додаткові витрати. Тому домовлятися про повернення (заміні) товарів краще мирно.
    Чи можна отримати гроші назад або доведеться міняти на інший товар? Якщо споживач незадоволений придбаним товаром, він намагається віддати його назад і отримати свої гроші. Законом така можливість йому надається.

    Зразок претензії повернення взуття

    У разі, якщо аналогічна підходяща мені взуття відсутній у продажу на день отримання продавцем справжнього вимоги, то я відмовляюся від договору купівлі-продажу взуття і вимагаю повернути сплачену за взуття грошову суму в розмірі руб. в термін, що не перевищує трьох днів. Перелік додатків: - взуття належної якості. (Підпис, ініціали та прізвище) дата:. .20 р Зразок претензії про повернення взуття в зв'язку з неподанням інформації & # 9998 Завантажити зразок в форматі .doc Кому: (найменування юридичної особи / ІП продавця) (свідоцтво про Державну / ІПН продавця) (адреса юридичної особи / ІП продавця) Від: ( П.І.Б. покупця) (адреса для направлення відповіді) (номер телефону покупця для зв'язку) ВИМОГА про повернення грошей за взуття. .20 р

    yurblog.ru

    Як скласти претензію на повернення грошей за взуття неналежної якості?

    При поверненні в магазин неякісного взуття покупець повинен скласти письмову заяву-претензію, щоб повернути свої гроші. Як правильно його написати, читайте в нашій статті.

    Закон «Про захист прав споживачів» говорить, що:

  • Протягом двох тижнів з моменту покупки покупець має право повернути взуття хорошої якості назад в магазин, якщо вона не підійшла йому за розміром, кольором або фасоном.
  • Якщо взуття виявилася поганої якості, то покупець має право розраховувати на обмін на аналогічну (за ціною) пару взуття хорошої якості.
  • Якщо взуття виявилася дефектною, а алогічною взуття хорошої якості в магазині немає, то покупець може вимагати розірвання договору «купівлі-продажу» і повернення повної вартості придбаного взуття.
  • Покупець може оформити повернення неякісної взуття на більш дорогу модель з перерахунком оплати. Або доплатити за вибір дорожчий пари взуття, або отримати різницю вартості від вибору більш дешевою.
  • Покупець може вимагати від магазину усунення дефекту купленої взуття в рамках гарантійного терміну.
  • Покупець може висунути вимогу щодо зменшення вартості придбаної взуття зважаючи виявлених недоліків у неї.

Як повернути неякісну взуття назад в магазин?

  • Переконайтеся, що гарантійний термін на куплену пару взуття не закінчився. Зазвичай, гарантія поширюється на 30-90 днів, починаючи з першого дня сезону, якому взуття відповідає.
  • Продавець має право не забирати взуття на гарантійний ремонт, якщо куплена пара використовувалася не в той час року, для якого призначалася. так:

  • Зимовий період починається з першого листопада.
  • Весняний період з першого квітня.
  • Літній період відкривається першого червня
  • Осінній період починається першого вересня.
  • У магазині пред'явіть взуття та гарантійний талон, який видався в момент її покупки. Якщо гарантійного талона немає, то згадайте, про який термін говорив продавець в день покупки. Якщо і продавець не говорив ні про яку гарантії, то, відповідно до закону «Про захист прав споживачів», гарантійний термін становить два роки.
  • Продавець попросить заповнити вас претензію на відправлення, щоб відправити неякісне взуття на експертизу.
  • У претензії потрібно вказати наступні дані:

  • Найменування торговельної точки, в якій купувалася взуття. Варто також вказати прізвище керівника, відомості про обслуговуючому продавця, дату і час покупки.
  • Детально описати возвращаемую взуття: марку, колір, комплектацію серійний номер, розмір і т.д.
  • Описати, за яких обставин була виявлена ​​неякісність взуття і як це заважає її подальшої експлуатації.
  • Підкріпити свої права за допомогою закону. Згадати статтю 25 Закону «Про захист прав споживачів», статті 18 про право повернення неякісного товару, статтю 309 про зобов'язання продавця виконати повернення відповідно до закону, статтю 310 не допускає відмови здійснювати повернення, гарантійний ремонт або обмін неякісного товару.
  • До претензії докласти чек про оплату. При його відсутності вказати на пункт 5 статті 18, згідно з яким альтернативою чека може стати свідок здійснення покупки або інші документи, які зможуть підтвердити факт придбання товару.
  • Прописати мета повернення. Якщо це обмін на аналогічну пару взуття - то пропишіть це. Якщо ви хочете повернути гроші за взуття - вкажіть це.
  • В кінці претензії потрібно обов'язково проставити підпис з розшифровкою і дату складання.

vozvrat-tehniki.ru

Це цікаво:

  • Положення про раду навчаються за новим законом Охорона праці і техніка безпеки в школі ЗАТВЕРДЖЕНО наказом ОУ «_____________________» від «__» .___. 20__ № ___ ПОЛОЖЕННЯ про Раду навчаються 1.1. Це положення про раду учнів (учнів) школи [...]
  • Наказ мо рф no 340 Анна Ан ... 0 Святосл ... 0 ejmgkn ... 0 Светлан ... 0 Категорії блогу Наказ міністра оборони n 340 2005 Зкачати Наказ міністра оборони n 340 2005 Інформація про фото: Дата: 24.11.2012Скачано раз: 458Место в рейтингу: [...]
  • Федеральна програма переселення з районів крайньої півночі Постанова Уряду РФ від 17 грудня 2010 р N 1050 "Про реалізацію окремих заходів державної програми Російської Федерації" Забезпечення доступним і комфортним житлом та комунальними послугами громадян [...]
  • Повернення стільникового в магазин Самозахист споживача Повернення телефону Повернути неякісний телефон в магазин не складно, достатньо знати наступне: 1. Споживач має право повернути неякісний телефон продавцю і вимагати повернення [...]
  • 130 наказ мз рк Законодавство Наказ МОЗ РК № 238 від 10 травня 2018 року Наказ Міністра охорони здоров'я Республіки Казахстан № 238 від 10 травня 2018 року Про скасування деяких рішень Міністерства охорони здоров'я Республіки [...]
  • Авито будинку на материнський капітал Будинок в суму материнського капіталу в Іркутську Ви можете оформити позику в сумі 453 026 рублів під материнський капітал на покупку будинку з ділянкою, квартири, кімнати або на будівництво будинку в нашій компанії [...]
Як повернути неякісну взуття назад в магазин?
Чи можна отримати гроші назад або доведеться міняти на інший товар?
Чи можна отримати гроші назад або доведеться міняти на інший товар?
Як повернути неякісну взуття назад в магазин?

Новости